Kendis-kokken Claus Holm blandt hovednavnene: Aalborg får sin første madfestival

Skrevet af: Michael Qureshi
Claus Holm bliver også én af hovednavnene til festivallen. Foto: David Bering
Claus Holm bliver også én af hovednavnene til festivallen. Foto: David Bering

Af Stine Kjølby Christensen

MigogAalborg kan i dag afsløre, at byen får sin allerførste madfestival til oktober.

FOOD&Friendship Festival bliver en totaloplevelse for hele familien og præsenterer workshops for store og små, et madmarked, kendte gæstekokke og hele tre scener for samtaler og kunst med måltidet i centrum.

Vi har talt med festivalens styregruppe og Nordea-fonden, som støtter festivalen med et beløb på lidt over 300.000 kr.

De nordjyske madhjerter kan glæde sig

Værterne for den nye madfestival bliver FOKUS Folkeoplysning og deres socialøkonomiske restaurantvirksomhed KaffeFair. FOOD&Friendship Festival afholdes fra d. 13. til d. 14. oktober 2017.

FOKUS’ nye ejendom på Strandvejen 19 kommer til at boble over af mad og mennesker, for festivalen er tænkt som en festlig og folkelig begivenhed med gratis entré for alle.

Dog er der få betalte arrangementer, som for eksempel en stor fællesspisning med Anne Hjernøe fredag aften.

Anne Hjernøe er bl.a. kendt fra hendes eget madprogram på DR “Annemad” og deltager ved årets madfestival. Foto: Franne Vogt

Programmet er allerede godt på vej og præsenterer også hovednavne som den kendis-kokken Claus Holm samt flere, som styregruppen endnu ikke har afsløret.

”Vi vil fylde tre scener med workshops, samtaler, spiseoplevelser og samtidskunst. Som gæst skal man kunne snuse, røre, smage, dufte og samtale med producenter fra hele landet.

Nysgerrigheden skal indfanges af samtaler med gæstekokke og kulturpersonligheder om at spise insekter og andre sunde, kulturelle eller sociale sider af vores madvaner.

Selvom man siger, at man ikke må lege med maden, vil vi lege ny viden ind i vores gæster gennem workshops og arrangere to gode dage i måltidets tegn”, lyder det begejstret fra festivalkoordinator Julie Keldorff, som lige nu arbejder på at lukke de sidste store aftaler.

Massiv opbakning fra Nordea-fonden

FOOD&Friendship har mødt stor opbakning fra Nordea-fonden, som også er blevet festivalens største bidragsyder. Støttebeløbet lyder på flotte 312.250 kr.

”Festivalen er en hyldest til råvarerne, måltidet og fællesskabet. Vi håber, at mange nordjyder får sjove, lærerige madoplevelser og masser af ny inspiration til regional madkultur og madlavning”, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Ud over Nordea-fonden støtter Aalborg Kommunes folkeoplysende udviklingspulje FOU, FORA og Ejendomsmæglernes Fond byens nye attraktion.

Hos Migogaalborg vil vi følge festivalplanlægningen og løbende holde jer opdaterede på de kommende hovednavne.

Sæt kryds i kalenderen allerede nu, og glæd dig til Aalborgs første madfestival – for hele familien!

 

Din Vitamin Bar satser nyt: Smoothie-bowls bliver sommerens store hit

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.