Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Halvfed, charmerende og knap så elegant: Katten Benny leder efter nyt hjem

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Nordjyllands Internat
Foto: Nordjyllands Internat

Du skal ikke dømme en bog på dens omslag.

Og du skal ikke dømme en kat på dens halvfede, knap så elegante udseende.

Det er budskabet fra Nordjyllands Internat, der i går aftes kom med en bøn til deres mange følgere på Facebook.

Katten Benny har nemlig siddet på internatet i hele fem måneder, og det er med deres ord “den kedeligste rekord vi nået her på internatet.”

De vil meget gerne finde et permanent hjem til den charmerende, otteårige han-kat, og det rammer os lige i vores katte-elskende hjerter her på redaktionen.

Madglad, mild og en rigtig sofaslænger

Om Benny skriver internatet:

“Benny er en 8 årig flot fyr, hans store interesse er mad – og selvom han har været på skåne kost det meste af sin tid på internatet, er det ikke til at se på hans figur, for han stjæler bare de andres mad.”

Benny, we feel you… Vi har samme forhold til kage.

“Han har tidligere boet hos en ældre mand, hvor hverdagen har været stille og rolig og bare de to, så det var en stor omvæltning for ham at komme her i starten. Men efter lidt tid tøede han op (et godt og nærende måltid mad kan gøre en hver mand glad) og nu er han efterhånden blevet hele internatets yndlings!”

Appel til nordjyderne:

Vi har tidligere talt med Karina Fisker, der er internatchef for Dyrenes Beskyttelses ti internater og leder af Nordjyllands Internat, omkring deres mangel på frivillige.

Selvom de havde nemmere ved at finde plejefamilier under corona-nedlukningerne, understreger Karina Fisker, at de står med de samme udfordringer hvert år.

“Folk steriliserer og kastrerer ikke deres katte, og når en hunkat kan nå at få ét til to kuld om året, kan det hurtigt blive til rigtig mange killinger.

Katten har ikke så høj status i Danmark, og mange mærker dem heller ikke. Hvis de bliver væk, finder man ikke altid ejeren, og når de har gået et stykke tid og set udmagrede ud, bliver de indleveret hos os,” siger internatchefen.

Hun fortæller også, at de desværre ofte oplever, at de uønskede killinger og katte efterlades på parkeringspladser og ved institutioner i papkasser eller poser.

Det vil internatet meget gerne undgå, og de opfordrer til, at man i stedet ringer ind, så killingerne kan komme i trygge rammer og finde nye hjem.

“Jeg vil også gerne appellere til, at de mennesker, der ønsker at få en kat, kontakter et internat i stedet for at gå til privat personer.

På vores internater er vores katte nemlig altid vaccinerede, steriliserede eller kastrerede og mærkede,” siger Karina Fisker afslutningsvis.

Er du interesseret i at hjælpe Nordjyllands Internat eller adoptere et dyr, kan du læse mere her.

Med det skæve lille gangster-smil kan Benny jo charmere enhver, og havde vi ikke fået strikse formaninger om at holde et dyrefrit kontor, havde vi allerede adopteret det runde lille pelsdyr.

Internatet slutter af med at skrive, at Benny er en “mild, venlig og imødekommende kat, en rigtig sofaslænger og han søger et rolig og kærligt hjem hvor han kan blive forkælet,” og vi tænker, at der må være en af vores læsere derude, der er det perfekte match.

Er du blevet helt solgt på det nye kammeratskab, eller vil du adoptere en af de mange andre katte, skal du ringe på tlf. 88770307 i internatets telefontider. De har åbent alle dage – også weekender.

Læs mere om Nordjyllands Internat her.

Del artikel

Andre læser også