Karma Sushi stormer frem i hele landet: Men basen er i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Kasper Hansson er den ene af de to brødre bag Karma Sushi og VACA
Kasper Hansson er den ene af de to brødre bag Karma Sushi og VACA

Af Michael Qureshi

Det hele startede for 10 år siden med en restaurant i Frederikshavn, som fik en lunken modtagelse.

I dag er Karma Sushi en af de mest spændende sushi-kæder ikke blot i Danmark men i hele Europa. Der satses på de største byer i Danmark, hvor man allerede befinder sig i København, Aarhus og Aalborg.

På det danske marked satses der nu endnu hårdere på København, og man forbereder planerne til at indtage det internationale marked.

Karma Sushi skiller sig ud på sushimarkedet i Danmark. De fusionerer nordiske produkter med det japanske og franske køkken.

To Karma Sushi i Nordjylland

Det ser man i endnu højere grad i det nye menukort, som netop er lanceret. Jomfruhummer og sild er meget utraditionelt at mixe med det klassiske japanske sushi-køkken.

Men det har skabt en popularitet blandt danskerne, som slet ikke ser ud til at have toppet.

I Nordjylland findes der en Karma Sushi i Frederikshavn og i Aalborg.

Koncernen består ikke kun af Karma Sushi.

Man har også startet det nye trendy mexicanske Take Away-koncept, Vaca. Det er allerede blevet et stort hit i Aalborg i Reberbansgade. Men derudover har den landsdækkende koncern et meget tæt forhold til netop Aalborg.

Deres hovedkontor og centralkøkken er baseret i Nørresundby lige efter Limfjordstunnellen, og brødrene bag koncernen Morten og Kasper Hansson bor begge i Aalborg.

Morten er 33 år, og Kasper bliver 30 år. Så de er unge gutter med en masse erfaring allerede.



Det startede i 2007 i Frederikshavn

Det var Morten, der fandt på Karma Sushi-konceptet, forklarer brormand Kasper på kontoret i Nørresundby.

”Min bror Morten startede den første i Frederikshavn i 2007, hvor vi begge boede i vores unge år. Han var udlært som kok i København med speciale i det franske køkken.

På daværende tidspunkt var sushi lige blevet hot og trendy, så han fandt på at skabe sin egen version af sushi,” forklarer Kasper Hansson.

Morten Hansson fandt en japansk sushikok med mere end 30 års erfaring og blev lært op i den ædle sushi-art, mens han begyndte at eksperimentere med sine egen ideer.

Men det var ikke en guldrandet forretning de første år.

”Frederikshavn er en af de mere konservative dele af Danmark i forhold til nye spisevaner, så det tog noget tilvænningstid. Det begyndte at få noget opmærksomhed fra de svenske og norske turister, og pludselig tog det fart. Det gjorde, at vi åbnede en Take Away i Skagen og senere i Aalborg (2010),” fortæller Kasper.

Fik ændret konceptet – og fik succes

Siden fulgte nogle udfordrende år, hvor man hele tiden fik lærepenge, og blev klogere på det gæsterne efterspurgte.

Man hævede det gastronomiske niveau og ændrede konceptet fra rent Take Away til Karma Sushi-restauranter. Menukortene blev ens, og det fik en øjeblikkelig effekt. Folk kunne bedre forstå konceptet.

”Vi er hele tiden i udvikling som virksomhed, men det hjalp, at vi fik strømlinet koncepterne i alle restauranterne, og vi har de seneste år optimeret forretningsgangen, hvor vi eksempelvis ligger flere af processerne over i vores centralkøkken her i Nørresundby, for at få en ensartet høj kvalitet i alle restauranterne” lyder det fra Kasper Hansson.

Læs også: Gastromand besøger: Den hemmelige gourmet-restaurant Vesterbro

Det har også givet en effekt på regnskaberne, hvor selve koncernen i 2015 omsatte for 20 mio. kr. og havde et overskud på knap 2 mio. kr.

Ifølge brødrene bag selskabet har man investeret i flere restauranter i 2016, men kommer alligevel ud med et overskud i det regnskabsår, de netop har afsluttet.

Blandt andet har man investeret i at strømline indretningen i restauranterne.

Samarbejde med en af Danmarks bedste arkitekter

Har man været inde på en Karma Sushi vil man vide, at det føles lidt eksklusivt at være der på grund af indretningen.

