Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor seersucces: Kolonihavedrama i Aalborg er blevet til dokumentar

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: PR
Foto: PR

Mange forbinder normalt en kolonihave med ren idyl, fuglefløjt, smukke blomsterbede og et trygt og godt naboskab. Desværre er dette ikke tilfældet i kolonihaveforeningen Jørgen Berthelsens Minde i 9220 Aalborg.

Gennem årene er der opstået en stigende konflikt mellem de unge og de ældre beboere i foreningen.

Hvad handler kolonihavelivet egentlig om? Denne spændende problematik undersøger en ny dokumentarserie på TV 2, der allerede er blevet et stort seerhit – og det er ikke svært at forstå hvorfor.

Flere kontroverser i Kolonihaven

Serien præsenterer en lang række ældre beboere, der har brugt foreningen på den “rigtige” måde i årtier – med lave hække, fælles øl og ikke mindst enestående og perfekt anlagte haver, hvor ikke et eneste gram jord er forkert placeret.

På den anden side af hækkene er der en ny generation, der drømmer om noget helt andet. De går op i biodiversitet, privatliv, højt græs og vigtigheden af friheden til at gå rundt i bar røv, meditere eller holde en lille havefest.

Som I nok kan regne ud, kolliderer de to opfattelser af kolonihavelivet i foreningen, og netop dette fænomen udforsker den nye dokumentarserie.

Det er virkelig et sandt drama, når formanden efter 30 år væltes fra sin post… eller når “Klokkeblomst” skal lære, hvordan man korrekt river ukrudt op… eller når en generalforsamling ikke længere kan vare seks timer og ende i både dans og slagsmål.

Alt dette fortælles på den gode, nordjyske facon af Niels Hausgaard, hvilket skaber det helt perfekte, underspillede drama, som vi kender og elsker fra ægte reality.

Det er et “must-see,” hvis du overvejer at få en kolonihave… eller hvis du bare gerne vil se et generationsdrama folde sig ud i fuldt flor på din tv-skærm.

Balladen i Kolonihaven kan streames på TV 2 Play.

Del artikel

Andre læser også