ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kaos i gågade-zone: Nu vil kommunen have knallerter væk fra Nytorv

Af Emil Kjær Jørgensen
Nytorv i dag
Nytorv i dag

Det nye Nytorv har snart et år på bagen, og selvom de fleste af os nok kan blive enige om, at området er forvandlet til det bedre, er der alligevel lidt skår i glæden.

For selvom vi har fået et nyt flot torv med masser af plads til at boltre sig på, så har der også været en lidt kedelig tendens ved at have så mange forskellige type trafikanter samlet ét sted.

Det fik i september Aalborg Kommune til at sætte skilte op med budskabet “Vis hensyn – sænk farten”.

“Det er en lille bøn til alle cyklister om at sænke farten og være ekstra forsigtig, når turen går hen over Nytorv,” fortalte Aalborg Kommune om tiltaget.

Kaos i gågade-zone: Nu vil kommunen have knallerter væk fra Nytorv

Nyt forbudsskilt mod knallerter på vej?

Nu er der så et nyt tiltag på vej, som denne gang er rettet mod de mange knallerter, der benytter Nytorv til at komme frem og tilbage i midtbyen. Det skriver Nordjyske.

Rådmand for by og land, Jan Nymark Thaysen, fortæller at man har bedt politiet om at undersøge, om der kan sættes et forbudsskilt op mod knallerter.

Har man været på Nytorv i bare 2 minutter, har man nok også opdaget, at området er et samlingspunkt for de mange Wolt-bude i byen. Det har Jan Nymark Thaysen også bemærket.

“Jeg har jo selv gået nede på Nytorv og set de der Wolt-knallerter, der fiser frem om tilbage. Og for det første så synes jeg, at Wolt som firma burde sætte nogen krav til deres bude om, at hvis de kører på knallert, skal det være den nyeste slags, der ikke larmer så meget, og samtidig har vi også lige bedt politiet at trykprøve, om vi rent faktisk kan lave et forbudsskilt i forhold til knallerterne,” fortæller han til Nordjyske.

Området omkring McDonald’s og helt hen forbi Salling er en såkaldt gågade-zone. Det betyder, at cyklister skal færdes der på de gåendes præmisser og vise hensyn, men det betyder også – som det er nu – at en knallert30 gerne må køre på cykelstien.

Om forslaget går igennem hos politiet afhænger bl.a. af om man kan gøre forskel på de knallerter, der gerne må have lov at krydse området, hvis de har et ærinde eller bor i området – og så dem, der blot benytter strækningen for “nemhedens skyld”.

Del artikel

Andre læser også