Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flot indsats: Kendte nordjyder samlede 250.000 kr. ind til udsatte børn

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Spar Nord Fonden
Foto: Spar Nord Fonden

Tirsdag d. 28. november blev fokus igen rettet mod vilkårene for udsatte børn i Aalborg Kommune, da to frivillige sociale organisationer, Broen Aalborg og Familiestøtten, stod for arrangementet “Giving Tuesday”.

Denne tirsdag var 14 erhvervsfolk eller kendte fra lokalområdet samlet i Spar Nord Fondens lokaler i Vejgaard med et mål om til sammen at rejse penge til de to foreningers gode formål.

Det skriver Spar Nord Fonden i en pressemeddelelse.

De udvalgte deltagere, som kom fra hhv. den sportslige -, den politiske – og den erhvervsmæssige verden, tog telefonisk kontakt til sponsorer indenfor deres eget netværk. På de fire timer arrangementet varede, blev der indsamlet 250.000 kr.

Bo Uggerhøj, direktør i Spar Nord Fonden, udtaler:

”I Spar Nord Fonden bidrager vi løbende til initiativer, som giver udsatte børn og deres familier en pause fra hverdagen.

BROEN Aalborg og Familiestøtten er gode eksempler på den slags tiltag, og derfor tager vi også gerne værtsrollen og inviterer indenfor til deres indsamling på Giving Tuesday”.

Om BROEN Aalborg

Broen Aalborg blev stiftet i 2009 og er en frivillig social forening, der støtter børn og unge i udsatte familier i Aalborg Kommune med at få en aktiv fritid i et eksisterende fritidstilbud som en sportsklub, en spejdergruppe, en musikskole e.l.

Cirka 400 børn i kommunen modtager årligt støtte i form af betaling af deres kontingent i en klub samt tøj og udstyr. Børnene får dermed mulighed for at være en del af et fællesskab – uanset familiens økonomi. BROEN Aalborg er en lokalafdeling under BROEN Danmark, der har afdelinger i 33 kommuner i landet.

Om Familiestøtten

Familiestøtten blevet stiftet i 2014 og er en frivillig organisation, som hjælper økonomisk udsatte børnefamilier i Danmark. Familier kobles sammen, så dem der har rigeligt kan give til dem, der ikke har så meget. Gennem Familiestøtten kan man donere sit aflagte tøj og legetøj og dermed gøre en forskel både for sårbare familier og for miljøet. Cirka 2.000 familier over hele landet modtager hvert år støtte.

Om Spar Nord Fonden Med en årlig uddelingsramme på 50-70 millioner kroner, støtter Spar Nord Fonden projekter og foreninger i hele landet. I 2022 uddelte Spar Nord Fonden donationer til cirka 800 forskellige projekter. Lokalt, regionalt og nationalt.

Giving Tuesday ligger altid tirsdagen efter Black Friday og grundtanken er, at det man har sparet på Black Friday, kan man give på Giving Tuesday.

De frivillige fra hhv. BROEN Aalborg og Familiestøtten var spændte på dagens resultat.

“Det kan være oplagt at skære ned på børnenes tøj eller julegaver, når pengene er små. Det skal bare ikke gå ud over børnene, så derfor er vi enormt glade for, at der blev samlet så mange penge sammen”, forklarer Annette Solskov fra Familiestøtten.

Hjælp til lokale børn

Både Familiestøtten og Broen arbejder målrettet for at hjælpe børn i Aalborg Kommune.

Familiestøtten vil bruge pengene på blandt andet julehjælp til lokale familier.

Hos BROEN Aalborg vil pengene blive brugt til at sikre udsatte børns muligheder for at deltage aktivt i idræts- og foreningslivet.

Ida Marie Christensen, formand i BROEN Aalborg, er også glad for, at arrangementet i år blev en succes.

“Der er virkelig et stort behov for vores hjælp til at betale kontingent for de udsatte børn. For os giver det mening at hjælpe børn ind i et aktivt fællesskab, da det kan forebygge mistrivsel og ensomhed.

En problemstilling, der jo ikke er blevet mindre de seneste år”,  uddyber hun.

BROEN er udbredt til store dele af landet, og det samme gælder Familiestøtten, der også arbejder målrettet på at udbrede sit arbejde til flere og flere kommuner.

Del artikel

Andre læser også