Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

København kræver revanche: Team Nordjylland møder Michelin-kokke

Af Michael Qureshi
Det nordjyske hold der skal afsted til Copenhagen Cook Off
Det nordjyske hold der skal afsted til Copenhagen Cook Off

Opdateret! Siden artiklen blev publiceret har Geranium fra København-holdet trukket sig fra dysten.

Sidste år kom der i hele Danmark for alvor fokus på den eksplosive udvikling på gastronomien i Nordjylland.

Fem af Nordjyllands allerbedste kokke heraf hovedparten fra Aalborg udfordrede et stærkt københavnsk kokke-hold til Copenhagen Cook Off.

De fem nordjyske top-kokke tog afsted på udebane i København og landede sejren med et flertal af stemmer fra dommerpanelet, der bestod af flere af landets mest respekterede navne inden for gastronomi.

Det gjorde selvfølgelig ondt på den københavnske stolthed, og derfor er der selvfølgelig dømt revanche-tid. Det går løs igen i København den 17. september.

 

København kræver revanche: Team Nordjylland møder Michelin-kokke
Vinderholdet 2016. Nordjyske hold; Frederik Martinsen (Svinkløv), Mads Hyllested (Applaus), Søren Birch (Fusion), Simon Emil Christensen (Fyrklit) & Mikkel Jensen (Rusk)

 

De fire nordjyske kokke, der tager til København og dyster i september er;

Mikkel Espensen (Strandhotellet Blokhus), Marc Christiansen og Simon Pedersen (Restaurant Rusk) samt Kid Khamhomkul (La Locanda).

Tungere erfaring sidste år på holdet

I forhold til sidste år var der tungere erfaring på det nordjyske hold, men holdkaptajn for Team Nordjylland Mikkel Espensen tror på et godt resultat til Copenhagen Cook Off.

“Vi er rigtig stolte over at repræsentere de nordjyske restauranter. Jeg håber og tror, at vi kan forsvare den nordjyske sejr sidste år, og vi kommer til at træne benhårdt for at være så godt forberedt som muligt.

Vi er fire unge fyre, som vil gøre alt for at bevare den jyske stolthed, men vi er også jyder, så det er også med en stor portion ydmyghed, at vi går ind til opgaven,” siger Mikkel Espensen til MigogAalborg.

Som sidste år går kokke-kampen ud på, at hvert hold får udleveret nordjyske råvarer, som de så skal skabe forskellige retter med.

Frilandsgris til hovedretten

Hovedråvaren til forretten er fisk, hovedråvaren til hovedret er frilandsgris. Dommerne bedømmer ud fra kriterier som ide, smag og æstetik.

Team København er følgende;

René Trane (Det gamle Røgeri), Mikkel Lytje (Løgismose Vin & Delikatesse). De sidste navne på holdet er endnu ikke bekræftet.

Dommerpanelet består igen i år af topdommere, som bliver offentliggjort tættere på begivenhed.

Er man i København på datoen er man i øvrigt velkommen til at kigge forbi og heppe på de nordjyske drenge. Det er gratis at overvære Copenhagen Cook-off og under konkurrencen vil der være mulighed for at smage på og købe fødevarer fra det nordjyske spisekammer.

Udover det har du mulighed for at købe gourmet hotdogs og andre småretter fra Løgismose. Det hele kommer direkte fra grillen. Der vil selvfølgelig være mulighed for at købe Champagne, vin og andre drikkevarer under arrangementet!

Dommerne offentliggør vinderholdet kl. 18.00!
 Læs alle detaljerne lige her

Del artikel

Andre læser også