Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Klap en kalv: Her kan du komme til Åbent Landbrug

Af Lærke Holst Thomsen

Nu har du igen muligheden for at tage hele familien med til en særlig oplevelse, når 35 Arla-landmænd åbner stalddørene for en hyggelig og lærerig dag til Åbent Landbrug.

Det er søndag d. 17. september, at du kan opleve landbrugsmaskinerne og dyrene helt tæt på.

Du kan blandt andet få lov til at klappe en kalv, se køernes senge eller hoppe i halmen og smage på en masse smagsprøver fra Arla.

hjemmesiden kan du søge på dit postnummer og se, hvilken gård der ligger tættest på dig.

Her i Nordjylland kan du blandt andet komme til Åbent Landbrug ved Brovst, Tylstrup, Hals, Brønderslev, Suldrup, Nibe, Nørager og mange flere.

Mød en Landmand i Brønderslev

Lars Pedersen er én af de 35 landmænd, der byder familier velkommen til Åbent Landbrug. Han har været landmand på Klovborg i 47 år, og for ham er det særligt vigtigt at holde Åbent Landbrug og invitere familier med ind i hans hverdag:

“Vi vil meget gerne fortælle omverdenen, hvad vi går og laver, så de får et retvisende indtryk af os. Og folk er som regel meget nysgerrige, når de kommer forbi vores gård.

Både børn og voksne er særligt vilde med at komme helt tæt på kalvene, men de besøgende er også meget nysgerrige på at se, hvordan vi arbejder på gården”, siger Lars Pedersen.

Selvom der er Åbent Landbrug, og der kommer mange besøgende, så skal dyrerne stadig fodres og hjulene stadig køre rundt. Derfor fungerer gården fuldstændig som en normal hverdag. Og dét synes folk er særligt spændende:

“Når de første gæster kommer, er vi i gang med at malke, og det er virkelig interessant for gæsterne at høre om mælkens vej fra koens yver til supermarkedet. Særligt børnene er særligt interesserede og stiller en masse nysgerrige spørgsmål”, siger Lars Pedersen.

Du kan glæde dig til at besøge Lars Pedersen på Klovborg Gård, som har 650 malkekøer, der går løs, sover på madrasser, kommer ud på markerne og motionerer.

Klap en kalv: Her kan du komme til Åbent Landbrug

Tester nye løsninger med fokus på klimaet

Lars Pedersen forventer knap 4000 besøgende gæster d. 17 september, og de får altså ikke blot indblik i hverdagen på en gård, der leverer mælk.

De får også indblik i, hvad det vil sige, at være en af de kun seks såkaldte Arla-pilotgårde i Danmark.

Det betyder, at Klovborg er en af de gårde, hvor Arla tester nye løsninger med fokus på klimaet:

“Det er lidt svært at fortælle om vores klima og bæredygtighedstiltag på den måde, som alle forstår.

De fleste ved, at køer forurener, men de færreste ved, at der faktisk er halvt så mange køer i Danmark nu, end der var for 50 år siden.

Men derfor skal vi selvfølgelig stadig gøre en indsats for at mindske CO2e-udledningen, så det har vi et stort fokus på”, afslutter Lars Pedersen.

Det er gratis at deltage i Åbent Landbrug, men det kræver tilmelding.

Du kan tilmelde dig her.

Del artikel

Andre læser også