Kåret til Nordjyllands bedste: Populær grillbar fylder 20 år i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

En del spisesteder åbner og lukker på skift i Aalborg.

Den rivende udvikling på det gastronomiske niveau i byen stiller krav til de nuværende spillere på markedet.

Derfor er det i sig selv en bedrift, at KASTET GRILL OG BURGER her i marts fylder 20 år.

I weekenden lancerede de i anledning af jubilæet, at den røde hotdog fik comeback på menukortet.

For 20 kr. i hele marts måned kan man få en klassisk hotdog eller gourmet hotdog.

“Det er syv år siden, den sidst har været at finde hér,” fortæller indehaver Louise.

Vandt Nordjyllands Bedste Take Away

Hun overtog stedet i 1999, og i 2018 kulminerede det faktisk ved, at KASTET GRILL OG BURGER vandt prisen for Nordjyllands Bedste Take Away.

Det var giganten Just Eat, der afholdt DANISH Take Away Awards, hvor Aalborg-stedet altså løb med prisen for Nordjyllands bedste.

Men Louise slår fast, at der er sket en hel del, siden hun overtog stedet i Vestbyen.

“Dengang havde grillbarerne alt, hvad der var hurtigt at tilberede, og selvom indholdet af kød i bøffer og pølser var meget spartansk og brødet altid hvidt, så var det meget populært, for vi kunne sælge det billigt, og det var det kunderne gik efter dengang,” forklarer hun.

Spiser mere take away i dag end for 20 år siden

Hun sætter ord på, hvad der er årsagen til, at den klassiske grillbar har meget svære kår i dag.

“Vi er alle blevet meget mere bevidste om, hvad vi spiser, og da vi spiser langt mere take-away i dag, end for 20 år siden, har vi som restaurant også et ansvar for, at kunne tilbyde kvalitet, i form af gode råvarer.

Selv om det er fast-food, vi serverer.

Det er grunden til, at den klassiske grillbar ikke længere findes i bybilledet.

De, som har overlevet den enorme konkurrence fra de mange take-away tilbud der findes i dag, er de, der har været dygtige nok til, at følge med tiden og ikke mindst at skille sig ud.

For det er lige nøjagtigt dér, vi vinder. Det er ved at have fokus på det, vi hver især er gode til,” forklarer Louise.

Vilde med bøfsandwich

De retter som fungerede i starten af 00’erne er heller ikke så eftertragtede mere. Det er især deres bøfsandwich, de sælger mange af.

“Mange af de klassiske grillbar-retter er udgået i dag på grund af manglende efterspørgsel, og de retter vi stadig har på menukortet fra dengang, bliver lavet med råvarer af meget højere kvalitet.

Især den gammeldags bøfsandwich er én af vores allermest roste retter på menuen.

Hun tilføjer;

“Vi er gode til, at lave burgere og sandwich.

Bøfferne laves af 100% oksekød, ribbenstegen kommer fra Slagter Carlsen, agurkesalaten er frisklavet, vores nyeste skud på stammen en en veggie burger, vi har 4 varianter af burgerboller og vi rører selv de forskellige mayoer til dip.”

Louise fra KASTET GRILL OG BURGER roser også Just Eat for, at de er med til at bevare klassiske steder i byerne rundt omkring med deres udbringnings-portal.

“De er med til at give volumen, og det er vigtigt i vores branche. De står for rigtig mange ordrer på en uge,” slutter Louise.

Nye regler i danske lufthavne: Du skal bære mundbind i Aalborg Lufthavn

Skrevet af: Michael Qureshi

Selv om Corona-virussen stort set lukkede Danmark ned, så ser man stadig ikke særligt mange danskere bære mundbind som i mange andre lande.

Men nu skal man vænne sig til at bære mundbind, hvis man opholder sig i en dansk lufthavn. Det står i nye retningslinjer fra myndighederne, som den danske luftfartsbranche har offentliggjort.

De skal implementeres seneste 15. juni i bl.a Aalborg Lufthavn.

Passagerer skal bære mundbind, fra de går ind i lufthavnen, mens de sidder i flyet, og til de forlader lufthavnsterminalen på destinationen.

Dermed følger den danske luftfartsbranche de internationale de nye anbefalinger fra den europæiske luftfartsmyndighed, Easa.

