Kendt madanmelder spår: Her er Aalborgs bedste bud på en michelinstjerne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Ingen ved det, alle snakker om det (okay, måske ikke alle … Men den dag, det sker, kommer vel omtrent til at føles som i 2016, da Leonardo DiCaprio hev sin første Oscar hjem! Endelig!):

Hvornår rammer den første Michelin-stjerne Nordens Paris?

Det er der ganske rigtigt ingen, der kan sige med sikkerhed. Dog har vi i byen for nyligt haft fint besøg af Rasmus Palsgård – også kendt som Feinschmeckeren.

Rasmus Palsgård, der driver én af Danmarks mest kendte madblogs, er gennem årene flere gange blevet spurgt, om Aalborg mon snart kunne hive en stjerne hjem.

“Flere har spurgt mig, om Aalborg havde en restaurant, der rent faktisk havde niveauet.

Det har jeg haft svært ved at svare på, for det er otte år siden, at jeg senest var i Aalborg at spise … indtil for nogle uger siden, hvor jeg langt om længe kom tilbage til Aalborg, og jeg skal love for, at der er sket meget siden mit besøg i 2012,” skriver han her.

Ikke nok med, at han blev meget positivt overrasket over sit besøg – der selvfølgelig stod i gastronomiens tegn – så var han også mere end overbevist om, at der findes et sted i Aalborg, der uden tvivl har gjort sig fortjent til en michelinstjerne.

Det skriver han på Gastromands blog.

Fusion imponerede

Restaurant Tabu er ved flere lejligheder blevet nævnt som en mulig kandidat til Aalborgs første stjerne – men her fortæller Rasmus Palsgård, at der var et sted, der imponerede ham endnu mere.

“Min klare fornemmelse har været, at Tabu har været byens bedste bud på en restaurant, der kunne snuppe en stjerne. Det har i hvert fald været den, flest folk har spurgt til, når jeg har kommenteret på eb.dk.

Det vil jeg – efter at have spist på Tabu – på sin vis give folk ret i (det kommer jeg tilbage til), men der var et sted i Aalborg, der imponerede mig endnu mere: Restaurant Fusion,” skriver han.

Restaurant Fusion lancerede i vinter deres nye omakase-tastingmenu. Omakase er japansk og betyder løst oversat “kokken bestemmer” – du kan læse om tiltaget lige her.

En michelinstjerne værdig

Det var denne menu, der for alvor imponerede madeksperten:

“I løbet af de tre-fem timer, oplevelsen står på, bliver man dynget til i luksuriøse råvarer fra nær og fjern. Menuen koster 1.200 kroner, og tilvælger du vinmenu, står aftenen dig i 2.000 kroner per person.

Og om du skal have vinmenu eller ej, behøver du ikke at overveje længere, for det er meget nemt: Det skal du.”

Herefter gennemgår Feinschmeckeren slavisk den menu, de blev præsenteret for. Læs hele anmeldelsen her.

Den samme menu, der – ifølge Rasmus Palsgård – afgjort var en michelinstjerne værdig.

Der er dog et enkelt problem:

“Problemet er dog, at omakase-menuen ikke serveres i en selvstændig restaurant, hvorfor den hører ind under Restaurant Fusion som helhed.

Jeg er bange for, at det bliver for kompliceret for Michelin at skille de to ting ad, men hvis man separerede omakase-delen fra den øvrige del af restauranten, kunne der være en rigtig god chance for Fusion.” skriver han.

Hvem og om Aalborg løber med en michelinstjerne i 2021, bliver i den grad spændende at følge med i.