Kling Klang har været i Aalborg i 33 år: Her kan du også indspille din egen sang

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

I svinget på Kirkegårdsgade 3, lettere skjult bag mure og træer, ligger en lille musikperle, som sandsynligvis alt for få aalborgensere kender til.

Kling Klang er et musikstudie, der siden 1985 har været et kunstnerisk og hyggeligt samlingspunkt for både kendte musikere og amatørsangere.

Studiet har været gæstet af bands som blandt andre Kashmir og Volbeat, men åbner også dørene op for helt ”almindelige” mennesker, der ikke har erfaring med sang og musik, som kan komme forbi og få en sjov oplevelse.

Studiet er åbent for events og sjove oplevelser, når du eksempelvis skal markere en vigtig begivenhed i firmaet, give dine kolleger en grænseoverskridende oplevelse eller stå for et sjovt indslag til et virksomhedsarrangement.

Polterabend

Står du og skal planlægge en polterabend for en ven eller veninde? Så har vi her et rigtig godt bud på et morsomt indslag til dagen.

Indspilning af sin egen sang er en stensikker, klassisk og hylemorsom ide til både herre- og kvindeflokken.

Faktisk er det muligt at arrangere, at hvert hold kommer forbi med henholdsvis brud og gom, som hver indspiller sin sang, hvorefter de bliver mixet sammen til én.

Her er ”Den jeg elsker” et godt eksempel på en smuk duet fra brudeparret.

”Det med polterabender kom lidt af sig selv engang i 90’erne.

Vi oplever at folk kommer igen, når de har prøvet det, og faktisk får vi nu tit polterabender ind for nogle, hvis forældre var forbi på deres polterabend for 20 år siden – det er lidt sjovt,” fortæller Birgitte Rode, der er indehaver af Kling Klang samt virksomheden, SoundBranding.

Se nye sider af dig selv og dine kollegaer

Med teambuilding i Kling Klang kan personalegrupper få en anderledes fælles oplevelse, der samtidig er en spændende social proces.

”Det der er sjovt ved teambuilding i Kling Klang er, at når eksempelvis et firma kommer herind, så starter chefen med at have magten.

Ofte er nogle af de ’lavere stående medarbejdere’ – folkene på gulvet, receptionisten eller HKéren, der er meget bedre til at synge end cheferne.

Der bliver byttet fuldstændig rundt på rollerne, når man træder ind i studiet,” fortæller Birgitte.

Derudover giver denne oplevelse sjove og varige minder blandt medarbejderne. Det giver et kæmpe plus på fællesskabskontoen.

Kling Klang studiet har plads til op mod 20 personer på samme tid, hvoraf flere sagtens kan synge samtidig. Hvis man er flere og/eller ønsker mere plads til arrangementet, er det om sommeren muligt at låne koncerthaven bag studiet.

Her er der masser af plads, en lille scene samt borde og bænke, hvor man kan sidde og nyde musikken med hinanden.

Som noget nyt tilbyder Kling Klang, at I kan få dagens teambuilding-event foreviget på video.

Kendte musikere har gæstet studiet

På besøg i Kling Klang er noget af det første, der møder vores blik i indspilningslokalet de mange billeder af kendte besøgende, der pryder væggene.

Herunder kan blandt andre nævnes Lis Sørensen, Brødrene RislundSussi og Leo, Johnny Deluxe og som vist herunder skuespiller Lise Baastrup.

”Vi har før i tiden lavet rigtig mange band-indspilninger og laver også stadig en del. Sidste år indspillede vi blandt andet et metalalbum for bandet Wolves among us, og derudover har vi lige haft et band der hedder etNOIR hernede og øve, hvor guitaristen også spiller med Peter A.G.,” fortæller Birgitte slutteligt.

Birgitte selv er en vaskeægte aalborgensisk newwave/rock-mama, og har i sine yngre dage været forsanger i bandet Johnny og de kolde dæmoner og Walk The Walk.

Hun har blandt andet spillet i England og USA og udgivet plader i England, Frankrig, Norge og Tyskland i 80’erne.