Kun personale og passagerer må opholde sig i lufthavne

Fremover må kun personale og passagerer desuden opholde sig i lufthavnsterminaler, så man skal vente uden for, hvis man skal hente en rejsende.

Har man ikke mundbind på, får man ikke lov til at komme ombord på flyet.

“Luftfarten er international, så det er helt nødvendigt med internationalt gældende retningslinjer. Vi er meget tilfredse med, at der nu er enighed om enkle og pragmatiske regler, som kan skabe en tryg rejse for passagererne,” siger Michael Svane fra Dansk Luftfart ifølge TV 2.

I går kunne vi fortælle, at Aalborg Lufthavn bliver hårdt ramt på udenrigstrafikken over sommeren grundet regeringens forlængede rejsevejledninger. KLM genåbner dog en populær rute meget snart – det kan du læse mere om her

Må vente lidt endnu: Problemer udsætter åbning af Aalborg Havnebad

Skrevet af: Redaktionen
Havnebadet
Havnebadet

Stærk strøm og dårlig sigtbarhed gør det umuligt for dykkere, at lave de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Aalborg Kommune kunne i går melde en åbningsdato ud på Aalborg Havnebad, der hed fredag den 5. juni, men efter at erhvervsdykkere i to dage har kæmpet forgæves mod forholdene i vandet, er åbningsdagen nu udskudt til næste uge.

Regner med åbning i næste uge

Bademester Sevastianos Prenta fortæller:

“De net der omgiver havnebadet skal tjekkes efter, inden vi lader folk bruge anlægget. Vi afventer roligere vande og dykkerne udfører arbejdet hurtigst muligt.

Vi regner stærkt med at kunne åbne Aalborg Havnebad i uge 24,” lyder det fra bademesteren.

Vestre Fjordpark genåbner med vand stadig efter planen i morgen Grundlovsdag, mens Nibe Fjordbad åbner for publikum lørdag d. 20. juni.

Kan skabe yderligere kø: Mere vejarbejde ved centralt knudepunkt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er ikke let for dem, der skal krydse Limfjorden i bil i myldretrafikken.

Et større arbejde på Limfjordsbroen har reduceret fra to til et spor i hver retning, og det skaber allerede en del kødannelse i hverdagene.

Men nu igangsættes endnu et vejarbejde på Vesterbro lige før Limfjordsbroen. Det meddeler Aalborg Kommune torsdag eftermiddag.

Søndag den 7. juni går de nemlig i gang med en række komplicerede ledningsarbejder i krydset Vesterbro / Borgergade, i forbindelse med arbejdet til den kommende Plusbus.

Er færdige i august

Arbejdet sker samtidigt med renoveringen af Limfjordsbroen. Aalborg Kommune forventer at være færdige i krydset midt i august. Det vil så være nogenlunde på samme tid, som arbejdet med Limfjordsbroen også er planlagt til at være færdigt.

Man pointerer dog, at de trafikale forhold på Vesterbro ikke ændrer sig væsentligt sammenlignet med i dag.

Der vil dog være spærret for trafik fra Vesterbro til Borgergade, i både østlig og vestlig retning.

På den måde optimeres trafikafviklingen på Vesterbro.

For nordgående trafik vil der være adgang til Borgergade via Toldbodgade og Vesterå.

For sydgående trafik vil der være adgang til Borgergade via Gammel Strandvej, Strandvejen og Badehusvej.

Trafikforholdene justeres i takt med opgravningsarbejdet i krydset.

Her skal du være opmærksom

Borgergade
Fra den 7. juni arbejder Aalborg Kommune i Borgergade, på den korte strækning fra Kattesundet til Vesterbro. Mens de arbejder, vil der være adgang til Kattesundet via Vesterå. Vær opmærksom på, at de også arbejder i den sydlige del af Vesterå.

Ved Stranden
Der arbejdes fortsat i Ved Stranden mellem Vesterå og Jomfru Ane Gade.

Aalborg Kommune skriver;

“Det er omfattende projekter, som finder sted i et kritisk og snævert område i byen, men mange ting bliver fixet på én gang – nu vi er i jorden og har spærret af.

Vi håber på jeres forståelse og tålmodighed – vi åbner op så hurtigt det kan lade sig gøre.”