Karma Sushi stormer frem i hele landet: Men basen er i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Kasper Hansson er den ene af de to brødre bag Karma Sushi og VACA
Kasper Hansson er den ene af de to brødre bag Karma Sushi og VACA

Af Michael Qureshi

Det hele startede for 10 år siden med en restaurant i Frederikshavn, som fik en lunken modtagelse.

I dag er Karma Sushi en af de mest spændende sushi-kæder ikke blot i Danmark men i hele Europa. Der satses på de største byer i Danmark, hvor man allerede befinder sig i København, Aarhus og Aalborg.

På det danske marked satses der nu endnu hårdere på København, og man forbereder planerne til at indtage det internationale marked.

Karma Sushi skiller sig ud på sushimarkedet i Danmark. De fusionerer nordiske produkter med det japanske og franske køkken.

To Karma Sushi i Nordjylland

Det ser man i endnu højere grad i det nye menukort, som netop er lanceret. Jomfruhummer og sild er meget utraditionelt at mixe med det klassiske japanske sushi-køkken.

Men det har skabt en popularitet blandt danskerne, som slet ikke ser ud til at have toppet.

I Nordjylland findes der en Karma Sushi i Frederikshavn og i Aalborg.

Koncernen består ikke kun af Karma Sushi.

Man har også startet det nye trendy mexicanske Take Away-koncept, Vaca. Det er allerede blevet et stort hit i Aalborg i Reberbansgade. Men derudover har den landsdækkende koncern et meget tæt forhold til netop Aalborg.

Deres hovedkontor og centralkøkken er baseret i Nørresundby lige efter Limfjordstunnellen, og brødrene bag koncernen Morten og Kasper Hansson bor begge i Aalborg.

Morten er 33 år, og Kasper bliver 30 år. Så de er unge gutter med en masse erfaring allerede.



Det startede i 2007 i Frederikshavn

Det var Morten, der fandt på Karma Sushi-konceptet, forklarer brormand Kasper på kontoret i Nørresundby.

”Min bror Morten startede den første i Frederikshavn i 2007, hvor vi begge boede i vores unge år. Han var udlært som kok i København med speciale i det franske køkken.

På daværende tidspunkt var sushi lige blevet hot og trendy, så han fandt på at skabe sin egen version af sushi,” forklarer Kasper Hansson.

Morten Hansson fandt en japansk sushikok med mere end 30 års erfaring og blev lært op i den ædle sushi-art, mens han begyndte at eksperimentere med sine egen ideer.

Men det var ikke en guldrandet forretning de første år.

”Frederikshavn er en af de mere konservative dele af Danmark i forhold til nye spisevaner, så det tog noget tilvænningstid. Det begyndte at få noget opmærksomhed fra de svenske og norske turister, og pludselig tog det fart. Det gjorde, at vi åbnede en Take Away i Skagen og senere i Aalborg (2010),” fortæller Kasper.

Fik ændret konceptet – og fik succes

Siden fulgte nogle udfordrende år, hvor man hele tiden fik lærepenge, og blev klogere på det gæsterne efterspurgte.

Man hævede det gastronomiske niveau og ændrede konceptet fra rent Take Away til Karma Sushi-restauranter. Menukortene blev ens, og det fik en øjeblikkelig effekt. Folk kunne bedre forstå konceptet.

”Vi er hele tiden i udvikling som virksomhed, men det hjalp, at vi fik strømlinet koncepterne i alle restauranterne, og vi har de seneste år optimeret forretningsgangen, hvor vi eksempelvis ligger flere af processerne over i vores centralkøkken her i Nørresundby, for at få en ensartet høj kvalitet i alle restauranterne” lyder det fra Kasper Hansson.

Læs også: Gastromand besøger: Den hemmelige gourmet-restaurant Vesterbro

Det har også givet en effekt på regnskaberne, hvor selve koncernen i 2015 omsatte for 20 mio. kr. og havde et overskud på knap 2 mio. kr.

