Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborgs restaurantskib: Prinses Juliana får nye forpagtere

Af Stine Kjølby Christensen

Driften af det nu snart 90-årige restaurantskib Prinses Juliana overtages pr. 1. marts af ungt nordjysk kokke-makkerpar, Benjamin Larsen og Patrick Pedersen, som begge har en del års brancheerfaring i bagagen som de nu tager med ombord i byens maritime spiserestaurant.

Overdragelsen af den daglige drift på restaurantskibet sker efter længere tids overvejelse hos familien; John Andersen og de voksne børn, Michael Andersen og Rikke Charlotte Nissen.

Skibet har været i familiens eje i næsten 15 år, og overdrages nu grundet ønsket om et generationsskifte.

”Prinses Juliana blev i sin tid købt med hjertet, og vi har også drevet restauranten med hjertet. Der er brugt millioner af kroner på at forbedre skibet både indvendig og udvendig, således det i dag fremstår som et af de bedst bevarede historiske skibe i Danmark.

Vi har opbygget en solid forretning – på vel nok en af Aalborgs mest eftertragtede pladser og vi synes, at vi er nået i mål med vores hjertebarn”, udtaler John Andersen der for alvor nu ønsker at gå på pension.

Samtidig har vi derfor valgt at omprioritere vores investeringer, som nu primært består af ejendomsadministration og projektudvikling samt øvrige kapitalinteresser i andre af vores koncernselskaber”, siger han.

Selskaber og Ala carte bespisning fortsætter

Vi to makkere, Patrick Pedersen og jeg, er utrolig stolte over at være de nye forpagtere af ”Prinses Juliana”, og ser frem til at drive den flotte maritime restaurant og til at byde gæsterne velkommen ombord.

“Vi sætter en ære i at bevare skibsrestaurantens grundværdier, dog ønsker vi at sætte vores eget præg på stedet, hvilket vi håber, vil blive taget rigtig godt imod,” udtaler Benjamin Larsen.

Mad er vores store passion, vi vil derfor gøre brug af lokale og friske råvarer, blandt andet egen dyrkning. Vi sætter en ære i at lave tingene fra bunden, hvilket gerne skulle komme til udtryk i maden, der vil være at finde på menukortet, siger han.

Patrick Pedersen supplerer:

“Jeg startede min elevtid som kokkeelev på Pakhuset Skagen i år 2014, hvorefter jeg blev færdiguddannet i år 2017. Sidenhen har jeg været ansat som souschef på Pakhuset Skagen.

Jeg brænder for mit fag og for fortsat at udforske kunstens verden indenfor mad, det er derfor en stor drøm der går i opfyldelse for mig.”

Benjamin Larsen oplyser endvidere;

“For mig er det her en stor drøm der går i opfyldelse, jeg har altid haft ønsket om at få mit eget spisested. Så da muligheden for at forpagte Prinses Juliana bød sig, slog jeg til.

Jeg føler det var det næste skridt i min karriere, efter en del år som køkkenchef, på henholdsvis hotel og restauration.”

Selvom de nuværende ejere ønsker at overdrage driften til de fremtidig nye forpagtere, så fortsætter den daglige drift alligevel fremover med masser af fester og bookinger af bespisninger i det daglige, helt som hidtil.

De to nye kokke vil dog helt sikkert step by step foretage justeringer og forbedringer i driftskonceptet fremadrettet, – og det er vi sikre på vil ske med fornøden nænsomhed og omtanke for yderligere højnelse til glæde for prinsessens mange gæster, udtaler John Andersen.

I skrivende stund afventes nu blot modtagelse af den fornødne alkoholbevilling fra bevillingsnævnet, og så naturligvis, at corona restriktionerne snart bliver lempet igen, så man atter må lukke op for den maritime stemning i spiserestauranten ombord.

Det forhenværende hollandske skoleskib Prinses Juliana kan i øvrigt fejre sin 90 års fødselsdag den 13. juni 2021, og det skal helt sikkert nok blive en festlig dag på Havnepromenaden i Aalborg.

Del artikel

Andre læser også