Kendt område i Aalborg bliver til 610 boliger: Plan om ni højhuse

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Visualisering: Transform
Visualisering: Transform

Det tidligere universitetsområde på Sohngårdsholmsvej i Vejgaard skal blive til 610 nye boliger.

Tre af de fire eksisterende gamle universitetsbygninger bevares, og de nye højhusebebyggelse skal rumme 480 lejligheder.

By- og Landskabsudvalget tog i fredags stilling til en revideret lokalplan for Parkbyen. I det oprindelige forslag skulle der bygges otte højhuse med hver 15 etager.

Men et revideret forslag omhandler istedet mulighed for at bygge ni højhuse i forskellige højder mellem 10 og 16 etager. De laveste højhuse er mod nord og sydvest.

Skyggegener for naboer

Årsagen til den reviderede lokalplan er indsigelser relateret til mulige skyggegener for naboer mod nord, Aalborg Friskole og Filipskolen. På grund af indsigelserne har der været dialog med de to skoler med henblik på en justering og optimering af lokalplanens bebyggelsesplan.

Aalborg Kommune har i dialogen benyttet ekspertviden i forhold til at vurdere kvaliteten af dagslysforhold, som en ny højhusbebyggelse vil have for naboskolerne.

Der er også konkrete planer om at bygge en stor kontorbygning samt et parkeringshus. Dermed bliver det et helt nyt attraktivt område i Aalborg.

By og landskabsforvaltning har godkendt kommuneplantillægget og lokalplanen og de reviderede forslag fremsendes i fornyet offentlig høring i 4 uger.

Det er Søren Enggaard der står bag projektet.

Højhuspolitik er igen blusset op

Hele projektet har også blusset op omkring hvorvidt højhuspolitikken i Aalborg skal genovervejes. I september sidste år sagde Rådmand for By- og Kulturforvaltningen Hans Henrik Henriksen således til Byens Ejendom

“Vi lægger jo op til at bygge højt igen på dette sted. Og den vil jeg gerne tage på min kappe, at det skulle selvfølgelig også åbne op for, at vi er nødt til at tage fat på at få revideret vores højhuspolitik. Vi har sådan set lavet en undtagelse på Spritten, nu laver vi en undtagelse her,” sagde rådmanden.

Du kan imidlertid læse om de øvrige store højhuseprojekter i Aalborg og omegn, som er meget konkrete – det har vi skrevet en artikel om her

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.