Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et nyt trækplaster i byen: Kennedy Arkaden er som forvandlet

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Airview
Foto: Airview

I mange år var Kennedy Arkaden for mange nordjyder “blot” et sted, hvor man kunne stå i tørvejr, inden bussen ankom.

Træder du indenfor i Kennedy Arkaden i dag, er det et helt nyt syn, der møder dig.

Det 18.000 kvadratmeter store citycenter har gennemgået en omfattende renovering de seneste år, hvor alt lige fra elevatorer til lofter, belysning og butikslokaler har fået en ordentlig overhaling.

Kennedy Arkaden fremstår nu som et moderne og attraktivt center, der rummer Capio Privathospital, FysioDanmark, Pure Gym, caféer, flotte butikker, fede events, supermarked, busterminal og (måske) Danmarks flotteste biograf?

Den massive investering i det nye Kennedy startede for flere år siden, og nu kan Mogens og co. endelig sætte flueben ved alle punkter på den omfattende to-do liste.

“Vi kan næsten ikke få armene ned, og vi er meget tilfredse med de mange positive tilkendegivelser, vi får fra de besøgende hver eneste dag. Vi er blevet et center med masser af liv og en helt ny stemning, og det er bare helt fantastisk,” siger koordinator Mogens Thomsen.

Et nyt trækplaster i byen: Kennedy Arkaden er som forvandlet
Foto: Airview

Utallige shopping – og madmuligheder

Kennedy Arkaden er stadig hele byens centrale trafikknudepunkt i Aalborg med mange besøgende, der parkerer i parkeringshuset med 369 pladser – eller som benytter de mange busforbindelser til og fra arkaden med Nordjyllands Trafikselskab.

“En stor del af vores besøgende er pendlere, så derfor har vi naturligvis sørget for også at opgradere forholdene for dem – bl.a. med en helt ny ventesal, hvor man trygt, varmt og sikkert kan vente på bussen eller få hjælp i NT’s servicecenter med sin videre rejse,” forklarer Mogens Thomsen.

Men det nye Kennedy er meget mere end det.

Kennedy Arkaden gæstes hvert år af næsten 4,5 millioner besøgende, og det indeholder i dag både moderne biograf, indkøbsmuligheder og caféer, som alle er blevet en integreret del af det nye Kennedy.

Espresso House kan du få dit daglige koffeinfiks og nyde noget lækkert bagværk, uanset om du har tid til at slå dig ned i de fristende møbler og nyde et øjebliks ro, eller hvis du har travlt, og bare skal have en kaffe med to go.

Centeret har også flere shoppingmuligheder, og du kan bl.a. slå dig løs i en flot, lys og moderne H&M med tøj til hele familien eller i Imerco, hvor julegaveidéerne står i kø.

“Kennedy Apotek er virkelig også et sted, som nordjyderne har fået øjnene op for. Her kan man både hente medicin på recept, men derudover benytter rigtig mange pendlere muligheden for at købe eksempelvis en næsespray eller en pakke panodil med på farten,” siger Mogens.

Når den lille eller store sult melder sig, kan du lade dig friste af Bogø og Wasabi Sushi, Nadias Sandwich, Sunset Boulevard og ikke mindst gode gamle Café Visa.

Derudover har vi jo også en fantastisk flot Meny med egen delikatesse, stort bagerudsalg og en udsøgt vinafdeling, som jeg spår bliver et stort hit her i julefrokostsæsonen,” siger Mogens med et grin.

Et nyt trækplaster i byen: Kennedy Arkaden er som forvandlet
Foto: Airview

Danmarks fedeste biografoplevelse?

Man kan ikke sige Kennedy Arkaden uden at komme til at tænke på biografen, der er ét af de helt store trækplastre i centeret.

“Vi er enormt glade for vores samarbejde med Nordisk Film Biografer, og har man endnu ikke haft mulighed for at besøge biografen efter den gennemgående renovering, så er man gået glip af en oplevelse. I mine øjne er det Danmarks flotteste biograf,” fortæller Mogens Thomsen.

Bio City Aalborg

Her på redaktionen har vi heldigvis haft mulighed for at besøge den “nye” biograf op til flere gange, og vi kan kun give Mogens ret.

Kiosk- og foyerområdet er gået fra at ligne et koldt, gråt og identitetsløst venteområde på et gammelt sygehus til at være et både moderne og indbydende lounge-område, der leder tankerne hen på en hyggelig jazzklub i New York.

Og nå ja; så er stolene i alle 10 sale lige blev udskiftet med luksusversioner med elektroniske lænestole og meget mere plads.

Et nyt trækplaster i byen: Kennedy Arkaden er som forvandlet

Plads til masser af events

Selvom oplevelserne står i kø i det nye Kennedy, så stopper ambitionerne ikke der.

For fremover vil man også skrue endnu mere op for sjove events i det store center.

“Det bliver events, der kommer til at følge årets gang, så her i december er det eksempelvis et event med gratis risengrød og en gratis gospelkoncert,” forklarer Mogens Thomsen.

Derudover bliver der i 2024 også plads til dig, der har en drøm om at stå på en scene foran tusindvis af mennesker.

Åben Mikrofon er nemlig åbnet for tilmeldinger igen.

Kennedy Arkaden stiller deres lokaler til rådighed for alle med sans for musik, der ikke har fået kickstartet deres karriere endnu.

Torvet foran trappen til biografen er 3 x 6 meter og det er scenen, som du kan indtage. Der er selvfølgelig strøm til rådighed. Og ellers medbringer du selv det udstyr, du har brug for.

Lokale, unge amatørmusikere får dermed chancen for at spille for et live publikum og give en oplevelse til dem, der går igennem arkaden.

Læs mere om de mange events her.

Del artikel

Andre læser også