Karma Sushi stormer frem i hele landet: Men basen er i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Kasper Hansson er den ene af de to brødre bag Karma Sushi og VACA
Kasper Hansson er den ene af de to brødre bag Karma Sushi og VACA

Af Michael Qureshi

Det hele startede for 10 år siden med en restaurant i Frederikshavn, som fik en lunken modtagelse.

I dag er Karma Sushi en af de mest spændende sushi-kæder ikke blot i Danmark men i hele Europa. Der satses på de største byer i Danmark, hvor man allerede befinder sig i København, Aarhus og Aalborg.

På det danske marked satses der nu endnu hårdere på København, og man forbereder planerne til at indtage det internationale marked.

Karma Sushi skiller sig ud på sushimarkedet i Danmark. De fusionerer nordiske produkter med det japanske og franske køkken.

To Karma Sushi i Nordjylland

Det ser man i endnu højere grad i det nye menukort, som netop er lanceret. Jomfruhummer og sild er meget utraditionelt at mixe med det klassiske japanske sushi-køkken.

Men det har skabt en popularitet blandt danskerne, som slet ikke ser ud til at have toppet.

I Nordjylland findes der en Karma Sushi i Frederikshavn og i Aalborg.

Koncernen består ikke kun af Karma Sushi.

Man har også startet det nye trendy mexicanske Take Away-koncept, Vaca. Det er allerede blevet et stort hit i Aalborg i Reberbansgade. Men derudover har den landsdækkende koncern et meget tæt forhold til netop Aalborg.

Deres hovedkontor og centralkøkken er baseret i Nørresundby lige efter Limfjordstunnellen, og brødrene bag koncernen Morten og Kasper Hansson bor begge i Aalborg.

Morten er 33 år, og Kasper bliver 30 år. Så de er unge gutter med en masse erfaring allerede.



Det startede i 2007 i Frederikshavn

Det var Morten, der fandt på Karma Sushi-konceptet, forklarer brormand Kasper på kontoret i Nørresundby.

”Min bror Morten startede den første i Frederikshavn i 2007, hvor vi begge boede i vores unge år. Han var udlært som kok i København med speciale i det franske køkken.

På daværende tidspunkt var sushi lige blevet hot og trendy, så han fandt på at skabe sin egen version af sushi,” forklarer Kasper Hansson.

Morten Hansson fandt en japansk sushikok med mere end 30 års erfaring og blev lært op i den ædle sushi-art, mens han begyndte at eksperimentere med sine egen ideer.

Men det var ikke en guldrandet forretning de første år.

”Frederikshavn er en af de mere konservative dele af Danmark i forhold til nye spisevaner, så det tog noget tilvænningstid. Det begyndte at få noget opmærksomhed fra de svenske og norske turister, og pludselig tog det fart. Det gjorde, at vi åbnede en Take Away i Skagen og senere i Aalborg (2010),” fortæller Kasper.

Fik ændret konceptet – og fik succes

Siden fulgte nogle udfordrende år, hvor man hele tiden fik lærepenge, og blev klogere på det gæsterne efterspurgte.

Man hævede det gastronomiske niveau og ændrede konceptet fra rent Take Away til Karma Sushi-restauranter. Menukortene blev ens, og det fik en øjeblikkelig effekt. Folk kunne bedre forstå konceptet.

”Vi er hele tiden i udvikling som virksomhed, men det hjalp, at vi fik strømlinet koncepterne i alle restauranterne, og vi har de seneste år optimeret forretningsgangen, hvor vi eksempelvis ligger flere af processerne over i vores centralkøkken her i Nørresundby, for at få en ensartet høj kvalitet i alle restauranterne” lyder det fra Kasper Hansson.

Læs også: Gastromand besøger: Den hemmelige gourmet-restaurant Vesterbro

Det har også givet en effekt på regnskaberne, hvor selve koncernen i 2015 omsatte for 20 mio. kr. og havde et overskud på knap 2 mio. kr.

Ifølge brødrene bag selskabet har man investeret i flere restauranter i 2016, men kommer alligevel ud med et overskud i det regnskabsår, de netop har afsluttet.

Blandt andet har man investeret i at strømline indretningen i restauranterne.

Samarbejde med en af Danmarks bedste arkitekter

Har man været inde på en Karma Sushi vil man vide, at det føles lidt eksklusivt at være der på grund af indretningen.

Det skyldes blandt andet, at man i 2015 etablerede et værdifuldt samarbejde med en af Danmarks mest anerkendte arkitekter, Henning Larsen arkitekter.

Planen er, at hver gang der åbnes en ny Karma Sushi fremadrettet så skal den ligne de andre med fokus på stil og design.

