Klar til Brøndby-kamp: AaB må lukke flere tilskuere ind til hjemmekampe

Skrevet af: Michael Qureshi
ArkivFoto: AaB Tifo Kaos
ArkivFoto: AaB Tifo Kaos

Efter en vellykket forsøgsordning med tre testkampe kan fodboldfans i Superligaen nu se frem til, at der igen er plads til mange flere af dem på tribunerne resten af sæsonen 19/20.

Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Lokalt er det gode nyheder for AaB, der jo allerede på søndag har en hjemmekamp på Portland Aalborg Park mod Brøndby. Det er en kamp, der typisk trækker mange tilskuere.

Hidtil har man kun måtte være 500 tilskuere, men nu åbnes der altså for en del flere. Desværre kan man ikke nå at få det på plads til pokalfinalen, som jo spilles i morgen onsdag mellem AaB-Sønderjyske i Esbjerg.

Divisionsforeningen bekræfter over for DR, at onsdagens pokalfinale afvikles som planlagt og ikke efter de nye lempede regler. Det betyder, at der stadig kun bliver 1750 tilskuere til pokalfinalen.

FCK får plads til over 10.000

Men i resten af Superliga-sæsonen er der altså plads til flere tilskuere. FC Midtjylland regner med, at de kan få en kapacitet på 4500 tilskuere, FCK regner med omkring 10.500 tilskuere og så videre.

AaB har travlt med morgendagens pokalfinale, og har derfor ikke udsendt et regnestykke. Men det må formodes, at man nærmer sig samme antal som FC Nordsjælland, der regner med 3.500 tilskuere.

“At få fans tilbage til alle kampene i Superligaen – og mærke suset og glæden på lægterne – er både fantastisk og en vigtig del af superligafodbold.

Tiltaget sker efter, at justitsministeren og jeg har haft drøftelser med de politiske partier.

Vi har lyttet til ønsket om flere fans på stadionerne, og jeg synes, at vi har fundet en god balance mellem hensynet til holdene og deres fodboldfans – og til at vi fortsat skal undgå smittespredning,” siger kulturminister Joy Mogensen i en pressemeddelelse.

Maksimalt 500 tilskuere i hver sektion

Som i forsøget vil det være Rigspolitiet, der efter inddragelse af sundhedsmyndighederne træffer en afgørelse om, hvor mange personer, der må være til stede.

Tilskuerne skal hovedsageligt sidde ned. Der vil fortsat være maksimalt 500 tilskuere i hver sektion, men afstandskravet sænkes til 1 m, og familiemedlemmer og andre nære relationer vil kunne sidde ved siden af hinanden.

Desuden skal medarbejdere uddannes i korrekt håndtering af fødevarer, korrekt hygiejne og brug af værnemidler, og så skal klubberne sikre sig kontaktinformationer på tilskuere, så klubben i tilfælde af smitte med coronavirus kan informere om og understøtte smitteopsporing.

Klubberne skal ligeledes opfordre tilskuere til at downloade app’en Smitte|stop.

ALL YOU CAN EAT BBQ-FESTIVAL PÅ BONE’S

MigogAalborg laver i samarbejde med Bone’s på Havnefronten i Aalborg en BBQ-festival. Spis løs af American Spareribs, Roasted chicken, Smoked Sausage, Pork belly Ribs, fries, slaw andet tilbehør og selvfølgelig dessert for kun 229 kr. (børn 99 kr.) – du kan kun opnå tilbuddet ved at bestille her