Kildeparken sløjfes: BørnefestiBAL må flytte placering

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: BørnefestiBAL
Foto: BørnefestiBAL

På lørdag er der for første gang BørnefestiBAL her i byen, som både byder på musik, sjov, leg, gøgl og spas for børn og deres familier.

Det var egentlig meningen, at den store festiBAL skulle være afholdt i Kildeparken, men et særdeles velbesøgt Aalborg Karneval og en god gang regn oveni har medført, at Kildeparken ikke er klar til endnu et stort event i morgen, torsdag.

Derfor flytter man nu lokation til Karolinelund:

“Vi har i samarbejde med Aalborg Kommune besluttet at flytte BørnefestiBAL til Karolinelund, så vi relativt tørskoet kan danse videre til både Paw Patrol, Gurli Gris, MGP Show, Mek Peks Åh Abe show, Hip som Hap og Bro.

Vi beklager naturligvis, hvis nogen af jer får lidt længere til BørnefestiBAL end i havde forventet – men det tager heldigvis kun ca. 15 minutter at gå fra Aalborg Station til Karolinelund, samme strækning tager maks 10 minutter i bus og der er p-pladser i nærheden, hvis man kommer i bil”, skriver BørnefestiBAL på Facebook.

Du kan finde en oversigt over parkeringsmulighederne her.

Mange aktiviteter i løbet af dagen

Det helt særlige ved BørnefestiBAL er, at der virkelig sker noget hele dagen. Forældre kan derfor være ganske sikre på, at underholdningen er sikret.

For udover underholdningen fra scenen kan børnene se frem til både aktivitetsbaner, maletelte, perletelte, skattejagt, fodbold, rutsjebaner og ikke mindst fodbold-dart.

Billetter kan købes til 95 kr. (Børn under 1 år kommer gratis ind)

Hvad: BørnefestiBAL
Hvor: Kildeparken, Aalborg
Hvornår: 30. maj fra kl. 11.30
Billetter koster 95 kr. og du finder mere info lige her.

Bliv derhjemme: Meny i Kennedy Arkaden leverer dagligvarer direkte til døren

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Meny-købmand Michael Andersen
Meny-købmand Michael Andersen

“Hold afstand. Bliv hjemme”

Siden regeringen satte vores trygge hverdag i stå, har mange ting ændret sig.

Vi skal blandt andet til at tænke meget nøje over, hvor meget og hvor tit vi bevæger os udenfor.

Én af de ting, der er svære at klare hjemme fra sofaen er de indkøb, som vi jo behøver, for at komme igennem ugerne. Og dog!

Hos Meny i Kennedy Arkaden, der hver dag plejer at lægge lokaler til hundredevis af mennesker, har man valgt at indordne sig efter de nye omstændigheder.

Det gør de ved nu at levere dagligvarer ud til alle, der af den ene eller anden grund måtte have behov for det.

Meny kommer til kunderne

Leveringsservicen, der går under navnet Vi handler for dig er landsdækkende, men i Aalborg er det er kun Meny i Kennedy Arkaden, der tilbyder den.

“I den her tid, hvor folk ikke kan komme ud, er løsningen nu blevet, at vi kommer til dem i stedet.

Servicen er blevet oprettet for at kunne tilbyde vores kunder en lidt nemmere hverdag i en presset tid. På den måde kan de stadig få de varer, de kender fra os – uden at skulle ud,” fortæller købmand Michael Andersen til MigogAalborg.

Men for at kunne få varerne leveret til døren, er det naturligvis en forudsætning, at man først har bestilt dem.

Her behøver du heller ikke bruge tid på at gennemskue et bestillingssystem; du ringer bare direkte til butikken og læser din indkøbsseddel op for medarbejderen i den anden ende.

Det er dét.

“Vi kan levere alt fra dagligvarer til bestemte vine. Der er ingen minimumsbeløb og man kan forvente, at det står foran hoveddøren inden for 48 timer,” fortæller Michael Andersen.

Nemt og bekvemt

Selve leveringen koster 49 kr. uanset hvor langt væk du bor eller hvor meget du skal handle.

Bestillingen skal blot ske mellem mandag og fredag fra 10-17. Herefter kan du forvente at få leveret engang mellem mandag og lørdag fra 10-18. Leveringstidspunktet afhænger af tidspunktet for bestillingen.

Betalingen sker nemt via en anmodning på MobilePay, som købmanden sender, når varerne er pakket og klar til at blive leveret.

“Indtil videre kan vi tilbyde levering til 100 personer, så er man én af dem, der har brug for et par ekstra hænder her i krisen, så er det altså bare at ringe.

Vi står klar til at hjælpe,” slutter Michael Andersen.

Du kan læse mere om konceptet her

Populær restaurant udvider: Nu kan du få leveret Nams måltidskasser i hele landet

Skrevet af: Michael Qureshi
Nam Noodles
Nam Noodles

Corona-krisen har taget et stramt greb om især restauranter, caféer og øvrige spisesteder som udelukkende må lave Take Away i disse tider.

Det kan virke uoverskueligt for mange i restaurationsbranchen, men det er samtidig også en tid, hvor nye initiativer får vinger.

Eksempelvis hos den populære Restaurant Nam i Aalborg, som sidste år blev kåret til Årets Bistro af Danske Madanmeldere.

Derudover er man i White Guide rangeret blandt de allerbedste restauranter i Aalborg.

Udvider nu til alle steder i landet

I sidste uge lancerede de deres helt egne måltidskasser leveret til døren i Aalborg.

Det har vist sig at være så succesfuldt et koncept, at man nu udvider til hele landet. Så uanset hvor du bor i Jylland, på Fyn eller hele Sjælland så kan du leveret til døren.