”Vi har fem restauranter i Danmark i dag. Vi satser på at åbne to mere i København alene i år, hvis vi kan finde de rigtige lokationer. Derefter begynder vi at kigge på de udenlandske nærmarkeder som Sverige, Norge og Tyskland, hvor vi gerne skal begynde at åbne i 2020.

Vi har også vores overvejelser om at udvide med en restaurant mere i Aalborg, men det er der ikke truffet en beslutning om endnu,” lyder det fra Kasper Hansson.

Store planer med Vaca

Og så er der også Vaca. Et spritnyt mexicansk Take Away-koncept som har en butik i Aarhus, en i Reberbansgade, og omkring marts åbner man i Østerågade.

”Planen med Vaca er, at det skal ud over stepperne. Vi vil gerne ekspandere i Danmark, og på sigt også i udlandet. Indtil nu har det været et godt supplement til vores andre forretninger.

Det er meget konceptdrevet, så vi trækker på vores erfaringer med at drive Karma. Det har en meget hurtigere omsætningshastighed end Karma, og det har vist sig, at folk gerne vil have mexicansk mad med fokus på kvaliteten.”

Verdens bedste mainstream-sushi

Men kerneforretningen er stadig Karma Sushi, og der er høje ambitioner på kontoret i Nørresundby.

”Vi vil gerne lave verdens bedste mainstream-sushi. Vi vil have den højest mulige kvalitet, som skal være tilgængelig for alle. Det skal ikke være en gourmetoplevelse, for det kan vi ikke levere på kædeplan.

Men vi satser meget på kvaliteten af produktet, såvel som totaloplevelsen. Vi har også rejst meget rundt i verden og set på andre sushi-kæder, og vi har helt klart et koncept, der ikke findes derude i den store verden. Den fusion af det nordiske, franske og japanske køkken som vi har skabt, differentierer os på verdensmarkedet” forklarer Kasper Hansson.

Den største drøm følges med et smil, når han fortæller om den.

”Det er da at åbne en Karma Sushi i Tokyo. På Sushi’ens hjemmebane. Fiskekvaliteten i Japan er ekstrem høj, så det vil måske ikke være præcis samme Karma Sushi som i Europa. På det tidspunkt, kan der også være andre forhold der spiller ind. Men ikke desto mindre synes vi ikke, at der findes noget i Japan, som minder om vores koncept.”

Læste du?

Kræs for kødelskere: Her er byens nye hotte Take Away

427 arkitekttegnede boliger og stor klimapark: Kom til kæmpe Åbent Hus på Sofiendalen

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: EDC Poul Erik Bech Aalborg
Foto: EDC Poul Erik Bech Aalborg

Der er godt gang i byggeriet i flere forskellige dele af Aalborg, og mange spændende projekter er undervejs.

Blandt de mest spændende er uden tvivl Sofiendalen, hvor der bygges 427 nye flotte boliger i et attraktivt område, der kombinerer natur og kort afstand til Aalborgs midtby.

Du kan få et indblik i området og de fede boliger til stort Åbent Hus på søndag d. 25. august kl. 12-15.

De nyopførte boliger ligger i bydelen Sofiendal Enge i den sydvestlige del af Aalborg og kommer til at have masser at byde på.

Foto: EDC Poul Erik Bech Aalborg

Etablerer stor klimapark

Her etablerer Aalborg Kommune blandt andet andet en klimapark, og det 23 hektar store område skal omdannes til natur med regnvandssøer, vandløb, stier og beplantning, hvor det vilde plante- og dyreliv kan vokse på egne præmisser.

Det er en helt nytænkt bebyggelse, hvor naturen fortsætter ind mellem husene og smukt integrerer de 427 arkitekttegnede boliger i landskabet.

Selve boligerne bliver også ekstraordinære, hvor der er tænkt over hver eneste detalje.

Alle boliger har private udendørs opholdarealer i form af egen terrasse, tagterrasse eller altan – og alle kan desuden benytte de indbydende, grønne fællesarealer.

Der bygges Kant- Kile samt rækkehuse på størrelser fra 68-150 kvm, og der er tænkt gode parkeringsforhold ind.

Foto: EDC Poul Erik Bech Aalborg
Foto: EDC Poul Erik Bech Aalborg

Gratis pølser, øl og underholdning til børnene

Alle de mange detaljer i projektet samt området vil EDC Poul Erik Bech Aalborg gerne vise frem til Åbent Hus på søndag d. 25. august, og der kommer til at ske en masse derude på søndag, så der er noget for alle aldre.

Meny Kennedy kommer med en stor grill og  serverer smækre frankfurtere fra slagteren med 2 brød fra bageren og drikkevarer øl, vand og vin.

Der er også underholdning til børnene. Hophans.dk kommer og sætter Rodeotyr samt stor hoppe-rutsjebane op.

