Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kom tættere på naturen med en god fuglekikkert

Af Jens Erik Møller

Vil du gerne have alle detaljer med? Forestil dig, hvordan en sjælden spætte sætter sig i træet kun få meter fra dig eller en isfugl, der styrtdykker efter sit bytte. Når naturens vidundere åbenbarer sig for øjnene af dig, er det rigtige udstyr afgørende, så du ikke går glip af de små øjeblikke.

Med en fuglekikkert om halsen kan du tage på lange udflugter i naturen for at opleve den folde sig ud for øjnene af dig.

Fra Karlsvognen til Nordstjernen – du kommer tættere på himlen med en stjernekikkert

Himmelrummet har altid haft en dragende virkning på mennesket. Vi har i generationer forsøgt at finde ud af, hvad der gemmer sig derude mellem stjerner, planeter og måner. Ved du, hvordan Mælkevejen ser ud, eller hvordan du finder Nordstjernen?

Det var en stjernekikkert, som sendte de kendte astrologer på rette kurs, når de søgte efter svar på den store stjernehimmel – og du kan selv gå på opdagelse i det uendelige univers med en stjernekikkert.

Den moderne teknik har skabt nye muligheder for kikkerten

Da Galilei, Kopernikus og Tycho Brache satte en stjernekikkert for øjet og skuede mod himmelrummet, var det ikke alle detaljer, de fik med.

Det får du.

Teknikken har ændret sig markant siden de første kikkerter kom frem, og i dag kan selv nybegynderen få alle detaljer med, uanset om det er en stjernekikkert eller en fuglekikkert, som sættes for øjet.

Sådan vælger du den rigtige fuglekikkert

Er du klar til at hænge en fuglekikkert om halsen? Før du bevæger dig ud i naturen på udkig efter fugle, må du vælge det rigtige udstyr.

En fuglekikkert, som altid giver dig gode naturoplevelser, skal have en forstørrelsesfaktor på 8 x. Vil du spotte selv de mindste bevægelser? Så kan du med fordel vælge 10 x eller mere.

Hvor meget må din kikkert veje? Sådan finder du den optimale vægt

Drømmer du om at se universets planeter og stjerner eller vil du ud i naturen ved højlys dag? En kikkert kan give dig mange fantastiske naturoplevelser – og endda uden, at den knækker nakken på dig.

Linsen er ofte det, der er tungest på din kikkert, men du kan vælge en fuglekikkert med en kompakt linse, som ikke vejer meget. Vil du have en kikkert, som ikke er alt for tung? Du kan med fordel vælge en fuglekikkert med en linse, som er på mellem 42 og 50 mm.

Du behøver ikke blive begrænset af en fuglekikkert

En moderne fuglekikkert er tilpasset hverdagens naturoplevelser, hvor bevægelsesfriheden har høj prioritet, så du kan komme tæt på fuglene uden at forstyrre dem.

Med en kikkert rundt om halsen ligger både jord og himmel for dine fødder – og så er det op til dig at gå på opdagelse!

Del artikel

Andre læser også