Det skyldes blandt andet, at man i 2015 etablerede et værdifuldt samarbejde med en af Danmarks mest anerkendte arkitekter, Henning Larsen arkitekter.

Planen er, at hver gang der åbnes en ny Karma Sushi fremadrettet så skal den ligne de andre med fokus på stil og design.

”Vi har fem restauranter i Danmark i dag. Vi satser på at åbne to mere i København alene i år, hvis vi kan finde de rigtige lokationer. Derefter begynder vi at kigge på de udenlandske nærmarkeder som Sverige, Norge og Tyskland, hvor vi gerne skal begynde at åbne i 2020.

Vi har også vores overvejelser om at udvide med en restaurant mere i Aalborg, men det er der ikke truffet en beslutning om endnu,” lyder det fra Kasper Hansson.

Store planer med Vaca

Og så er der også Vaca. Et spritnyt mexicansk Take Away-koncept som har en butik i Aarhus, en i Reberbansgade, og omkring marts åbner man i Østerågade.

”Planen med Vaca er, at det skal ud over stepperne. Vi vil gerne ekspandere i Danmark, og på sigt også i udlandet. Indtil nu har det været et godt supplement til vores andre forretninger.

Det er meget konceptdrevet, så vi trækker på vores erfaringer med at drive Karma. Det har en meget hurtigere omsætningshastighed end Karma, og det har vist sig, at folk gerne vil have mexicansk mad med fokus på kvaliteten.”

Verdens bedste mainstream-sushi

Men kerneforretningen er stadig Karma Sushi, og der er høje ambitioner på kontoret i Nørresundby.

”Vi vil gerne lave verdens bedste mainstream-sushi. Vi vil have den højest mulige kvalitet, som skal være tilgængelig for alle. Det skal ikke være en gourmetoplevelse, for det kan vi ikke levere på kædeplan.

Men vi satser meget på kvaliteten af produktet, såvel som totaloplevelsen. Vi har også rejst meget rundt i verden og set på andre sushi-kæder, og vi har helt klart et koncept, der ikke findes derude i den store verden. Den fusion af det nordiske, franske og japanske køkken som vi har skabt, differentierer os på verdensmarkedet” forklarer Kasper Hansson.

Den største drøm følges med et smil, når han fortæller om den.

”Det er da at åbne en Karma Sushi i Tokyo. På Sushi’ens hjemmebane. Fiskekvaliteten i Japan er ekstrem høj, så det vil måske ikke være præcis samme Karma Sushi som i Europa. På det tidspunkt, kan der også være andre forhold der spiller ind. Men ikke desto mindre synes vi ikke, at der findes noget i Japan, som minder om vores koncept.”

Læste du?

Kræs for kødelskere: Her er byens nye hotte Take Away

Kæmpe Second Hand marked: Mega Kup slutter året af med et brag i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Så er det ved at være sidste chance i år for at besøge det store second hand marked Mega Kup!

Lørdag d. 8. december slår de et sidste smut forbi Aalborg, inden året går på hæld.

Henriette Iversen fra Mega Kup glæder sig til at byde indenfor til deres Mega Kup! Christimas Edition.

“På grund af julen har vi skruet godt op for julestemningen, og sørget for goodiebags til de første 50 besøgende gæster.

Vi får også julemanden på besøg, og han har lidt julegodter med til børnene.

Og ellers byder vi jo op til en hyggelig dag, hvor man har mulighed for at sælge ud af alt det tøj, man ikke får brugt, og på den måde skrabe lidt ekstra penge sammen til julegaver.

For dem der ikke sælger, er der jo en oplagt mulighed for at finde tøj til de kommende julefrokoster.” fortæller Henriette.

Nye tiltag forbliver

Sidste gang var ét af de nye tiltag et område med prøverum og spejle, således at man har mulighed for at prøve tøjet på, inden man køber det. Det var en stor succes, og et tiltag der gavnede de besøgende gæster.

Derfor vil det også være tilstede d. 8. december.

Ligeledes vil Aalborg Freja igen stå med en lille bod med salg af drikkevarer og let mad.

Og for at give eventet lidt juledrys, vil der være lækre giveaways, konkurrencer og lotterier – både på dagen og på Mega Kups Facebookside op til eventet.

Man kan blandt andet vinde en gratis stand eller entré i 2019.

Støt den gode sag

Mega Kup har et fantastisk bæredygtigt perspektiv. Man kan købe billigt og pænt tøj, og på samme tid gøre noget godt for miljøet.