Derfor har hun i den grad oplevet branchen indefra, og kan give gode råd samt lave indspilninger for artister og bands, hvis man har ambitioner med sin musik.

Ønsker du at planlægge en lydindspilning, et teambuilding-event eller en polterabend?

Så kontakt Birgitte på telefon 98 16 64 62 eller på mail info@marienhaab.dk

Bliv under dynen: DMI varsler kraftigt blæsevejr i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For mange er søndagen den oplagte dag til at hygge under dynen med uldne sokker, varm kakao og binge watching af din yndlingsserie.

Netop denne søndag bliver måske oplagt til formålet.

DMI har nemlig udsendt en varsel om blæsevejr, der siger spar to.

Fra kl. 12 til 23 i aften vil der være risiko for stormende kuling fra vest med vindstød af stormstyrke, og DMI advarer om, at både tog- og vejstrækninger kan blive spærret, mens broer kan risikeres at skulle lukkes for gennemkørende trafik.

Især Skagerrakkysten forventes at rammes hårdt med vindstød på op mod 25-28 meter i sekundet.

En blæsende dag i Aalborg

Aalborg bliver dog heldigvis ikke lige så hårdt ramt, hvor styrken sandsynligvis når op på 21 m/s allerede fra middagstid og resten af dagen.

“I Aalborg nærmer vinden sig kulinggrænsen, så ifølge den nuværende prognose er der ingen grund til at frygte stormstyrke,” siger vagtchef ved DMI, Martin Lindberg til MigogAalborg og fortsætter:

“Men det er første gang i lang tid, at vi har haft så kraftig en vind, så det er selvfølgelig et aspekt, man skal tage med.

Prognosen kan også nå at ændre sig løbende, så vi anbefaler, at man følger med for at holde sig opdateret på eventuelle ændringer.”

Det er et dybt lavtryk nord for Færøerne, som i løbet af søndagen bevæger sig mod øst til Mellemskandinavien. Samtidig ligger et højtryk næsten stille vest for den Engelske Kanal.

Den store trykforskel giver Danmark et blæsevejr om søndagen, og især syd for Norge, over Skagerrak og ind over nordligste Jylland bliver vinden kraftig.

Der vil løbende blive holdt øje med udviklingen og om nødvendigt opgraderet til varsel eller justeret i risikomeldingen.

Følg med her.

Over 30 slags konditorkager: Scheelsminde inviterer til overdådig kagebuffet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Søndag d. 13. oktober kan du godt sætte et stort, fedt kryds i kalenderen.

Hotel Scheelsminde inviterer nemlig endnu engang til sit voldsomt populære kagebuffet-arrangement.

Her vil hotellets konditor trylle med lækkert bagværk, der vil kunne få selv den mest kagesultne nordjyde til at overgive sig … før eller siden.

For vi elsker jo kage. Hele året rundt. Men der sker nu alligevel noget særligt, når kalenderen skifter over til efterår og tanken om, hvorvidt bikinien passer, bliver pakket ligeså langt væk som den dårlige samvittighed.

Nu gælder det bare om at nyde synet af Aalborgs bronzefarvede landskaber, duften af nyfaldne blade og selvfølgelig smagen af din absolutte favoritkage.

Og det bliver der rig mulighed for.

Over 30 hjemmelavede kager

Netop denne kage-buffet består af mere end 30 forskellige hjemmelavede lækkerier: alt fra citrontærte, hindbærsnitter, gateau marcel, gulerodskage til den ikoniske Othellolagkage.

Fik vi sagt, at det hele er hjemmelavet?

Hotellets konditor bager for eksempel selv lagkagebundene og koger selv kagecremerne.

”Alt er lavet fra bunden – som i virkelig alt!” har hotellets konditor, Mia Bragenholt, tidligere fortalt om det overdådige kagebord.

Du skal være hurtig

Scheelsminde introducerede for første gang konceptet i februar sidste år, hvilket viste sig at være en massiv succes.

Faktisk så stor en succes, at alle pladser lynhurtigt blev udsolgt.

Derfor er det altså en god idé at tjekke sin kalender allerede nu, så du kan nå at sikre dig en plads til en drøm af et kagebord.

