Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kendt fra ‘Slædepatruljen’: Mia Irving holder foredrag i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen
Mia Irving. Foto: Jeppe Melciorsen / DR
Mia Irving. Foto: Jeppe Melciorsen / DR

For et par uger siden debuterede et nyt TV-program på DR under navnet “Slædepatruljen.”

Præmissen er kort og godt, at 18 kvinder forsøger at bevise, at de har dét, der skal til for at køre med i Slædepatruljen Sirius.

Programmet har nu rundet en halv million seere, som ivrigt følger med i de vilde situationer deltagerne udsættes for, og én af de seje deltagere er aalborgensiske Mia Irving.

Mia beskriver oplevelsen som vild, spændende og grænseoverskridende, og nu er hun klar til at løfte endnu mere af sløret for hendes arktiske eventyr.

Fredag den 24. november kl. 17.00, 19.00 og 21.00 holder hun ad tre omgange et foredrag om deltagelsen i “Slædepatruljen”. Det kommer til at foregå i på Algade 56, hvor tøjproducenten og brandet BIRKE holder til.

Det er gratis at deltage, og du kan tilmelde dig her, så længe pladser haves.

Kendt fra 'Slædepatruljen': Mia Irving holder foredrag i Aalborg

Danmarksmester i styrkeløft

Foredraget varer godt en halv time, og undervejs vil Mia dykke ned i et betydeligt øjeblik fra hver af programmets seks afsnit og fortælle mere om de ting, der foregik væk fra kameraet – og ikke mindst hvad hun har lært af strabadserne.

“I et af afsnittene, hvor vi skulle løbe 100 kilometer på langrendsski, siger jeg, at jeg har det godt til kameraet, men jeg var virkelig presset. Jeg havde ondt alle steder, men især i min lænd. Du ser ikke på TV, at jeg græder de sidste 40 kilometer,” siger Mia.

Denne og lignende oplevelser har fået hende til at reflektere over, hvordan hun introducerer sig selv for omverdenen, og hvorfor hun ikke sagde, hvad hun virkelig følte i situationen.

Kendt fra 'Slædepatruljen': Mia Irving holder foredrag i Aalborg
Mia Irving. Foto: Jeppe Melciorsen / DR

Selvom det har været en øjenåbner, siger Mia dog, at det er de mange kameraer, som har været den mest grænseoverskridende del af oplevelsen.

“Jeg er vant til fysiske udfordringer og har været på opgaver med Forsvaret før, men det at have syv kamaraer og en mikrofonmand i baggrunden hele tiden, det blev meget presset,” forklarer Mia med et smil.

At Mia er fysisk og mentalt stærk er der ingen tvivl om; ikke kun på grund af sin baggrund i Forsvaret, men så sandelig også fordi, at hun er elitesportsudøver.

Mia har vundet DM i styrkeløft tre gange (i 2021, 2022 og 2023), hun har slået 10 danmarksrekorder, og hun deltager i EM og VM som en del af landsholdet i styrkeløft.

Men om hun også bliver vinderen af “Slædepatruljen”, finder vi først ud af den torsdag den 23. november, når det sidste afsnit ruller over skærmen.

Specielt koncept lanceres

Da Mia er en af BIRKEs såkaldte “operators”, er det ikke tilfældigt, at det er her, hun holder foredraget.

Det nordjyske brand, hvis fulde navn er BIRKE1972, blev startet for 50 år siden af Kirsten Birke, der var elitesportsudøver indenfor orienteringssporten og designede sin egen særlige løbeanorak til formålet.

Den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen brugte BIRKEs træningstøj til VM i militærfemkamp i 1973 og herefter spredte tøjets popularitet sig i Jægerkorpset, Frømandskorpset og andre specialenheder.

Det er dermed oprindeligt designet til specialstyrker, men da den nuværende ejer Per Thomsen overtog brandet i 2020, valgte han at videreudvikle sortimentet, så det nu når ud til en større målgruppe.

Efter Mias foredrag vil der være mulighed for at se BIRKE’s udvalg af træningstøj, og her afsløres et nyt eksklusivt koncept kaldet “Go dark” også.

I forbindelse med Mias foredrag vil det også være muligt at nyde en gratis kop kaffe eller varm kakao fra det aalborgensiske firma Operators Coffee Club.

Kendt fra 'Slædepatruljen': Mia Irving holder foredrag i Aalborg

Del artikel

Andre læser også