Magisk juleduo: Nu kan du få en klejne-croissant i Aalborg
Julen er hjerternes fest … og mavens.
Vi har allerede skrevet om, at byens første norske klejner er drønet ind med høj kanefart – og begejstringen var ikke overraskende stor.
Nu er der dog kommet endnu en grund til at juble, og denne gang måske endda endnu højere.
En Aalborg-bager har nemlig fundet på at parre en norsk klejne med en … croissant.
Det lyder måske en anelse blasfemisk, men ikke nok til, at vi ikke turde at tage chancen og prøve den. Naturligvis.
Sådan smager den
Det er bagerne hos Fru Søgaard på C.W. Obels Plads, der har tryllet det sprøde vidunder frem.
Størrelsesmæssigt er klejnecroissanten en ordentlig kleppert, og den er ret svær at overse, når man træder ind i caféen og spejder ned i montren.
Udvendigt er klejnecroissanten også en hybrid mellem de to legendariske stykker bagværk, og er sløjfeformet som en klassisk klejne – dog i sprøde og krummende klæder.
Beskrivelsen fortæller os, at den indvendigt har kanelsukker i sig, mens toppen er pyntet med citronglasur.
Alt i alt spændende, og vi glædede os til at sætte tænderne i den. Det måtte simpelthen være knald eller fald.
Og hvad er dommen så?
Vi ELSKER klejner, vi elsker nok croissanter endnu mere ( … da man jo kan få den gyldne spise hele året), så forventningerne er høje, når man blander to så ikoniske bagevidundere.
Den smager … virkelig godt. Men på sin egen mærkelige måde.
Udenpå knaser den fuldstændig som en croissant, mens dejen indvendigt minder os om en norsk klejne og er dejlig smushy og lækker.
Den har lagene fra croissanten, julesmagene fra den norske klejne – alt i alt den perfekte juleduo, som det er ikke er sidste gang, vi sætter tænderne i.
Klejnecroissanten koster 35 kr. i caféen og 25 kr. to go.
Du finder Fru Søgaard på C.W Obels Plads.