Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor ejendomshandel: Ikonisk bygning midt i Aalborg kommer på lokale hænder

Af Michael Qureshi

En af Aalborgs bedst beliggende ejendomme, der i flere år har været ejet af Jyske Bank, er netop solgt i en budrunde.

Med et areal på 2.269 kvadratmeter og den måske mest centrale placering, man kan få i Aalborg, er der næppe mange aalborgensere, der ikke har passeret den ikoniske bygning på Nytorv 1.

Den blev bygget i 1850, og den har de seneste mange år været ejet og anvendt af Jyske Bank.

Nu er ejendommen solgt via Colliers International, som Jyske Bank gennem flere år har anvendt som ejendomsmægler og ejendomsrådgiver.

Det skriver man i en pressemeddelse.

Udbudt til 53 mio. kr. – men solgt for meget mere

Ejendommen blev udbudt til salg for knap 53 millioner kroner, men konkurrencen mellem investorerne gjorde, at salgsprisen fik et markant prisløft.

“Vi har nydt godt af det landsdækkende netværk, som Colliers International har, så vi i højere grad kunne tiltrække mulige købere og investorer fra hele landet.

Vi er derfor meget tilfredse med forløbet af transaktionen – hvor ejendommen endte i en overbudssituation, og vi fik en pris, som vi er godt tilfredse med,” siger Finn Bødker Knudsen, der er ejendomsdirektør i Jyske Bank.

Wagner Ejendomme har mange ejendomme i Aalborg

Bygningen ender på lokale hænder hos Aalborg-virksomheden Wagner Ejendomme, der ejer mange ejendomme især centralt i Aalborg.

Hos Wagner ejendomme er der smil på læben over den seneste tilføjelse til familievirksomhedens portefølje:

“Vi er meget tilfredse med, at ejendommen endte hos os.

Vi var klar over, at der var hård konkurrence om den, så vi lagde alle kræfter i, og heldigvis lykkes det os at erhverve ejendommen, som må siges at være en af Aalborg bedst beliggende.

Fremtiden ser også lys ud med mere gående trafik i området og mindre kørende trafik,” fortæller Trine Wagner, der er direktør for Wagner Ejendomme.

Gode udviklingsmuligheder

Hos Colliers er det partner og direktør for Colliers International i Aalborg, Claus Sondrup, der har stået for transaktionen.

Han ser gode muligheder for at udvikle nogle af de sekundære arealer i ejendommen samt størstedelen af stueetagen, når Jyske Bank flytter fra ejendommen.

“Af samme årsag var der en enorm interesse for ejendommen, hvor vi havde et stærkt felt af lokale og udenbys investorer, der viste interesse.

For Aalborg lokalt oplever vi især en stigende efterspørgsel efter førsteklasses-ejendomme med meget central beliggenhed.

Og vi har lokalt et stærkt boligmarked, hvor vores investorer er klar til at betale gode priser for de rigtige ejendomme. Derfor ser vi også, at der for de helt rigtige ejendomme kan opnås ekstraordinært gode priser.”