Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kun i Nordjylland: Kom til DM i Bagt Kartoffel

Af Emil Kjær Jørgensen

Føler du dig som en heldig (og ikke mindst god) kartoffel, så skal du da stille op til DM i Bagt Kartoffel her i Nordjylland.

Danmarksmesterskabet finder sted den 1. juli i Klitmøller på Le Garage fra kl. 13 til kl. 15.30.

Førstepræmien er intet ringere end 10.000 kr., og derudover er der præmier fra lokale virksomheder, fx Thykassen og et års forbrug af Bakkedal, som er initiativtager til mesterskabet.

”Kartoflen er undervurderet af mange i dag. Den fortjener et comeback på mange flere middagstallerkener. Derfor arrangerer vi nu DM i bagt kartoffel i Klitmøller for at sætte fokus på en fantastisk spise,” fortæller Kasper Bach, salgschef ved Dragsbæk i Thy.

Bakkedal vil minde danskerne om, at en bagt kartoffel sagtens kan smage himmelsk. Det kan være en klat smør, spinat, krydderier, kylling eller noget helt femte, som kommer på toppen og giver en ny smagsoplevelse.

Derfor er opgaven enkelt for alle, der har lyst til at dyste til DM i bagt kartoffel: Den enkelte deltager skal få en bagt kartoffel til at smage fantastisk.

Flere kendte dommere

Bakkedal har tradition for at samarbejde med en række lokale ildsjæle, og det sker også i forbindelse med DM i bagt kartoffel. Et dommerpanel bestående af Mille Lerche Kristensen fra Thykassen og Anders Højlund fra Le Garage i Klitmøller vil smage, bedømme og kåre de mest velsmagende bagte kartofler.

Deltagerne har fri adgang til smør fra Bakkedal på dagen, mens de selv skal medbringe de ingredienser, som skal gøre smagen af deres kartoffel til noget helt særligt.

Alle kan melde sig til DM i bagt kartoffel lige her

Når konkurrencen er slut, vil alle deltagernes opskrifter blive delt på Bakkedals sociale medier og hjemmeside, så opskrifterne kan inspirere andre til at få kartoflerne lagt på grillen og toppet med spændende ting.

”Hvis DM i bagt kartoffel bliver en succes, så er det en konkurrence, vi har tænkt os at videreføre i de kommende år. Vi vil gerne bidrage til at sætte fokus på de gode råvarer, som bogstaveligt talt ligger for vores fødder. Kartoflen fortjener igen at blive en heldig kartoffel,” siger Kasper Bach.

Del artikel

Andre læser også