Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Koder du ikke vidste du havde brug for

Af Annoncør

Der findes koder du slet ikke vidste du havde brug for. Der er også mange koder som du bruger dagligt og selvfølgeligt godt ved hvorfor du har. Der er også mange steder som du slet ikke kan tilgå uden den rigtige kode.

Har du et mindre eller støre firma kan du udover dit CVR-nummer få brug for en LEI kode. En LEI kode er din identifikation hvis du vil handle med eksempelvis værdipapirer. Hos leiservice.dk kan du læse mere om LEI koder og få hjælp til at få din egen.

Husk at huske koden

Koder er generelt irriterende. Specielt det med at rende og huske på dem. Du bruger koder hele tiden. Når du skal åbne din telefon, tjekke din bank, læse noget i e-Boks, gå på Netflix, bruge dit hævekort og alt muligt andet. Mange af koderne klares med fingeraftryk, men bag fingeraftrykket er der jo en rigtig kode, som du skal huske, hvis du eksempelvis har våde fingre, eller handsker på.

Koder er irriterende men også gode at have. Du kunne jo ikke tænke dig at alle og enhver kunne tilgå din bank, din telefon eller streame gratis på dit Netflix.

Hjælp til at huske koder

At huske koder er også irriterende. Der findes kodehuskere som du kan hente på nettet, men de har alle en eller anden form for kode som du så også skal huske.

Det letteste og mest sikre er at skrive dine koder ned, helt analog, på et stykke papir. Læg ikke sedlen med koden i pungen eller tasken. Gem sedlen i en bog på din reol, eller et andet usynligt sted, som kun du kender til.

At gemme koder i noter på din telefon eller i et Word på din computer er ikke nogen god ide.

Lav dine koder om jævnligt og undlad at bruge den samme kode

Som om det ikke er hårdt nok at huske alle de koder du allerede har, så er det faktisk en meget god ide at skifte dem alle sammen ud med jævne mellemrum.

Frem med sedlen, streg de gamle koder over og skriv de nye ind.

Undlad at bruge den samme kode til alle dine enheder og steder der kræver kode. En dygtig hacker kan nemt tømme din konto, hvis din kode til Netflix og banken er identisk.

Lad være med at gøre det nemt for tyven også selv om det er lidt mere besværligt for dig selv.