De 100 første gæster modtager gavekort med fri entré til sæsonens første hjemmekamp mellem Aalborg Håndbold og Nordsjælland, fredag den 30. august 2019

Jutlander Bank kigger forbi, hvor de blandt andet har et  godt finansieringstilbud til depositum.

“Vi har skabt rammerne for en hyggelig dag, hvor der er noget for alle.

Om man kommer som et par, familie eller alene så er der lagt op til en god dag, hvor man kan blive klogere på et af de mest spændende nye områder i hele Aalborg,” siger Kristian Mortensen fra EDC til MigogAalborg.

Du kan få mere info om boligerne og åbent hus på søndag her

Har du set det?: Derfor har Aalborgs skraldespande fået blomster og takkekort

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Aalborg Forsyning har haft en travl uge.

I lørdags blev det pludselig meldt ud, at der var fundet indhold af colibakterier i midtbyens drikkevand.

Dette betød, at aalborgenserne blev bedt om ikke at indtage det, og der blev der siden opstillet tappehaner på udvalgte steder.

I tirsdags viste nye målinger dog heldigvis, at Aalborg Forsyning igen havde sit på det rene.

Midt i al vand-panikken er der dog skudt nye farver op i byen.

Hold dit kvarter pænt

En ny Mange tak-kampagne, der opstilles omkring byens nedgravede containere, skal være med til at sætte fokus på henkastet affald.

Det er nemlig et stigende problem, at byens beboere efterlader sit restaffald på fortove, gader og pladser, der ikke er omfattet af kommunens affaldssortering.

Restaffaldet kan være alt fra køleskabe, møbler, papkasser og affaldssække, der ikke kan proppes gennem skraldelemmen.

Affaldet, der står til fri skue på fortovet, pynter bestemt ikke i kvarteret; og er desuden ren lokkemad for både måger og rotter.

Gode råd til affaldssortering

Der er altså flere gode grunde til ikke at efterlade sit skrald andre steder end i containerne – og det skal den nyplantede plæne og friske blomster minde dig om i den kommende tid.

Vores indre adfærdsparameter fortæller nemlig de fleste, at man naturligvis ikke tramper rundt i et smukt blomsterbed. Så hvorfor skulle vi så kaste affald der?

Er du én af de skyldige, der måske engang (af ren uvidenhed selvfølgelig) er kommet til at efterlade dele af dit jordiske gods på steder, hvor det ikke hørte hjemme, så er her et par velmenende råd fra Aalborg Forsyning:

1. Benyt dig af Bestillerordningen til det største

Kan du ikke selv køre på genbrugspladsen med dit gamle køleskab, din ødelagte lænestol eller reol, så har du mulighed for at gøre brug af vores Bestillerordning.

Det er en ordning, hvor du har mulighed for gratis at få afhentet store stykker affald, du ikke kan smide i din 2- eller 4-hjulede container eller de nedgravede containere i kvarteret.

2. Byd ikke måger og rotter ind til middag

Pak dit restaffald i poser, som passer til indkastet på de nedgravede containere. Har du en container på hjul så put ikke flere affaldsposer i, end at låget kan lukkes forsvarligt.

Stiller du poser eller sække med restaffald ved siden af containeren, tiltrækker det på kort tid måger og rotter, der hurtigt får hul på en affaldssæk.

3. Tjek om containeren er fyldt og funktionsdygtig

Selvom der står en sæk eller pose med affald ved siden af containeren så tjek lige, om der ikke skulle være plads til din affaldspose.

Vi oplever ofte, at der står affaldsposer ved siden af funktionsdygtige og halvtomme containere.

Er containeren fyldt eller i stykker så benyt en anden container i kvarteret frem for at stille dit affald på jorden.

 4. Riv papkassen i stykker eller aflever den på genbrugspladsen

Store papkasser skal du aflevere på genbrugspladsen eller rive i så små stykker, at du kan smide dem ned i en container.

Propper du en hel papkasse ned i indkastet til en nedgravet container, er der risiko for, at den stopper til.

Vær opmærksom på at skraldemanden ikke medtager papkasser, der blot bliver stillet løst ved siden af en container.

5. Affald tiltrækker mere affald

Vær opmærksom på at affald har en tendens til at tiltrækker mere affald.

Det er vores erfaring, at bliver der efterladt et gammelt køleskab på fortovet, så går der ikke lang tid, før der også står en ødelagt stol, en gammel reol eller en fyldt affaldssæk ved siden af.

6. Skader eller funktionssvigt på nedgravede containere

Oplever du skader eller funktionssvigt på en nedgravet container, så kan du sende os en billed- eller tekstbesked på servicenr. 41867743, som også fremgår på de nedgravede containere.