Og hvis man som sælger ikke orker at slæbe det resterende tøj med hjem igen, så kan man donere det til Blå Kors Danmark.

Sidste gang blev der doneret en del tøj i den gode sags tjeneste. Derfor vil de igen være at finde ved eventet.

En spændende nyhed til 2019

Siden second hand markedet for første gang slog dørene op i april, er der blevet introduceret en del nye tiltag til gavn for de mange besøgende gæster.

Næste år bliver inden undtagelse.

“Vi glæder os til at afsløre en spændende nyhed der kommer til at have stor betydning for næste år. Det er endnu ikke noget, jeg kan sige noget om, men alle nyheder bliver delt på de sociale medier, så man kan med fordel følge med der.”

Og mens vi spændt venter, er der stadig stande at booke. Der er, ligesom altid, stor interesse omkring eventet, så man skal ikke vente for længe.

“Vi satser på at få udsolgt ligesom sidste gang. Sidst havde vi dog over 20 på venteliste, så man skal være ude i god tid,” afslutter Henriette.

Du kan booke din stand her.

Åbningstiderne er kl. 12-15 i Freja Hallen, Aalborg.

Brødre står bag nyt møbelfirma: Bruun Hansen laver helt unikke møbelserier

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Boligindretning er det, der giver hjemmet personlighed, og er med til at skabe den perfekte synergi i boligen.

At leve smukt gør noget ved sindet.

Bruun Hansen er et nyt lokalt møbelfirma, som slog dørene op i sommer.

Deres vision er at skabe kvalitetsbevidst dansk design til den kræsne køber, der har sans for kvalitet og godt håndværk.

Beton er grundelementet

Bag firmaet står de to nordjyske brødre, Thomas Bruun Hansen og Jakob Hansen.

Møbelsortimentet består i dag af syv bordserier, hvor kun de bedste modeller er udvalgt.

“Alle vores borde er håndlavet. Bordben og stel har vi nøje tilpasset de enkelte møbelserier, og alle beton -bordpladerne er af 100% massiv beton, i modsætning til mange andre på markedet,” fortæller Jakob Hansen.

I øjeblikket foregår produktionen i Svenstrup, syd for Aalborg, hvor deres administration og Showroom også holder til.

“Betonbordene er vores varemærke. Vi har designet møblerne med perfektionisme, og hvert bord er unikt for os,”  fortæller Thomas Bruun Hansen.

Udover de seks møbelserier i beton, lancerede Bruun Hansen den 3. november deres helt nye KUBE serie. Serien består af 4 kubeformet borde, med enten marmor- eller betonplade.

Alle bordene passer ind i alle typer rum i hjemmet – og ikke kun de funktionelle.

Her kan de indrettes som sofaborde, coffee table, og natborde – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de smukke borde kan placeres i hjemmet.

“Formålet er at kunne kombinere farver og stil, lige meget om man ønsker at bruge dem som sofaborde, opsats, sengeborde eller noget helt fjerde.

De fungerer perfekt sammen eller hver for sig,” fortæller Jakob Hansen.

Udvider sortiment

Fremtidens indretningstips kan, lige nu, være en abstrakt tanke – især når det har med boligindretning og interiør at gøre.

Men allerede nu gør Bruun Hansen en indsats og er klar til at udvide deres sortiment i januar 2019.

“KUBE – Coffee table er stilrene borde i vores kendte KUBE serie. Bordene fås i tre forskellige højder med fire forskellige farver marmor- eller betonplade,” fortæller Jakob Hansen.

Thomas supplerer;

”Vi glæder os til at udvide vores sortiment. Visionen er den samme; at skabe et eksklusivt bord, som passer hjem i alle stilarter,” slutter Thomas Bruun Hansen af med.

Vind et Bruun Hansen KUBE bord

Lige nu har du mulighed for, at vinde et eksklusivt KUBE bord fra Bruun Hansens nyeste serie KUBE.

Du kan se konkurrencen her.

Men hvis ikke du kan vente, til konkurrencen er afsluttet, så kan du lige nu eksklusivt få en rabatkode til at få 30% på hele KUBE serien.

Rabatkoden er “november”, og skal anvendes ved et køb på Bruun Hansens hjemmeside.

Wildebeest har lige lanceret juleburgere: Vi har testet dem

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med alt, der har med jul at gøre.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med alt, der har med burger at gøre.