Efter kageædegildet har du sandsynligvis brug for lidt frisk luft … Her kan man passende tage en tur i Scheelsmindes dejlige park, hvor efteråret tager sig allerbedst og smukkest ud, i takt med at de gyldne blade daler ned fra træerne.

En plads til årets mest syndige arrangement koster 148 kr. og kan sikres lige her.

Hvad: Kagebuffet
Hvor: Hotel Scheelsminde
Hvornår: 13. oktober 2019

Farvel til Eatlow: Plantebaseret takeaway tager over

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I øjeblikket løber Aalborg Bæredygtighedsfestival af stablen i midtbyen, og hundredevis af aalborgensere har kigget forbi til en sludder om, hvordan vi hver især kan være med til at gøre Aalborg til en endnu grønnere by.

I Utzonparken har hele 70 standholdere stået klar til at berette om bæredygtige initiativer, der hver dag er med til at gøre en forskel for kloden.

Én af dem er PLA:NT: en 100 % plantebaseret takeaway og tilmed den første af sin slags i Aalborg.

Som enhvert anden plantefrø er PLA:NT lidt pludseligt skudt op af jorden uden at gøre nogen særlig stor opmærksomhed af sig.

Men det skulle vise sig, at PLA:NT ikke har valgt et tilfældigt sted at slå sine grønne folder ud.

Dette er nemlig sket i Reberbansgade 20, hvor Eatlow ellers har holdt til siden 2013.

Fra Eatlow til PLA:NT

Eatlow var kendt for blandt andet at tilgodese de aalborgensere, der gik ekstra op i sund kost med de rigtige næringsværdier – uden at gå på kompromis med smagen.

I september 2018 blev Eatlow tilbagekøbt af folkene bag SushiMania, der også oprindeligt startede konceptet op.

Siden har koncernen arbejdet på videreudvikling af det stærke Aalborg-brand, og det er altså nu blevet til PLA:NT.

Vi har taget en snak med nuværende indehaver samt COO i SushiMania Aalborg, Nathalie Ina Kühl:

“Det nye sted hedder Plant og bliver 100 % plantebaseret takeaway.

Det er noget, vi har arbejdet på i meget lang tid, da vi ville være sikre på, at vi kunne lancere noget mad, der smager minimum lige så godt som ikke-plantebaseret mad. Ellers gav det ikke mening for os,” fortæller Nathalie.

Mange ting på menukortet vil være velkendt af inkarnerede Eatlow-kunder, og blandt andet er shakes, burgere og wraps stadig at finde – bare uden dyr.

Rødbedebøf, socialt ansvar og verdensmål

Du kan for eksempel nyde godt af en no-hamburger med plantebøf, iceberg, tomater, pickles, løg, ketchup, sennep, mayo eller en signature burger med rødbedebøf, plante mozarella, avocado, salatmix, tomater og pickles.

PLA:NT har også tilføjet en proteinburger på menukortet, der i følge Nathalie indeholder mere protein end alle Eatlow’s kødbjerge.

“Vores koncept er skabt ud fra de beslutninger og erfaringer, vi har draget i vores andre virksomheder, gode som dårlige, sådan at vi i dag står med en sluttet cirkel af bæredygtighed.

Det betyder, at vi tager socialt ansvar, bruger bæredygtig emballage og samarbejder med Jysk Energi sådan, at vi kan udnytte strøm og el på den bedst tænkelige måde,” fortæller Nathalie, der slet ikke er i tvivl om, at fremtiden indbyder til, at endnu flere skal tage ansvar for den grønne udvikling.

“Klimasnakken kan jo blive lang, men faktum er, at kød bruger nogle ressourcer, som vi er ved at slippe op for. Det betyder også, at vi må begynde at tænke i andre baner, og derfor er blandt andet verdensmålene vigtige for os.

Personligt elsker jeg bøffer; og jeg kan sagtens spise en rød bøf om lørdagen og få frokost fra Plant om mandagen. Det ene behøver jo ikke at udelukke det andet,” fortæller hun.

PLA:NT bliver altså god, veltilberedt mad med god samvittighed – for både din krop, miljøet … og alt andet.

Du kan se hele menukortet her.