Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter halvt års broarbejde: Nu vil man teste nye trafikløsninger på Vesterbro

Af Michael Qureshi

Det store arbejde på Vesterbro med at renovere jernbanebroen startede i marts, og har dermed foregået i over et halvt år.

Nu er der dog lys for enden af tunnelen.

Næste fredag d. 23. september åbner man nemlig fuldt op igen, og dermed kan vi igen se frem til frie vejbaner uden hegn og indsnævringer.

Men trafikken har faktisk gledet så godt undervejs på den ellers travle trafikerede strækning, at man nu overvejer at teste nye løsninger på Vesterbro. Det skriver Nordjyske.

Hos By- og Landskabsforvaltningen er man så overraskede over, hvor let trafikken er gledet, at man vil se på, hvordan det kan fortsætte.

To lukkede lyskryds har gjort det lettere

En af de helt store årsager til den glidende trafik er, at lyskrydset fra Prinsensgade og op på Vesterbro har været lukket. Det samme gælder lyskrydset fra Hasserisgade.

Derfor vil man kigge på, hvad man kan gøre i forhold til lige præcis de to lyskryds.

"Det er endda, selvom der kun har været en vejbane i hver retning under vejarbejdet, så har det faktisk været overraskende godt.

Det understreger, at når lyskrydsene ligger så tæt, så giver det en voldsom kapacitetsnedsættelse. Og det skal vi se på, om vi kan lære en smule af," siger Rådmand for By- og Landskab, Jan Nymark Thaysen, til Nordjyske.

Han anerkender dog også, at der har været store udfordringer på Jernbanegade og Vingårdsgade i den seneste periode, som blandt andet skyldes, at adgangen til Vesterbro fra Prinsensgade har været afspærret.

Del artikel