Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Eneste sted i Jylland: Aalborg-restaurant tilbyder Kobe-kød til forret

Af Michael Qureshi

Hvis du er den store kødelsker, så kender du helt sikkert Restaurant MEAT i hjertet af Aalborg.

Men selvom du kender MEAT og sikkert også har gjort dig selv den tjeneste at spise der, så er det ikke ensbetydende med, at du har smagt noget af verdens bedste kød.

Kobekød kaldes for det dyreste, bedste og mest udsøgte oksekød i verden.

Kødet fra Japan, som efter sigende er resultatet af kvæg, der har modtaget massage, drukket gæret øl og lyttet til klassiske Beethoven-serenader hver formiddag gennem hele opdrætningen.

Denne opdrætningsproces skulle, ifølge myten, være med til at sikre den sublime marmorering, hvis lige ikke er fundet til dato.

Kun to restauranter er godkendt

Restaurant MEAT i Vesterå er blandt de to eneste i HELE Danmark, som er certificeret til at servere japansk Kobe-kød.

Det fortæller indehaver Gitte Jensen fra MEAT.

“Vi er kun to restauranter i hele Danmark, som er blevet godkendt og fundet dygtige nok til at servere Kobekød for vores gæster. Det er vi stadig stolte over,” fortæller Gitte Jensen.

Restaurant MEAT har haft Kobekød på menuen en del år nu, men bestiller du en filet, er du oppe at betale over 1100 kroner for 250 g, når det serveres i sin “reneste” form.

Nu introducerer de dog en nyhed, som alle kan være med på.

Eneste sted i Jylland: Aalborg-restaurant tilbyder Kobe-kød til forret

Kobe kød som forret

Nu kan du få vores Kobe tasting som forret. Det er Japansk Kobe MBS 10+ i tre forskellige versioner.

Det oplyser restauranten.

Kobe Tatar er Japansk Kobe rørt med løg, pickles, kapers, estragon, æggeblomme og olivenolie.

Serveres i sprødt og puffet rispapir toppet med kaviar, hvid trøffel og timian.

Kobe Tataki er lyngrillet japansk Kobe filet. Serveres i yozu ponzu med ristede skalotteløg, chili og timian.

Kobe Nigiri Sushi er grillet japansk Kobe vendt i lemon soja og teriyaki. Anrettes med sushiris, tang, ristede sesam og karse.

“Grunden til vi har lavet denne specielle forret, som vi kalder Kobe Tasting, er at vi gerne vil vise så mange som muligt, hvad Kobe kød er, og at det kan serveres på mange måder ikke kun som en bøf,” forklarer Gitte Jensen.

Hvor stammer Kobe-kød fra?
Beskrivelse fra Restaurant MEAT

Kobe-kød kommer fra en af de fire japanske kvægracer, som igennem mere end 200 år er blevet fremavlet til at opnå en helt særlig kvalitet. Fællesbetegnelsen for de fire racer er det meget kendte navn Wagyu, hvilket har ført til, at mange har svært ved at skelne mellem Kobe og Wagyu.

Det kan da også være svært, for alt Kobe-kød er nemlig Wagyu-kød, men det er ikke alt Wagyu-kød, der er Kobe-kød. Skal en Wagyu-bøf kunne anerkendes som en Kobe bøf, er der en række krav, den skal kunne imødekomme, hvilket omfatter:

  1. Kødet skal stamme fra Tajima-kvæg, som skal være både født og opdrættet i Hyuogo-distriktet i Japan. Tajima er nemlig en af de fire japanske Wagyu-racer.
  2. Det er også et krav, at kvæget skal være slagtet i enten Kobe, Nishinomiya, Sanda, Kakogawa eller Himeji, der alle er byer, der ligger i Hyogo-distriktet.
  3. Kødet skal have en marmorering, der som minimum har en score på 6 ud af 12 på den japanske 12-pointskala. Hertil er det også et krav, at kvæget har en vægt på 470 kg eller mindre.

Det vil sige, at det ikke er alt Wagyu-kød, der kan betragtes som japansk Kobekød. Det er der rigtig mange, der tror, men det er ikke tilfældet.

Hos MEAT har de Japansk Wagyu Kobe kød på deres menukort.

Del artikel

Andre læser også