ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Foråret skal hyldes: Kom til eksklusiv mad- og vinaften på Kunsten

Af Redaktionen
Foto: Brasserie Kunsten
Foto: Brasserie Kunsten

1. marts markerede en ny æra for Kunsten i Aalborg.

De har nemlig udvidet åbningstiderne, så der er åbent helt til klokken 21.00 alle tirsdage, onsdage og torsdage.

Læs mere om det her.

Torsdag den 10. marts kan du kombinere en tur på museum om aftenen med en gastronomisk oplevelse.

Brasserie Kunsten og D’Wine hylder nemlig foråret med en eksklusiv mad- og vinaften, hvor du får tre serveringer med tre særligt udvalgte vine for 475 kr. pr. person.

“Forårets komme hyldes, når vi, i samarbejde med D’Wine, afholder en hyggelig aften i Brasserie Kunsten,” skriver Kunsten om arrangementet.

En helt særlig oplevelse i vente

Kunsten får besøg af Kristian Ishøy fra Aalborg-vinforretningen D’Wine, der vil præsentere tre vine, som de serverer til tre særlige serveringer i Brasserie Kunsten.

“Middagen, I skal nyde, er skabt særligt til de tre vine – og køkkenet lover, at det bliver en sand fejring af foråret,” skriver de.

Alle tre vine er fra vinhuset Weingut Hörner, som har en helt særlig historie.

Om Weingut Hörner

I den lille by Hochstadt i Pfalz finder du Weingut Hörner, et vinhus ejet af Reinholdt og den 31-årige søn, Thomas, der i dag står for driften af vinhuset.

Allerede som 15-årig begyndte Thomas at gøre sig klar til at overtage vinhuset. Thomas lavede sin første vin som 19-årig på vinhuset, og derfra tog det fart.

Det første, han gjorde, var at relancere alle vinhusets vine. Han valgte ganske enkelt at bruge familienavnet Hörner til at give de forskellige vintyper navn efter dyrehorn.

Thomas er en naturtro mand, der interesserer sig for månecyklus og naturen, så derfor var dette et naturligt valg.

Når Thomas bliver spurgt om, hvorfor vinene er navngivet “Stier”, “Steinbock” og “Widder”, svarer han: “Jamen, min mor kan lide lette, ukomplicerede vine, og hun er født i tyrens tegn, så den lå til højrebenet.

Min far er lidt mere klassisk og kan godt lide lidt mere koncentrerede vine, og da han er født i stenbukkens tegn, så faldt valget selvfølgelig på dette. Sidst, men ikke mindst, er jeg selv af stjernetegnet vædderen, og som nogen måske ved, så er vædderen satans stædig og har ekstremt faste principper, så det var min vin – alle med fad – der skulle bære mit stjernetegn.”

Denne grundtanke fik Thomas en grafiker til at lege med og som resultat heraf, vandt Thomas i en alder af 19 år prisen for bedste relancering af en familievirksomhed i Tyskland. Især hans vin “Horny Rosé” har fået mange mennesker til at trække på smilebåndet på grund af dens lidt dobbelttydige navn.

Du finder billetinfo lige her.

Del artikel