Ifølge brødrene bag selskabet har man investeret i flere restauranter i 2016, men kommer alligevel ud med et overskud i det regnskabsår, de netop har afsluttet.

Blandt andet har man investeret i at strømline indretningen i restauranterne.

Samarbejde med en af Danmarks bedste arkitekter

Har man været inde på en Karma Sushi vil man vide, at det føles lidt eksklusivt at være der på grund af indretningen.

Det skyldes blandt andet, at man i 2015 etablerede et værdifuldt samarbejde med en af Danmarks mest anerkendte arkitekter, Henning Larsen arkitekter.

Planen er, at hver gang der åbnes en ny Karma Sushi fremadrettet så skal den ligne de andre med fokus på stil og design.

”Vi har fem restauranter i Danmark i dag. Vi satser på at åbne to mere i København alene i år, hvis vi kan finde de rigtige lokationer. Derefter begynder vi at kigge på de udenlandske nærmarkeder som Sverige, Norge og Tyskland, hvor vi gerne skal begynde at åbne i 2020.

Vi har også vores overvejelser om at udvide med en restaurant mere i Aalborg, men det er der ikke truffet en beslutning om endnu,” lyder det fra Kasper Hansson.

Store planer med Vaca

Og så er der også Vaca. Et spritnyt mexicansk Take Away-koncept som har en butik i Aarhus, en i Reberbansgade, og omkring marts åbner man i Østerågade.

”Planen med Vaca er, at det skal ud over stepperne. Vi vil gerne ekspandere i Danmark, og på sigt også i udlandet. Indtil nu har det været et godt supplement til vores andre forretninger.

Det er meget konceptdrevet, så vi trækker på vores erfaringer med at drive Karma. Det har en meget hurtigere omsætningshastighed end Karma, og det har vist sig, at folk gerne vil have mexicansk mad med fokus på kvaliteten.”

Verdens bedste mainstream-sushi

Men kerneforretningen er stadig Karma Sushi, og der er høje ambitioner på kontoret i Nørresundby.

”Vi vil gerne lave verdens bedste mainstream-sushi. Vi vil have den højest mulige kvalitet, som skal være tilgængelig for alle. Det skal ikke være en gourmetoplevelse, for det kan vi ikke levere på kædeplan.

Men vi satser meget på kvaliteten af produktet, såvel som totaloplevelsen. Vi har også rejst meget rundt i verden og set på andre sushi-kæder, og vi har helt klart et koncept, der ikke findes derude i den store verden. Den fusion af det nordiske, franske og japanske køkken som vi har skabt, differentierer os på verdensmarkedet” forklarer Kasper Hansson.

Den største drøm følges med et smil, når han fortæller om den.

”Det er da at åbne en Karma Sushi i Tokyo. På Sushi’ens hjemmebane. Fiskekvaliteten i Japan er ekstrem høj, så det vil måske ikke være præcis samme Karma Sushi som i Europa. På det tidspunkt, kan der også være andre forhold der spiller ind. Men ikke desto mindre synes vi ikke, at der findes noget i Japan, som minder om vores koncept.”

Læste du?

Kræs for kødelskere: Her er byens nye hotte Take Away

Vildt show i næste uge: Hurtige biler og gigantiske monstertrucks

Skrevet af: Redaktionen

Er du til biler og motorcykler i høj fart, brændende dæk, elegant motorkunst, livsfarlige stunts og kæmpe store monstertrucks?

Så har du nu en unik mulighed for at opleve det hele i et stort og hæsblæsende show i Aalborg.

I næste uge fra torsdag den 27. til 30. juni kommer tyske Team Klaas nemlig til byen med deres berømte og berygtede “MonsterTruck Stuntshow”.

Et show der er et af de største af slagsen i hele Europa.

Det foregår i Skalborg, hvor der er god plads for publikum og ikke mindst de hæsblæsende numre.

Sidste sommer var de også forbi Aalborg på deres World Tour, og det var så stor en succes, at de nu har valgt at lægge vejen forbi igen.

Showet byder på et hav af forskellige bil- og motorcykelstunts i absolut topklasse.

