Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kasper Risgård: Det her mangler det nuværende AaB-hold

Af Emil Kjær Jørgensen

Der var en tåre i øjenkrogen på den dobbelte danmarksmester og AaB-legende Kasper Risgård under søndagens sæsonfinale på Aalborg Portland Park.

Det er kun en håndfuld år siden, han måtte indstille karrieren på plænen og sætte nye mål i tilværelsen.

Så på en dag, hvor solen skinnede skarpt, AaB spillede forrygende, kammeraten Jakob Ahlmann gik på pension og Risgård selv blev hyldet på plænen, flød følelserne nærmest over.

”Det er svært ikke at blive påvirket af det her”, siger han med grødet stemme, mens Ahlmann i tårer forlader banen for sidste gang.

”Men hvor har det dog været en dejlig dag. Det var sådan her det skulle have set ud hele sæsonen”, siger han med henvisning til det dominerende spil og den sikre sejr på banen.

Som gæst hos tidligere sportsredaktør Mikkel Ottesen Lønstrup i podcasten Bitre Nord åbner Risgård op om, hvor svært det har været at kode hele sit liv om fra fodbold til et ”helt almindeligt job”.

Lyt selv med her:

Det her mangler AaB-holdet

AaB spillede sin første kamp under Menno Van Dam – og sin sidste kamp i landets næstbedste række. Og legenden mener AaB skal tænke sig godt om, før de gør deres entré i Superligaen efter sommerferien.

”Der er helt sikkert en masse spillere på det her hold, der kan løfte niveauet og blive meget bedre.

Men det kræver altså, at der er nogle erfarne fixpunkter på holdet, så de bliver nødt til ikke kun at hente unge talenter til klubben. Talenter skal have nogle at støtte sig op af, nogle at spejle sig i – ellers udvikler de sig ikke hurtigt nok”, siger Kasper Risgård.

Hans holdning står i skarp kontrast til klubbens udmelding om udelukkende at investere i udviklingsspillere – en strategi Risgård forstår og respekterer på det overordnede plan.

”Men de er nødt til at gøre lidt af begge dele, ellers bliver holdet ikke stærkt nok”, mener han.

Han nævner som eksempel, at han godt kunne have tænkt sig at se Henrik Dalsgaard tilbage i AaB-trøjen efter sommerferien.

”Han er en ledertype, der går forrest – og han har altså lige været med til at spille guldet til Midtjylland, så selv om han er oppe i årene mener jeg det er præcis sådan en type, der kunne være brug for. En med AaB i blodet og en masse erfaring at trække på”, siger Risgård.

Med den heftige trafik ud af AaB i de seneste måneder erkender han, at der ikke er mange såkaldte ”kulturbærere” tilbage i klubben – og han opfordrer klubbens ledelse til at tage den problemstilling seriøst.

Kasper Risgård: Det her mangler det nuværende AaB-hold
Risgård ankom til stadion med stil

Historien skal ikke holde folk tilbage

At Kasper Risgård stadig har AaB i hjertet er der ingen tvivl om, for han sætter også følelserne i spil, da snakken falder på den virak, der har været om den nye AaB-ledelses entré i klubben og de helt praktiske tiltag de har sat i verden i forsøget på at skabe en ny fortælling om AaB.

”Jeg var på besøg i Børge Bach huset, og da jeg så vores mesterskabsvæg med billeder af holdene var væk, blev jeg ærligt talt ked af det”, siger han.

”Jeg mener jo ikke historien er noget, der skal holde folk tilbage. Fortidens sejre er noget man kan stræbe efter og sætte sig som mål”, siger han.

Både han og holdkammeraterne fra 2014 blev i pausen af kampen mod Vendsyssel hyldet på plænen som 10-års jubilarer som Danmarksmestre.

Desværre var der kun fem fra truppen, der kunne være med, for invitationen til hyldesten blev først sendt ud i midten af maj – og hele holdet var i forvejen samlet til en privat reunion for et par uger siden.

”Men hvor var det dejligt at sige hej til fansene igen og møde nogle af de folk i klubben man stadig kender”, siger han.

10.000 kr. til barndomsklubben

Inden han siger tak for nu i podcasten på tribunen og tilslutter sig Jakob Ahlmanns afskedsreception, uddeler han på vegne af Spar Nord Fonden 10.000 kroner til sin barndomsklub.

“Jeg har aldrig været så dygtig eller heldig, at jeg er blevet solgt for mange penge og dermed har min barndomsklub heller ikke fået uddannelsespenge for mig.

Men jeg var så glad for at få mine første oplevelser med fodbold der og har tilbragt utallige gode timer i klubben, at jeg rigtig gerne vil give lidt tilbage.

Så der er ingen tvivl om, at de 10.000 kroner skal gå til Aars IK og deres arbejde med børn og unge”, siger Risgård.

Nu går både AaB og podcasten Bitre Nord på sommerferie, men begge vender stærkt tilbage når superligabolden ruller.

I Bitre Nord venter besøg af blandt andre Ståle Solbakken, Jacob Friis og et par andre AaB-legender, hvis identitet afsløres senere.

Du kan downloade podcasten Bitre Nord her.

Del artikel

Andre læser også