Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skoler inviteres i Kildeparken: Aalborg Karneval kommer på skoleskemaet

Af Michael Qureshi

I denne uge kommer sambarytmer og kreative hattekreationer på skoleskemaet i 14 klasser på 0. og 1. klassetrin forud for, at børnene i uge 21 drager mod Kildeparken.

Hver folkeskole får adgang til deres helt eget lukkede børnekarnevalsområde med plads til 50 deltagere i et tidsrum på et par timer, hvor de under alle forholdsregler trygt kan udfolde sig på scenen for at vise hinanden, hvad de har lært i karnevalsskolen.

“Det har længe været et brændende ønske for Foreningen Aalborg Karneval at etablere et tættere samarbejde med de nordjyske folkeskoler om at være en aktiv del i børnekarneval.

I år bruger vi de ekstraordinære omstændigheder til at kickstarte samarbejdet med Skoleforvaltningen og skolerne. Vi glæder os helt vildt til at se en masse glade børn danse, lege og hygge sig sammen,” fortæller formand for Aalborg Karneval, Mette Bugge.

Skoler inviteres i Kildeparken: Aalborg Karneval kommer på skoleskemaet

Område omdannes til karnevalsplads

Et område af Kildeparken bliver omdannet til en festlig karnevalsplads helt på børnenes præmisser i tæt samarbejde med gode samarbejdspartnere.

Søspejderne laver skumfiduser over bål, orienteringsløb og fiskedam.

Kunsten laver et kreativt værksted med kridt og kul. Funcenter leverer sumodragter og kastespil med promillebriller. Det Flyvende Kuffertcirkus laver gøgl på scenen.

Der er også en anden stor nyhed fra Aalborg Karneval.

Donerer børnekarneval væk

De har inviteret velgørende foreninger og organisationer til børnekarneval i pinseweekenden fra den 22. til 24. maj for at give udsatte børn og unge en tiltrængt familieoplevelse.

Foreningen Aalborg Karneval har valgt at lave særarrangementer til glæde for foreninger som Barnets Blå Hus Aalborg, Ønskeland, Lykkeliga, Himmerland Boligforening, Gestus Kids og Foreningen Lev – livet med udviklingshandicap, som med initiativet kan invitere deres medlemmer til Børnekarneval.

“Børnekarneval er blevet et tilløbsstykke med omkring 6.000 deltagere, og det kan vi selvfølgelig ikke gennemføre i år.

Det er en tradition og en nødvendighed at lave karneval i tæt samarbejde med mange foreninger, og i år vælger vi at gøre noget særligt for de foreninger, der har fokus på trivsel og sundhed blandt børn og unge.

Aalborg Karneval handler om at skabe trygge rammer og fællesskaber, og det holder vi fast i med det her nye og meningsfulde initiativ,” forklarer Mette Bugge.

For Foreningen Aalborg Karneval bliver dette års samarbejde med foreningerne en god anledning til at lave et superfedt arrangement i mindre skala med et maksimum på 80 deltagere per forening, så alle sundhedskrav kan overholdes, men også skabe en unik oplevelse i trygge rammer.

“Vi insisterer også i år på at skabe sammenhold og fællesskaber gennem vores karnevalsaktiviteter på trods af aflysninger af de store og traditionelle begivenheder.

Børnekarneval 2021 giver anledning til at skabe nye traditioner, hvor de udsatte børn og unge samt deres familier føler sig som en central del af hele byens fantastiske karneval,” slutter formand for Aalborg Karneval, Mette Bugge.