Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Klap en ko: Her kan du komme til Åbent Landbrug i Nordjylland

Af Nathalia Hentze Nielsen

Efter et år med aflyste arrangementer kan Arlas landmænd endelig åbne stalddørene op for en sjov og lærerig dag på landet, når Åbent Landbrug løber af stablen søndag den 19. september.

En af de 38 Arla-landmænd der i år inviterer på gårdbesøg er Anders Overgaard Jensen. Han driver den økologiske gård Kærsholm Overgaard i Storvorde, en kort køretur fra Aalborg.

På gården bor også 200 sortbrogede Holsteinkøer, der leverer mælk til Arlas økomælk med 3 grønne hjerter, og dem kan du nu opleve helt tæt på.

I år er der hele 1.000 pladser til Åbent Landbrug på Kærsholm Overgaard, og landmanden glæder sig især til at vise gården frem og fortælle, hvordan et moderne, økologisk landbrug fungerer.

Oplev hvor stor en ko egentlig er – og hvordan den lugter

Noget af det unikke som gæsterne kan møde på Kærsholm Overgaard er, at køerne går sammen med deres kalve i mælkeperioden. Så det er køerne selv, enten kalvens mor eller en ammetante, der passer kalvene. Ikke Anders Overgaard Jensen.

”Jeg har været økologisk landmand i mange år, og i dag er det en livsstil for mig at tænke økologi ind i alle dele af mit landbrug, så mine dyr lever så naturligt som muligt.

Derfor lader jeg mine køer gå sammen med deres kalve i mælkeperioden. Jeg har tit børn og voksne forbi gården, og de bliver altid helt forelskede, når de ser de små kalve, der putter med deres mor. Det håber jeg også, gæsterne til Åbent Landbrug gør,” siger Anders Overgaard Jensen.

Klap en ko: Her kan du komme til Åbent Landbrug i Nordjylland
Foto: Åbent Landbrug

”Jeg kan godt lide at fortælle min historie og vise, hvad vi laver her på gården. Det er vigtigt for mig, at vi er åbne og ærlige omkring, hvad vi laver, så alle kan få et indblik i økologisk mejeriproduktion.

På den måde ved danskerne også, hvordan råvarerne er blevet produceret, og at køerne har haft det godt, når de køber vores produkter i butikkerne,” siger han og forsætter:

”Når folk kommer herud, så bliver de tit overraskede over, hvor stor en ko egentlig er, hvordan den lugter, og hvordan den opfører sig. Det kommer gæsterne helt sikkert også til at opleve til Åbent Landbrug i år.”

Klap en kalv

De mange besøgende får nemlig rig mulighed for at komme helt tæt på, og blandt andet prøve at klappe en kalv. Derudover er der planlagt sjove aktiviteter for børn og barnlige sjæle, der kan lege på gårdens halmlegeplads eller tage traktorkørekort på pedaltraktor.

Og så er der mulighed for at smage på mælken og at få smagsprøver på mejeriprodukter fra Arla.

Arla-gårdene rundt omkring i landet holder åbent søndag d. 19. september i tidsrummet fra kl. 10 til 16, og  arrangementet er gratis.

Man skal blot huske at tilmelde sig, før man tager på gårdbesøg.  

Book dit besøg her.