ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborg-virksomhed stormer frem: Kendt erhvervsprofil køber stor ejerandel i SACKit

Af Michael Qureshi
Peter Terkelsen og Kristoffer Glerup fra SACKit
Peter Terkelsen og Kristoffer Glerup fra SACKit

Gennem en periode på næsten 20 år var Peter Terkelsen med til at udvikle Nordlux til en af Nordens største leverandører af boligbelysning.

Nu er den erfarne brancheprofil klar til at skabe en ny dansk designsucces med SACKit, som designer og sælger livsstilsprodukter med hovedvægt på interiør, møbler og elektronik.

Peter Terkelsen har ejet 10% af SACKit siden 2018, men øger nu sin ejerandel til 60% ved at købe Peter Rasmussen og Niels Skov Jakobsen ud af selskabet.

Samtidig indtræder han i virksomhedens direktion, hvor han fremover skal danne parløb med grundlægger Kristoffer Glerup, der ejer de resterende 40%.

“Siden jeg stoppede hos Nordlux for snart to år siden, har jeg haft rig lejlighed til at overveje min fremtid.

Jeg brænder for produkter og design og har savnet dagligdagen i en virksomhed. Derfor var jeg heller ikke i tvivl, da muligheden opstod for at blive en større del af SACKit.

Det er en enormt spændende virksomhed med et stort potentiale, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang,” siger Peter Terkelsen.

Et brand med kant og kvalitet

SACKit har haft et forrygende 2021 og styrer mod omsætningsrekord for ottende år i træk – ikke mindst på grund af en boomende webshop, hvor salget er mere end tidoblet.

Virksomheden er på de fleste parametre allerede en succes, og derfor har Peter Terkelsen heller ingen intentioner om at skabe en masse forandring her og nu.

“Jeg har den dybeste respekt for de resultater, SACKit-teamet har leveret.

De har skabt et stærkt brand med kant og kvalitet, og jeg kan rigtig godt lide Kristoffers enorme energi og kompromisløse tilgang til produktudvikling.

Der er ingen tvivl om, at han ér ”Mr. SACKit”. Men samtidig har virksomheden nået en størrelse, hvor tiden er moden til at arbejde mere intensivt med struktur og strategi.

Det har jeg erfaring med fra min tid i Nordlux, som har været igennem en udvikling, der minder om den, som SACKit nu står overfor,” siger Peter Terkelsen.

Kan løfte virksomheden til næste niveau

Peter Terkelsen får titel af administrerende direktør, mens Kristoffer Glerup fortsætter som direktør med primært ansvar for salg og produktudvikling.

Peter Rasmussen, medejer og direktør siden 2016, forlader efter eget ønske SACKit senest til årsskiftet.

Han har gennem en periode ønsket at drosle ned for at få mere tid til familie- og privatliv. Den mulighed er nu opstået med Peter Terkelsens investering.

“Peter Rasmussen og jeg har haft et fantastisk samarbejde, og SACKit var ikke nået hertil uden ham. Jeg har den fulde respekt for hans beslutning, og vi skilles som de bedste venner.

Det er selvfølgelig vemodigt, men samtidig er det en stor mulighed for SACKit at få en kapacitet som Peter Terkelsen ind. Han har stor brancheerfaring og stærke kompetencer, der kan hjælpe os med at løfte virksomheden til det næste niveau,” siger Kristoffer Glerup.

Del artikel