“Vi har lavet en aftale med et fragtfirma, som kan levere til alle steder i hele Danmark.

Derfor har vi valgt at udvide med konceptet, som har fået en god modtagelse i Aalborg,” forklarer Kim Jeppesen, indehaver af Nam, til MigogAalborg.

Arkivbillede fra tidligere besøg på Nam

3 sunde asiatisk inspirerede hverdagsmåltider

Det er en måltidskasse bestående af råvarer med opskrifter på 3 sunde, hurtige, børnevenlige og asiatisk inspirerede hverdagsmåltider, der kan tilberedes på 15-30 minutter.

Kvaliteten er kendt fra deres menuer i Nam, men tilpasset hverdagsretter. Måltidskasserne kan leveres til 1-6 personer og har en kuvertpris fra 116 kr. pr. pers. pr. måltid inklusiv fragt.

En anden nyhed er også, at man nu har tilføjet en veggie måltidskasse.

Se menuerne nederst i artiklen.

DailyNam er enkelt og lækkert

Kim Jeppesen forsætter med detaljerne på det nye tiltag.

“DailyNam er enkelt, lækkert og ligetil. Vi startede med en enkelt mulighed i sidste uge, og nu har vi allerede tilføjet en vegetar måltidskasse.

Det meste i måltidskasserne er forberedt på forhånd, og man bliver grundigt guidet igennem tilberedningen, som ikke tager så lang tid,” forklarer Kim Jeppesen.

Han forklarer, at man oprindeligt havde planlagt at lancere tiltaget til efteråret, men så kom Corona-krisen og ændrede restauranternes hverdag.

“Grundet vores nuværende meget svære situation har vi, lidt modigt synes vi selv, valgt at lancere vores projekt med måltidskasserne allerede nu i en mere simpel udgave end hvad planen var for efteråret.

Men vi vil så justere løbende,” forklarer Kim Jeppesen.

Du kan allerede bestille din måltidskasse i dag og få leveret første gang på onsdag. Se nedenstående detaljer om menu og bestilling.

Menu Uge 15

ONSDAG

Gỏi cuốn”

Rispapir ruller m. kylling, friske grøntsager,  peanut sauce & nuoc mam

TORSDAG

Gaeng Kiew Wan

Oksekød i cremet mild grøn karry kokossauce m. sprøde grøntsager, cashewnødder & ris

FREDAG

“Ramen”

Ægnudler m. lækker nudelsuppe kogt på gris, citrongræs & shitaki m. grønt, daikon & BBQ gris

dailyNam – VEGGIE

ONSDAG

Gỏi cuốn”

Rispapir ruller m. friske grøntsager, japansk omelet &  peanut sauce & hoisin

TORSDAG

“Blomkål i grøn karry

Blomkål  i cremet mild grøn karry kokossauce m. sprøde grøntsager, cashewnødder & ris

FREDAG

“Veggie Ramen”

Ægnudler m. lækker nudelsuppe kogt på miso, shitaki, tomat & konbutang  m. grønt, daikon & tofu.

Pris på måltidskassen inkl. fragt:

1 pers 350,-

2 pers 475,-

3 pers 570,-

4 pers 665,-

5 pers 760,-

6 pers 855,-

Du kan booke direkte her

Nordjyske tal frigivet på pressemøde: Fire er døde af Corona i Nordjylland

Skrevet af: Michael Qureshi

Hver dag kan man via en overvågningsrapport fra Statens Serum Institut følge udviklingen af indlagte i Region Nordjylland.

Tallene har siden weekenden svinget frem og tilbage med små procenter, men når tallene er gået tilbage, har det været umuligt at se om det skyldtes dødsfald eller raskmeldte patienter.

Men på et pressemøde i Region Nordjylland onsdag eftermiddag har man for første gang oplyst tallene over både dødsfald og raskmeldte.

104 døde på landsplan

I de seneste tre uger hvor Corona-epidemien har udviklet sig i Danmark er der konstateret fire dødsfald i Region Nordjylland.

Så det er en meget lille procentdel af de i alt nu 104 døde i forbindelse med Corona-virus, som der er offentliggjort onsdag ved 13-tiden.

Henrik Nielsen, ledende overlæge på Infektionsmedicinsk afdeling, Aalborg Universitetshospital, oplyste om de nordjyske tal.

“Siden den første patient blev indlagt i vores afdeling for cirka tre uger siden har der været tæt ved 100 patienter indlagt.

Af dem er 70 raske og udskrevet. Vi har lige nu 29 patienter indlagt med 8 i kritisk tilstand

I den periode har vi desværre set dødsfald. I et enkelt tilfælde trods den behandling der var mulig at give ikke kunne overleve det.

De øvrige tre patienter der er afgået ved døden har været ældre borgere med mange andre sygdomme, hvor de fravalgte intensiv behandling,” forklarede Henrik Nielsen på pressemødet.

Er godt forberedte

Michael Braüner Schmidt, lægefaglig direktør Aalborg Universitetshospital, sagde samtidig, at man har haft færre indlæggelser end ventet. Men at faren bestemt ikke er drevet over.

“Vi skal ikke tro, at vi kan slække på alle de initiativer, vi har sat i gang.

Vi skal holde fast i vores planer on at sikre den rigtige behandling  af vores patienter.

Situationen kan blive alvorlig i den kommende tid, og vi er klar til den situation.

Vi håber ikke, at vi skal igangsætte øverste trin på vores eskaleringsniveau, mender er heldigvis langt op til øverste trin. Vi er godt forberedte på hospitalerne i Region Nordjylland,” forklarede Michael Braüner Schmidt.