Biler og stuntmænd kastes gennem brændende flammer

Team Klaas’s stuntmænd kaster sig ud i den ene vanvittige disciplin efter den anden, og publikum kommer til at opleve alt fra bilbowling, hvor en stuntmand i bil hamrer med fuld fart ind i en kæmpe bunke bilskrog for at lave strike, til stuntmænd spændt fast til biler der bliver tonset gennem brændende flammer.

Og det er bare for at nævne et par få af de ting, der kommer til at foregå i løbet af det 90 minutter lange vanvidsshow.

Gigantiske monstertrucks fra USA

Showets allerstørste seværdighed er, når Team Klaas’ kører deres to gigantiske monstertrucks frem for at smadre alt på deres vej.

Team Klaas har været en tur forbi lokale skrothandlere for at skaffe så mange gamle skrotbiler som overhovedet muligt.

Alt sammen kun for at blive smadret og mast fuldstændig til ukendelighed af de larmende og osende monstertrucks.

De to gigantiske trucks er bygget af Team Klaas selv med materiale importeret fra USA.

Ny truck med over 1000 hestekræfter

Til årets tour har de bygget en helt ny truck, som er deres største og vildeste til dato.

Trucken som har fået navnet “Captain Barbossa” er 3 meter høj, 3 meter bred, har over 1000 hesterkræfter og vejer 4 ton. Så der er i den grad tale om et vaskeægte monster.

Monstertrucks er et amerikansk fænomen, og har siden 1970’erne været en voldsom populær publikumsattraktion i staterne.

Team Klaas har for alvor sat det på kortet i Europa og nu er turen altså igen kommet til Aalborg!

De forskellige shows vil blive speaket af rapper og MigogAalborg tv-vært Zjakalen.

Hvad: Monstertruck & Stuntshow

Hvor: Afholdes på AGRI NORD / Idrætscenter / Hobrovej 435 / 9200 Aalborg SV

Hvornår
Torsdag d. 27. juni kl. 19.00
Fredag d. 28 juni kl. 19.00
Lørdag d. 29. juni kl. 18.00
Søndag d. 30. juni kl. 18.00

Billetpris er 170 kr. for voksne og 150 kr. for børn.

Kan kun købes ved indgangen.

Følg dem på Facebook her for at se de mange “numre”, der vises i Aalborg

Tjek den nye officiele trailer til Team Klaas MonsterTruck Stuntshow

 

Gå ikke glip af disse: Fem fede tilbud med MigogAalborg lige nu

Skrevet af: Michael Qureshi

Her på MigogAalborg er vi vilde med at fortælle de gode historier i byen og sørge for, at vores læsere har fingeren på pulsen.

Men vi gør også enormt meget ud af at være med til at skabe oplevelser i Aalborg og i resten af Nordjylland.

Jagter du et godt tilbud på noget lækker mad, fest eller hygge i Fårup Sommerland, så har vi her i juni en række rigtig gode tilbud, som man kun kan booke via MigogAalborg.

Kig med herunder.

Tapas og vin ad libitum på hyggelige Restaurant Pascal

Første aften med dette tilbud er veloverstået i torsdags og med glimrende succes. Med udsigt til Aalborgs pulserende byliv kan du booke en aften med lækre tapas-retter samt vin ad libitum på Restaurant Pascal, der ligger i gadeplan på Radisson Blu Limfjord Hotel skråt over for Jomfru Ane Gade.

De næste tre torsdage (20. juni, 27. juni og 4. juli) kan du nyde fransk-inspireret tapas med vin ad libitum på hyggelige Brasserie Pascal til en specialpris på kun 325 kr.

Herlighederne starter kl. 18.30 og varer helt frem til 21.00, hvor du kan nyde lækkert mad og udsøgte vine i den hyggelige restaurant.

Man får serveret tre forretter, tre hovedretter samt to desserter; og derudover kan man nyde både hvidvin, rosévin og rødvin hele aftenen frem til kl. 21.00.

Man skal skynde sig, for lige pt er langt over pladserne alle tre aftener booket.

