Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Steak, fritter og bearnaise ad libitum: Restaurant Kronborg gentager kæmpe succes

Af Emil Kjær Jørgensen

Kasper Kristensen, ejer af Restaurant Kronborg på Egholm, er manden bag stensikre succeser som Onsdagsflæsk og Kæmpe Tartelet-tirsdag/torsdag.

Nu har han gjort det igen.

I anledningen af pinsen havde Kasper fundet på konceptet Hereford Aften, hvor man kunne få supermørt kornfodret Hereford flanksteak, fritter, bearnaisesauce, sommersalat OG Vebbestrup Isbar ad libitum for bare 249 kr.

Nu kan vi afsløre, at tiltaget er kommet for at blive. Hver søndag i både juni, juli og august kan du fra klokken 17.30 slå dig løs i de uimodståeligt elementer – lige indtil du ikke orker mere.

“Det stak helt af i pinsen, og vi havde fuldt hus alle aftener. Vi har fået virkelig mange forespørgsler på, om vi ikke kan fortsætte med Hereford-aftenener, og vi lytter naturligvis altid til vores gæster,” siger Kasper med et smil.

Steak, fritter og bearnaise ad libitum: Restaurant Kronborg gentager kæmpe succes

Et stensikkert sommerhit

Restauranten har netop åbnet for booking af pladser, og noget tyder på, at du skal være hurtig.

“Tilbagemeldingerne har været helt fantastiske, så nu glæder vi os bare til at kunne byde endnu flere folk velkommen hver søndag aften over sommeren,” forklarer Kasper.

VI har naturligvis allerede været forbi for at teste konceptet, og vi har ét godt råd til dig: Få bestilt bord. NU!

Oplevelsen starter allerede på færgeoverfarten til Egholm, hvor du nærmest ikke kan nå at slå røven i sædet, før færgen er ankommet til den hyggelige ø.

100 meter fra kajen finder du Restaurant Kronborg, hvor du kan vælge at sidde på den gigantiske terrasse i selskab med parasoler, smukke sommerblomster og (forhåbentlig) masser af sol.

Steak, fritter og bearnaise ad libitum: Restaurant Kronborg gentager kæmpe succes
Foto: Stine Kjølby Christensen

Du kan også slå dig ned indenfor på den overdækkede terrasse eller inde i selve restauranten.

Ad libitum betyder normalt, at man skal op til en stor buffet for at få lidt mad indenbords, men til Hereford Aften bliver det hele serveret flot ved bordet – og så bestiller du selvfølgelig bare mere, når fadet er tomt.

Restaurant Kronborg har i mange år været et trækplaster på Egholm, og med det nye koncept er der ikke fare for, at det stopper lige foreløbig.

Steak, fritter og bearnaise ad libitum: Restaurant Kronborg gentager kæmpe succes

Kasper og co. har bare styr på sagerne, og de sprøde fritter, den tilpas-syrlige bearnaise og den smørmøre flanksteak smager bare lige som det skal.

Salat er ofte noget, der bare skal være på tallerkenen, men Kronborgs bud på en sommersalat er et tiltrængt friskt/syrligt twist til de lidt tunge elementer på menuen.

Kombinationen af de råsyltede tyttebær, de ristede solsikkekerne og vinaigrette spiller bare.

Var det noget med en Egholm-øl til maden?

Til maden skal du naturligvis nyde en af de syv øl fra Egholm Bryghus, der er brygget på øen, og som smager helt forrygende.

“Til den her menu vil jeg anbefale en Hagen Bock eller vores Heden Humlet Hvede, som vi lige har fået klar. Den smager af en sommerdag i solen,” siger Kasper, der også er medejer af bryggeriet.

… psst: De udsøgte øl fra Egholm Bryghus kan købes på restauranten – eller online lige her.

Steak, fritter og bearnaise ad libitum: Restaurant Kronborg gentager kæmpe succes

Når du (tror du) har ramt madmuren, må du selvfølgelig ikke gå glip af den geniale Vebbestrup Isbar, der også lige er med i prisen.

Her kan du gå amok i hele 16 forskellige slags is fra det legendariske ismejeri – og så lige en gang softice oveni. Derudover finder du hjemmelavet guf, vafler og diverse toppings i baren.

Steak, fritter og bearnaise ad libitum: Restaurant Kronborg gentager kæmpe succes

Den perfekte afslutning på en gennemført aften på Kronborg!

En Hereford Aften på Restaurant Kronborg koster 249 kr. Børn under 12 år spiser til 149 kr. Der kan også forudbestille enten kæmpe tartelet eller stjerneskud samt børneretter på Hereford-aftenerne.

Du bestiller bord lige her.

Del artikel

Andre læser også