Kendt kok overtager Aalborg-restaurant: Paprika bevarer konceptet

Skrevet af: Michael Qureshi
Morten Becker Jørgensen overtog Paprika i januar 2017
Morten Becker Jørgensen overtog Paprika i januar 2017

Af Kathrine Larsen

Gæstgiveri Paprika på Sankelmarksgade, som muligvis er en af byens mest specialiserede konceptrestauranter får ny ejer i det nye år.

Gæstgiveri Paprika er et ungarsk inspireret spisested, hvor der kun bliver serveret store Schnitzler. Hertil kan man vælge at få en skålfuld Gullasch og dessert til.

Den nye ejer bliver Morten Becker Jørgensen, som er tidligere TV-kok på TV2 Nord.

”Jeg har selvfølgelig haft nogle betænkeligheder ved at skulle overtage restauranten, da jeg har kone og børn.

Restauranten betyder, at jeg skal til at arbejde om aftenen, så det kommer jo til at betyde noget for familielivet, men så er jeg hjemme om morgenen og ser dem der, så vi kommer til at overlappe hinanden på den måde”, fortæller Morten Becker Jørgensen om overgangen fra dagsjob som sælger til aftenjobbet som restauratør.

Gæstgiveri Paprika

Men Morten er ikke en novice i branchen. Han er udlært kok, og har tidligere undervist som kokkefaglærer på Food College Aalborg i mange år.

Han var også med til at starte Gæstgiveri Paprika op for 13 år siden, sammen med den nuværende ejer Knud Andreasen.


Derfor har det også været en naturlig beslutning for Morten at overtage spisestedet.

”Mange vil nok kalde mit og Knuds forhold for et far-søn-forhold. Jeg har arbejdet for Knud i mange år. Derfor har det også ligget i kortene i lang tid, at jeg skulle overtage, men det er først her på det sidste, at jeg selv har sagt, jeg godt kunne tænke mig at være restauratør”, fortæller Morten.

Gæstgiveri Paprika

Morten Becker Jørgensen vil fastholde det nuværende koncept og vil fortsætte med at servere schnitzler for de sultne aalborgensere.

”Konceptet forbliver det samme. Der kommer dog nye farver på væggene og så videre. Det kommer min kone til at stå for”, fortæller han.

Læs også: Applaus får vild anmeldelse i Euroman: Danmarks billigste gourmet-restaurant?

TV-kokken vil dog sætte sit eget præg på menukortet.

”Lige nu er der ene kalveschnitzler på menukortet. Jeg vil tilføje en kalkunschnitzel. Jeg har tænkt mig at kalde den en fitness-schnitzel, og det er for at hive nogle nye gæster ind”, fortæller Morten og griner.

Morten overtager Gæstgiveri Paprika fra d. 1. januar i det nye år, og dørene bliver åbnet for gæster igen d. 16. januar. Derudover afholder man reception d. 21. januar for venner, familie og forretningsforbindelser.

Fik du læst?

Gastromand besøger El Mariachi: Et nyt frækt sted i Aalborg

El Mariachi

Aalborg-advokater får pris: Haugaard|Braad kåres som Succesvirksomhed 2020

Skrevet af: Michael Qureshi

Den eftertragtede erhvervspris ”Succesvirksomhed 2020” vækker store smil hos det Aalborgensiske advokatpartnerselskab, Haugaard|Braad.

Stoltheden over at blive kåret som en af de virksomheder i Danmark, der kontinuerligt bidrager til vækst og velstand i lokalområderne, men også til dansk økonomi som helhed, er ikke til at tage fejl af.

Det skriver Haugaard|Braad i en pressemeddelelse.

Erhvervsprisen ”Succesvirksomhed” tildeles af BDO og Spar Nord, som med prisen anerkender de mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv, der gang på gang leverer resultater, som bidrager positivt til den danske økonomi.

Det er en stor ære at modtage prisen, hvilket advokat og partner, Rasmus Haugaard, ikke lægger skjul på:

At blive valgt af Spar Nord Bank og BDO som Årets Succesvirksomhed opfatter jeg som den bedste cadeau, vi kan opnå.

Hårdt arbejde, vedholdenhed og fokus – fra begyndelsen for 15 år siden til nu – er årsagen, og jeg er glad og stolt over anerkendelsen,” forklarer Rasmus Haugaard.

Skal opfylde en lang kriterier

For at blive kåret som Succesvirksomhed skal man opfylde en række kriterier, som blandt andet indebærer en positiv udvikling i resultat før skat, egenkapital og soliditet.

Kriterierne skal være opfyldt gennem en årrække og er derfor ikke en pris, som virksomheder kommer sovende til. Haugaard tilføjer:

Da vi startede virksomheden tilbage i 2009, var vi kun to. Nu er vi 30, og det er af og til ikke til at forstå. Men med sådan en pris bliver vi mindet om, hvor langt vi er kommet, og hvor meget vi har nået gennem årene.

Men æren tilfalder alle medarbejdere. Det kræver nemlig et uovertruffent bagland af medarbejdere og kollegaer, som er vanvittigt dygtige til det, de laver – og det har vi.”

Prisen har fået en særlig plads i receptionen ved indgangen til Haugaard|Braad Advokatpartnerselskab, som en påmindelse om det solide arbejde, der ligger til grund for den eftertragtede anerkendelse fra BDO og Spar Nord.

En Succesvirksomhed skal som minimum kunne præsentere

  • Vækst i virksomhedens resultat før skal de seneste fem år
  • Soliditetsgrad over 15% i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag

Melder nyt ud: Mette Frederiksen indkalder til pressemøde i dag

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde om coronasituationen i Danmark i dag klokken 14.00.

Det oplyser Statsministeriet på Twitter.

Det er foreløbig ikke oplyst, hvad mødet kommer til at handle om, ud over at det er om ‘covid-19 i Danmark’.

Fra onsdag til torsdag blev der konstateret 453 nye corona-smittede hvilket var ny smitterekord i Danmark, viser tal fra seruminstitut.

Den hidtidige smitterekord blev sat 8. april, hvor der blev konstateret 408 nye smittetilfælde.

Med til den nye smitterekord hører, at der i dag bliver testet langt flere for coronavirus, end der gjorde i foråret. Derfor er der givetvis også konstateret flere nye smittede.

Men der er ingen tvivl om, at der er bekymring hos myndighederne over stigende smittetal, og i København har man allerede set nye tiltag indført.

I går var første gang, at gæster og personale skulle bære mundbind på restauranter, caféer, barer og øvrige serveringssteder.

Opdateres

Helt særligt: Jagerfly laver flyshow over Aalborg to gange i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag bliver der chance for at opleve noget helt særligt, hvis man er vild med jagerfly.

To gange i dag skal et jagerfly nemlig træne helt specielle øvelser ud fra Flyvestation Aalborg. Det skriver TV2 Nord.

Normalt træner jagerpiloter særlige manøvrer ved de forskellige Air Shows, men grundet Covid-19 har stort set alle været aflyst.

For to uger siden fløj to jagerfly over Nørresundby og Aalborg i forbindelse med flagdag
Foto: Flyvevåbnet

Bedste steder at se det

Derfor træner man det i stedet klokken 12.15 og 13.45 ifølge TV2 Nord.

Morten Valentin Jensen fra Flyvestation Aalborg fortæller til tv-stationen, at hvis man få det bedste syn af flyets “show”, så bør man placere sig ved Lindholm Høje, parkeringspladsen ved Aalborg Lufthavn eller ved Vestre Fjordpark.