Vokser i rekordtempo: Rare Wine jagter mange nye medarbejdere

Skrevet af: Michael Qureshi
Rasmus Nielsen (tv) og Anders Børsen står i spidsen for Rare Wine virksomheden
Rasmus Nielsen (tv) og Anders Børsen står i spidsen for Rare Wine virksomheden

Det er måske svært at tro.

Men 10 minutters kørsel fra det centrale Aalborg ligger der vin for over 300 mio. kr. på et lager i Vester Hassing.

Der findes vinhandlere, og så findes der Rare Wine.

Lige nord for Aalborg bugner lageret bogstavelig talt af verdens fineste og mest eksklusive vin, whisky, champagne og cognac, og virksomheden har siden 2006 netop specialiseret sig i handel med eksklusive og kostbare flasker, herunder også de ultra sjældne.

Rare Wine eksporterer i øjeblikket til 26 lande over hele verden og kunderne tæller alt fra investorer, store vinhandlere, rigmænd og private samlere til internationalt kendte sportsfolk, filmstjerner og flere personer fra top 1000 på Forbes’ liste over verdens rigeste.

Det har på få år skabt en virksomhed med en omsætning tæt på en halv milliard kroner.

Vin slår Rolex og Ferrari

Selvom gamle sportsvogne, klassiske armbåndsure og diamanter stadigvæk kan være en god investering, har eksklusiv vin, whisky og champagne de seneste år sat astronomiske rekorder.

Rare Wine og søsterselskabet Rare Wine Invest finder dagligt nye flasker rundt om i verden. Rare Wine sælger dem direkte videre til kunderne, mens Rare Wine Invest fungerer som et investerings-selskab, der administrerer kundernes vininvesteringer.

Lige nu har 250 investorer fra Danmark og andre lande således investeret mere end 165 mio. kroner i vine, der typisk ligger opmagasineret på Rare Wine Invests toldfrie lager.

Alene det seneste år har Rare Wine solgt en samling på seks uhyre sjældne flasker whisky til mere end tre millioner kroner; en flaske Dom Pérignon på magnumflaske fra 1961 til 67.169,84 kroner, som med en særlig label og en produktion på kun 111 flasker er en af de få flasker, som Prinsesse Diana og Prins Charles ikke nåede at drikke til deres bryllup i 1981.

Desuden solgte Rare Wine før sommer en ”beskeden” treliters Romanée-Conti. Den udenlandske køber lagde 1.083.750 kroner, på beløbet.

Den eksklusive Dom Perignon

Sexet produkt tiltrækker talenter

Rare Wine og Rare Wine Invest kan svagt ane den magiske milepæl på en rund milliard i omsætning i horisonten. Men det kræver endnu flere nye medarbejdere.

Siden 2018 er medarbejderstaben gået fra 18 til 32, og ikke to profiler ligner hinanden. Én ting er dog sikkert: de nuværende medarbejdere skal vænne sig til fællesmorgenmad og fredagshygge med langt flere kollegaer i den kommende tid.

“Vi søger talenter med en brændende interesse for salg og investering. Det er ikke et krav, at man ved en masse om vin, det skal vi nok sørge for at indarbejdet.

Det vigtigste for os er talentet og drømmen om at være med i et helt fantastisk væksteventyr, hvor produktet endda er super sexet.

Det er ikke helt ved siden af at kalde os for Aladdins Hule,” siger Rare Wine Invests direktør Anders Børsen og kigger ud over flasker for mere end en kvart milliard.

Tør DU stå med en flaske til 300.000?

Organisationen består af både unge og erfarne talenter, og efter et besøg hos Rare Wine kan man altså ikke undgå at blive lidt star-struck  – blandt andet efter at have stået med en flaske vin i hånden til flere hundrede tusinde kroner.

Det er medarbejderne dog vant til, selvom flaskerne selvfølgelig håndteres med stor forsigtighed.

De 32 nuværende kollegaer er netop kommet hjem fra en studietur til Champagne i Frankrig.

I det hele taget gør virksomheden alt, hvad der er muligt for at sikre, at der ikke går hverdag i den. Selvfølgelig skal man være indstillet på en hektisk hverdag, hvor flid og hårdt arbejde er en del af pakken.

Men talenterne belønnes også med stort ansvar, masser af frihed og et sjovt og internationalt miljø, som den nordjyske kometvirksomhed er noget nær alene om at have skabt både herhjemme og på globalt plan.

Vi har lovet Rare Wine og Rare Wine invest at skrive, at hvis du vil læse mere om stilling i Rare Wine eller investeringsselskabet Rare Wine Invest, så klik her og læs mere om, hvordan du kan kontakte virksomheden.