Så hvad sker der, når en lokal restaurant melder ud, at de går all in på årets julemenu og opgraderer deres i forvejen lækre sliders til udgaver, der er selveste Julemanden værdig?

Vi er selvfølgelig på pletten.

Især fordi vi sidste år stadig havde deres slider, Apple Slices, i baghovedet.

En slider med top af æbleskive; dog ikke et nyt “koncept” på Wildebeest Gastropub, hvor best selleren Normandy Flapjack‘s top siden åbningen har bestået af en pandekage med flødeostcreme.

Det er heller ikke noget nyt, at Bæstet udvikler nye sliders til hver sæson – men vi glædede os alligevel især til at se, hvad årets juleinficerede menu bestod af denne gang.

Dansk julemad i islandske rammer

Wildebeest kunne afsløre hele tre nyheder på menukortet: Sæsonens slider, Sankt ANDreas samt Fondant a la mande.

Sæsonens slider bestod af flæskesteg med brombærkompot, rødkål, kartoffelchips, brøndkarse og mayonnaise. En række ingredienser, som den julemadglade dansker i den grad kan godkende.

Gastropubben på Østerbro er ellers kendt for at have bragt Islands velsignede bud ind i Aalborg.

Restauranten blev nemlig åbnet af den islandske familie, Gudbergsson, tilbage i 2016. Familien havde tidligere erfaring fra restaurantionsbranchen på Island og drømte om at introducere gastropubkonceptet for aalborgenserne – men julemenuen er alligevel blevet holdt i den danske julesmag.

“Vi har holdt os til det danske i denne omgang, da vi ikke var sikre på, at danskerne kunne klare den islandske mad, som kæst skata – fermenteret rokke – vi traditionen tro spiser d. 23. december,” fortæller Gudmundur Gudbergssonmed et smil.

Og selvom fermenteret rokke da også lyder interessant, så var vi nu alligevel ret begejstrede for, at valget denne gang faldt på den danske udgave af julen.

Dette gjaldt også den anden slider Sankt ANDreas, med braiseret and, grønkål, citron/appelsin-kompot, græskarpuré, saltede hasselnødder, marineret æble og brøndkarse.

Det kunne tydeligt smages, at der er lagt mange tanker bag begge sliders og sammensætningen af ingredienserne, er intet mindre end geniale.

Man kunne ligefrem gå på opdagelse gennem de mange lag af råvarer, og ind i mellem var vi nødt til at udbryde til hinanden: “Det her smager godt! Hvad var det nu, det var … ?”

Smagsnuancerne var med andre ord lige til at bryde ud i julesang over, og her gav sæsonbetonede råvarer virkelig mening. Sæsonen for og smagen af jul.

Revolutionrende juledessert i nye klæder

Aftenens helt store vinder blev dog (overraskende nok) ikke én af de to jule-sliders. Derimod løb sæsonens nye dessert, fondant a la mande, af med aftenens førsteplads.

Vi kan vist godt tillade os at kalde desserten revolutionerende på den aalborgensiske desserthimmel. Den smukke anretning bestod nemlig af chokolade fondant, ris a la mande-iscreme, kirsebærsovs og et perfekt chokoladejuletræ – som stjernen på toppen.

Man kan måske fristes til at tænke, at ris a la mande-is da i bund og grund ikke lyder så revolutionært – og er det måske endda lidt blasfemisk at begynde at eksperimentere ved så legendarisk en juledessert? Men … I dette tilfælde er der kun én ting at sige: JA!

De fleste har vel, gennem deres juletid, været igennem flere ris a la mande-oplevelser? Nogle rammer plet, mens andre kan forekomme både tynde og smagløse.

Netop denne her udgave af ris a la mande smagte – og vi citerer – som “den helt ægte vare”. Der var slet ingen tvivl om, at den kolde kugle af ris a la mande, der havde fundet vejen til vores tallerken, smagsmæssigt kunne godkendes af selv den mest perfektionistiske bedstemor.

At den blev akkompagneret af en lavine af flydende chokoladefondant, gjorde bestemt ikke begejstringen mindre. Så er det altså i orden at “rode i historien”.

Der bliver i hvert fald ikke noget brok fra os, hvis en kopi af denne dessert blev serveret på årets julebord. Og skulle der være julesliders til forret, er det også heeeeeeelt okay!

Du kan booke bord til årets julebord på Wildebeest lige her.