Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Klassikere med et twist: Aalborgs nye smørrebrødsrestaurant er åbnet

Af Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

De fleste nordjyder er vant til at sætte tænderne i en kedelig mapak’, når klokken slår frokosttid.

Men det er slut nu.

I hvert fald hvis du lægger vejen forbi byens nye ambitiøse smørrebrødsrestaurant Mapak, som åbnede i dag, torsdag d. 3. november, på adressen Ved Stranden 9, som tidligere har huset Brasserie NO76.

Bag restauranten står Mikkel Jensen fra SMAEK, Mads Hyllested fra Applaus og Bistro Dejavu samt Kim Jeppesen og Anne Menendez, der har Restaurant Nam og Restaurant Menendez. Sammen har de i øvrigt også den nye populære Restaurant Roxana.

Nu er de klar til at byde nordjyderne velkomne til deres nyeste skud på restauranthimlen i Aalborg.

Vi har naturligvis været forbi til et lille smugkig – og ikke mindst en prøvesmagning af de mange lækre retter.

Nyfortolkninger af smørrebrød og danske frokostretter

Folkene bag har arbejdet i døgndrift på at gøre den nye restaurant klar til en masse (mad)glade gæster, og tiden er bl.a. blevet brugt på en tiltrængt opgradering af akustikken i form af både nydelige og lydisolerende akustikpaneler, der pryder det meste af restauranten.

Men nu er det jo maden, der tæller.

Og her kan gæsterne glæde sig til lækre nyfortolkninger af smørrebrød og danske frokostretter, som de erfarne kræfter tuner op og gør nutidige – både i form af æstetik og smag.

Frokosten serveres i tidsrummet 11.30 – 15.00 mandag – lørdag, og her kan du bl.a. dykke ned i et storslået smørrebrødskort, hvor du kan vælge at bestille, lige dem du har lyst til (priser fra 85 kr. pr. stk), eller lade køkkenet vælge 3 stykker for dig for 275 kr.

Klassikere med et twist: Aalborgs nye smørrebrødsrestaurant er åbnet
Klassikere med et twist: Aalborgs nye smørrebrødsrestaurant er åbnet

Udvalget tæller alt lige fra Hyldeblomstmarineret sild med smilende æg til Røget pebermakrel med mild chili, Sprødstegt rødspættefilet med håndpillede rejer, Lun stegt sild med dijon, kartoffel, løvstikke, Rørt oksetatar med peberrodscreme og MEGET mere.

Du kan selv se frokostkortet her.

Klassikere med et twist: Aalborgs nye smørrebrødsrestaurant er åbnet

Der er tænkt over hver en bid

Selvom vi var blandt de første gæster på restauranten, blev der hverken rystet på hånden blandt tjenerne eller de kyndige folk i køkkenet.

Hvert enkelt stykke smørrebrød var både en nydelse for øjne og mund – lige som det skal være, når man sætter tænderne i et ordentligt stykke smørrebrød.

Det er tydeligt, at der er tænkt over både smagssammensætninger, teksturer og ikke mindst overraskelser i hver enkelt mundfuld. Det er smørrebrød med et twist, men ikke på en måde, hvor de klassiske smage bliver overdøvet af alt for eksotiske elementer.

Til frokost kan du også bestille de såkaldte Livretter, og her finder du bl.a. Mapak’s version af en tartelet.

Klassikere med et twist: Aalborgs nye smørrebrødsrestaurant er åbnet

Hvis du forventer en klassisk tartelet, så bliver du nok skuffet – hvis du derimod er vild med råvarer af den fineste kvalitet i form af morkler, jomfruhummer og trompethatte, så er du nødt til at prøve den ekstravagante version!

Det er bestemt ikke sidste gang, vi skifter den kedelige rugbrødsmad i kantinen ud med et besøg på Mapak.

Vi bestilte følgende

Sprødstegt rødspættefilet med håndpillede rejer, marinerede agurker, citroncreme og dild

Rørt oksetatar med peberrodscreme, syltede sennepsfrø, confiteret æggeblomme og friskrevet trøffel.

Kyllingesalat af Rokkedahl kylling fra Nibe med stegte karl johan svampe, stikkelsbær, ventreche og brøndkarse.

Tartelet m. hønsefarseret morkler, jomfruhummer, fermenteret hvidløgscreme, trompethatte, og kraftig hønsereduktion

Derudover har restauranten også åbent om aftenen. Her med et smalt, men sikkert menukort. Her er håndværket og smagen i fokus, og råvarerne i top.

Du kan finde mere info om menuen her.

Del artikel

Andre læser også