Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Alt er revet ned: Legendarisk kiosk får nyt liv

Af Stine Kjølby Christensen

I mere end 100 år har der været en lille købmand på hjørnet mellem Christiansgade og Boulevarden.

I 3,5 år har Kasper Hansen stået bag forretningen, der primært er kendt for at være en pakkeshop – og desuden byens måske mest autentiske kiosk.

Her er der nemlig ikke blevet lavet meget om de sidste 30 år, og det har været som at træde ind i en tidslomme – indtil nu.

Står som i 90’erne

Kiosken på Boulevarden er nemlig blevet lukket ned sidste lørdag, da Kasper nu ønsker – efter egne ord – at transformere “den gamle dame til en ung, smuk, veltrænet pige.”

“Jeg tror ikke, at butikken har set skyggen af et nyt gulv eller loft siden midten af 90’erne. For nylig havde vi besøg af en ældre dame, der sagde, at hun ikke havde været her siden ’98 … og at den stadig lignede sig selv,” siger Kasper med et grin.

“Den trængte virkelig til en opfriskning, og det får den nu. Jeg har revet alt ned indvendigt, så den nu står helt nøgen og klar til nyt … ja, faktisk alt.”

Fra pakkeshop til lækker kiosk

Kiosken på Boulevarden gennemgår ikke blot en renovering, men også en omstrukturering.

Udover at alt inventar udskiftes, vil fordelingen i butikken blive ændret fremadrettet.

“Hvis man kommer herned jævnligt, genkender man måske følelsen af, at pakkerne nærmest er ved at spise en, når man træder ind. Det ændrer vi nu,” siger Kasper og uddyber:

“Butikken har indtil nu været indrettet efter, at det skulle være hurtigt at håndtere pakkerne, men fremover forener vi det praktiske med lækre faciliteter.”

Fremover vil der være et separat rum til pakkeshoppen, mens kiosken og dens varer vil være mere i fokus i selve butikken. Der vil naturligvis også stadig være en spillehal i lokalerne.

Alt er revet ned: Legendarisk kiosk får nyt liv
Kiosken på Boulevarden ser stort set ud, som den gjorde tilbage i 90’erne.

Åbner i næste uge

Sortimentet vil forblive som man kender det: Slik, sodavand og lignende klassiske kioskvarer, som man husker det fra… tiden, hvor kiosken sidst fik nyt gulv.

“Mængden af pakker er steget med 400%, siden jeg overtog kiosken i 2020. Det er voldsomt, men vi er efterhånden blevet kendt for at være gode og hurtige til både at modtage og udlevere pakkerne.

Nu gælder det også om at øge kiosksalget til de mange mennesker, der henter pakkerne,” forklarer han.

Butikken er lukket ned indtil næste tirsdag, den 30. april kl. 9, hvor aalborgenserne kan komme ind og opleve den helt nye butik.

Del artikel

Andre læser også