Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mette Frederiksen: Hurtigere genåbning kan komme på tale

Af Michael Qureshi
Foto: Statsministeriet
Foto: Statsministeriet

På dagen hvor man i Danmark for første gang vaccinerede 100.000 på samme dag, så stillede statsminister Mette Frederiksen op til et kort pressemøde.

Her blev hun spurgt til, at sundhedsminister Magnus Heunicke har indkaldt Folketingets partier til et møde på torsdag for at speede genåbningsplanen op grundet de stabile smittetal og antal indlæggelser.

Mette Frederiksen åbnede op for, at der er mulighed for, at samfundet åbnes hurtigere op end planlagt, hvor eksempelvis restauranter og caféer må vente til 6. maj med at åbne for indendørs servering.

“Rigtig mange danskere har taget godt imod corona-passet. Så vi står et langt bedre sted nu, end vi havde turdet håbe på.

Vi skal løbende vurdere genåbningen af Danmark i Folketinget, og det kommer vi til.

Noget tyder på, at vi har ramt den rigtig godt i Danmark. Er det mulighed for at vi kan speede processen op, så diskuterer vi naturligvis det med Folketingets partier,” sagde Mette Frederiksen.

10.000 nordjyder vaccineret

Hun glædede sig samtidig over, at de danske regioner overordnet har klaret dagen godt med en opskalering af vaccination.

I Nordjylland blev 10.000 vaccineret som det største forsøg hidtil.

“Infrastrukturen er på plads – vi kan skalere op og ned. Der vil blive begået fejl, men alt i alt er vi klar.

Det betyder, at vi kommer tættere på det tidspunkt, hvor så mange er vaccineret, at vi kan få genåbnet Danmark helt,” lød det fra statsministeren.

Generalprøven, som dagen også kaldes, skal teste, om regionerne er klar til at vaccinere i stor skala, som vi forventer at skulle i gang med om ganske kort tid.

Formålet i dag har været at afprøve blandt andet Region Nordjyllands organisering og kapaciteten af vaccinationsindsatsen med mange vaccinationer på én dag.

“Det er gået supergodt i dag. Borgerne kom fra morgenstunden i et jævnt flow, og der har ikke været kø af nogen betydning. Alt i alt har der været en god stemning alle steder i det nordjyske,” siger chef for COVID-19 indsatsen i Region Nordjylland, Jan Nybo.