Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kaos ved Royal Run: Broen var oppe

Af Emil Kjær Jørgensen

De fleste nordjyder har prøvet at bruge undskyldningen “Broen var oppe!”, hvis man er kommet for sent til en date, et møde eller en anden aftale ude i byen.

Men til dagens Royal Run kunne nogle af løberne på 5 kilometer-ruten bruge den undskyldning om deres (måske) mindre gode sluttid.

For første gang i løbets historie skulle både 5 km og 10 km krydse Limfjordsbroen, men det var desværre ikke helt uden problemer.

For de første løbere på 5 kilometer-ruten blev nemlig mødt af en Limfjordsbro, der var oppe.

“Der må være en brovagt med røde ører,” skriver Jørgen Hein fra Aalborg Atletik og Motion og tidligere rådmand, på Facebook.

Bekræfter den uheldige fejl

MigogAalborg har undersøgt sagen, og DGI Nordjylland, der er en af arrangørerne bag Royal Run, bekræfter hændelsen.

“Det var de første løbere på 5 kilometer-ruten, der blev ramt af det, og det er naturligvis beklageligt,” fortæller kommunikationskonsulent hos DGI Nordjylland, Rune Buch Andersen, til MigogAalborg.

“Vi har ellers clearet alle løbstiderne med diverse offentlige instanser, og vi ved endnu ikke, hvor fejlen ligger,” fortsætter han.

DGI Nordjylland kan sammen med de andre arrangører, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik, se tilbage på et ellers veludført Royal Run i Aalborg.

“VI rundede 10.000 deltagere, så vi er meget tilfredse. Det har været en sand folkefest i Aalborgs gader,” siger Rune.