Tilmeld dig Tapas og vin ad libitum her – klik på den dato du ønsker at booke bord til:

Torsdag den 20. juni her

Torsdag den 27. juni her

Torsdag den 4. juli her

Burgeraften på Grillen Burgerbar

Vi inviterer til en anderledes aften onsdag d. 26. juni kl. 18.30, hvor du kan glæde dig til at opleve en af Aalborgs bedste burgerrestauranter.

Hos Grillen Burgerbar er de specialister i saftige burgere med gode råvarer.  Denne aften får du rigtig meget mad for 135 kr. per person. En stor burger, og så mange sideorders og fries du kan spise.

Derudover en øl eller sodavand samt en lækker dessert.

Menuen for aftenen er:

– En lækker burger. Vælg mellem:

  • En bacon & cheese burger m. salat og tomat.
  • En ‘Fully Loaded’ burger.
  • En fried chicken burger m. syltede rødløg.
  • En ‘Bearnaise Bastard’ burger.

– FRI sides & fries + mayo:

  • Helt specielt til denne aften vil Grillen komme rundt og servere fri sides & fries + mayo, så der er mulighed for at sætte tænderne i noget for enhver smag.

– En lækker softice til dessert. Vælg mellem:

  • Center Caramel
  • Strawberry Mush
  • Choco Oreo

Til maden får du serveret en kølig 0,5L Tuborg fadøl. Her kan du dog i stedet vælge en sodavand.

OBS; tilbuddet har tidligere kun være til ClubAalborg-medlemmer – men nu er tilmelding åbent for alle.

Book til Grillen Burgerbar her

Mandeaften: Casino – fadøl og burger

Hver fredag i juni ( 14. juni, 21. juni og 28. juni) kan du kombinere det bedste fra casino og mad, når der afholdes Players Night på hotel Radisson Blu Limfjord Hotel.

Her starter aftenen på hyggelige Brasserie Pascal med en hjemmelavet burger med pommes frites og hjemmerørt mayo.

Dertil får man naturligvis en kold og velskænket fadøl, så stemningen kan komme helt i top til, hvad der venter én efterfølgende.

For udover et lækkert måltid, får du nemlig også gratis entré og 100 kr. jetoner til Casino Aalborg. Så man får fri entré samt for 100 kr. jetoner oveni burger og øl til 249 kr.

Du kan vælge mellem to tidspunkter:

18.00 – 20.00

20.00 – 22.00

Du skal være 18 år for at komme ind på Casino Aalborg.

Tilmeld dig Players Night

Fredag d. 14. juni her

Fredag d. 21. juni her

Fredag d. 28. juni her

MigogAalborg Dag i Fårup Sommerland – spar 100 kr. på entré

Vi har sikret os et antal billetter, som vi helt eksklusivt tilbyder til en særpris.

Lørdag d. 29. juni kan du komme i Fårup Sommerland med MigogAalborg for en entrépris på kun 195 kr. – du sparer knap 100 kr.  med vores særtilbud, som kun gælder denne dag.

Og hvad sker der så lige denne dag?

Der vil være en grilldyst, hvor vi lige nu tilbyder fem familier at dyste mod hinanden i at være grillmestre i Webers Grillområde ved Eventpladsen.

I samarbejde med Weber samt Fårup Sommerland laver vi “Grilldysten”, hvor der er en fed førstepræmie.

På selve dagen kigger Youtube-stjernerne Mika og Tobias forbi på scenen på Eventpladsen. Børnene kender dem helt sikkert for giga-hittet Ikke mere Mælk, som har fået mere end 9 millioner views på Youtube.

Vi ønsker at tilbyde så mange af vores læsere som muligt en god og hyggelig dag i Nordjyllands skønne forlystelsespark, hvor vi helt eksklusivt kan tilbyde en billigere pris.

Hvad: MigogAalborg Dag
Hvor: Fårup Sommerland
Hvornår: Lørdag d. 29. juni – billetten gælder hele dagen
Pris: 195 kr. per person fra 3 år og opefter

Køb billetter her

Der vil være mulighed for at opgradere sin billet på dagen til sæsonkort for en merpris på 455 kr. per person.

