Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kloster, krig og kærlighed: Kom til eksklusiv rundvisning i Aalborg Kloster

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Kloster
Foto: Aalborg Kloster

De populære rundvisninger i Aalborg Kloster skulle have overladt scene til teaterstykket Tobakken, men da forestillingen er flyttet en uge, er der nublevet en ekstra mulighed for at se klostret indefra. Nemlig tirsdag den 3. august og torsdag den 5. august.

Det skriver Aalborg Kloster i en pressemeddelelse.

Det kan du opleve på rundvisningen

Klostret har i det forløbne år gennemgået en større restaurering. Vægge er blevet malet, gulve har fået nye flisebelægninger og lysekroner har været en tur forbi gørtleren, men især en bestemt fortælling fra klostrets historie har fået ekstra plads, historien om Churchill Klubben.

Churchill Klubbens rolle i modstandskampen bliver fortalt i lyd og billeder, fra drengestreger over sabotage til tilfangetagelse.

“Vi er især glade for, at det er lykkedes os at fremskaffe et originalt eksemplar af en amerikansk tegneserie, der blev udgivet i USA under krigen og som handlede om modstandsgruppen fra Aalborg,” fortæller konstitueret klosterforstander Søren Wormslev.

Aalborg Kloster rummer mange andre spændende fortællinger fra tiden, da det var hjemsted for både munke og nonner tilhørende helligåndsordenen.

Kloster, krig og kærlighed: Kom til eksklusiv rundvisning i Aalborg Kloster
Foto: Den nye udstilling om Danmarks første modstandsgruppe.
Fotograf: Ole Jespersen.

I klostrets kælder berettes den tragiske historie om den umulige kærlighed mellem to af ordenens brødre og søstre.

I kapitelsalen findes en række meget fine kalkmalerier fra begyndelsen af 1500-tallet, der hver især giver deres bud på tolkningen af det kristne budskab.

Desuden var det også i Aalborg Kloster, at byens første latinskole opstod, en skole der sidenhen blev til Aalborg Katedralskole og dermed byens første gymnasium.

Har dette vakt din nysgerrighed så skynd dig at booke en af de attraktive billetter, enten via Aalborg Guideforenings hjemmeside: aalborgguideforening.dk eller direkte på aalborgguidenemtilmeld.dk.

Prisen er 75 kr, for voksne, børn under 12 år gratis. Husk coronapas.