Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Klar til en nervepirrende rejse?: Rullende Escape Room kommer til Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Escape Rooms er virkelig blevet populære, og i Aalborg er der flere muligheder for at prøve de både udfordrende, sjove og til tider lidt uhyggelige gåder i de mystiske rum.

Nu kan du snart opleve noget helt særligt i Aalborg.

Der kommer nemlig et rullende escape room til byen. Ja, du læste rigtigt.

Det er i anledningen af Danmarks Almene Boligers fem folkefestivaler ”Vi samles”, at den særlige escape room-campingvogn ruller ind i Aalborg den 13. maj.

Klar til en nervepirrende rejse?: Rullende Escape Room kommer til Aalborg

Det kan du se frem til

En campingvogn fra 1994 bliver ombygget til at indeholde et mysterium, som på bare 20 minutter tager deltagerne igennem 5000 års Danmarkshistorie.

Fra stenalderen over vikingetid og renæssance til 60’ernes og 70’ernes beboerdemokratiske bevægelse. I centrum for alle tidsperioderne er fællesskaber i og omkring byggede miljøer – ligesom de boligområder, som festivaldeltagerne selv bor i.

”Der er mulighed for at opleve en eventyrlig, men også udfordrende, nervepirrende rejse gennem 5000 års kulturhistorie. Det bliver virkelig sjovt og spændende, og vi glæder os meget til at dele oplevelsen med festivaldeltagerne,” siger Mikkel Heller Jensen, som sammen med etnolog Helene Buchhave Lind står bag projektet.

Det er en ny form for oplevelsesbaseret forskning, der skal styrke lokale fællesskaber og samtidig gøre Nationalmuseets forskere klogere på, hvordan vi bedst indretter fremtidens byer.

Klar til en nervepirrende rejse?: Rullende Escape Room kommer til Aalborg

”Vi kalder det oplevelsesbaseret forskning, for i stedet for traditionel forskning, som når frem til nogle resultater, der efterfølgende præsenteres i en udstilling, så vender vi det hele på hovedet, så vi begynder med en form for udstilling – i dette tilfælde vores rullende ’escape room’ – hvor vi i samskabelse med deltagerne når frem til nogle forskningsmæssige indsigter,” siger Mikkel Heller Jensen.

Workshop om fremtidsdrømme

Når mysteriet er løst, vender deltagerne tilbage til nutiden, hvor de i campingvognens fortelt vil møde lokale fællesskabsfortællinger fra de fem festivalbyer.

Herefter inviteres de til workshops, som skal hjælpe forskerne med at forstå, hvilke fællesskaber beboerne indgår i, og hvilke fællesskaber de drømmer om i fremtiden.

Det skal resultere i ny viden om, hvordan vi bedst muligt indretter bæredygtige byer i fremtiden – med fællesskaber i centrum.

”Det skal give os ny viden, som vi kan bruge i vores forskning, og så håber vi, at det også kan bidrage til at styrke hverdagsdemokratiet og fællesskaber lokalt,” siger Mikkel Heller Jensen.

Det rullende escape room kan opleves af alle på de fem folkefestivaller, som Danmarks Almene Boliger (BL) holder i henholdsvis Roskilde (29. april), Svendborg (6. maj), Aalborg (13. maj), Silkeborg (3. juni) og Varde (10. juni).

Du kan finde mere info om eventet i Aalborg her

Del artikel

Andre læser også