 

Årets vildeste sommerfest – spar penge på Vi Elsker 90’erne billetten

Vi Elsker 90’erne bliver årets største sommerfest i Aalborg, og MigogAalborg er mediepartner på 13 timers total fest.

Forleden lagde den store 90’er karavane Rødovre ned med over 17.000 publikummer, hvor især Scooter, Vengaboys, Eiffel 65 og Boyzlife var helt forrygende.

Der har aldrig været et større line up på samme plakat af 90’er stjerner, og det har man i den grad også mærket i forsalget.

I Aalborg buldrer billetsalget også afsted, og der er ingen tvivl om, at aalborgenserne glæder sig til det store show, hvor navne som Scooter, Cascada, Eiffel 65, Right Said Fred, Vengaboys og Boyzlife (sammenkobling af Westlife og Boyzone) er blandt hovednavnene.

I et forsøg på at melde udsolgt allerede før august har MigogAalborg sikret sig et antal billetter, som vi nu de næste 14 dage kører som et helt særligt juni-tilbud.

Du sparer nemlig 100 kr. på Vi Elsker 90’er billetten, hvis du helt eksklusivt køber den igennem MigogAalborgs særlige link lige her. 

Billetterne bliver dyrere hver måned frem til 31. august, så det er bare om at få fingrene i dem nu.

Boyzlife

Her er plakaten for årets Line Up til Vi Elsker 90’erne

  • Daze
  • Scooter
  • Cascada
  • Eiffel 65
  • Right said Fred
  • Londonbeat
  • N-trance
  • Snap
  • Boyzlife
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat
  • DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Vengaboys
  • HIT N’HIDE
  • Vengaboys
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat. DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Voice of KLF
  • Danny Kool
  • Alice Deejay
  • Dario von Slutty
  • Da Buzz
  • D-Devils

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvornår: Lørdag d. 31. august 2019
Hvor: Mølleparken
Billetterne koster med MigogAalborg link lige nu frem til 24. juni
524 kr. for en festbillet med 13 timers GIGA-fest
1174 kr. for Drink & Dance (fri bar) med 13 timers GIGA-fest
Køb billetter her

Fejr Sankt Hans i Blokhus: Strandhotellet byder på særlig midsommermenu

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis der er noget, udover solskin, der kan trække folk til Vestkystens strande, så er det årets sankthansfest.

Især Blokhus er et ekstremt trækplaster, når midsommeraftenen nærmer sig.

Og i år bliver ingen undtagelse.

Den 23. juni omdannes hele byen til et stemningsfuldt paradis, og programmet er spækket med aktiviteter for både store og små.

Et specielt sted i byen har valgt at hoppe med på bølgen, og har sammensat en helt særlig menu, der skal sætte den gastronomiske prik over i’et på aftenen.

Der er selvfølgelig tale om Strandhotellet Blokhus.

Inspireret af Vesterhavet

Bålet tændes officielt kl. 21 på stranden, og derfor kan du både kl. 17.30 og 19.30 hoppe ombord i en to-retters Sankt Hans-menu, der er sammensat ud fra sæsonens allerbedste råvarer.

Menuen er som følger:

Forret:
Saltet fisk med hybenrose, asparges og svampesauce

Hovedret:
Svinenakke, løgskaller og persillesifon

Prisen er 345 kr. pr. person og er inklusive et glas velkomstbobler.

Efterspørgslen på Sankt Hans i Blokhus er stor, og derfor skal du være opmærksom på, at man kun kan reservere sit bord enten kl. 17.30 eller 19.30 og 1,5 time frem.

Du reserverer ved at skrive til info@strandhotellet-blokhus eller ringe på 70 26 00 15.

Som sagt bliver der også et væld af andre aktiviteter i byen denne aften: blandt andet snobrødsbagning på stranden, musikalske indslag og mulighed for at opleve den Internationale Faldskærmskonkurrence.

Det kan du læse mere om lige her.