Kan hun slå verdensrekorden?: Stine Rex skal løbe 48 timer i træk i Fårup Sommerland

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er mange brancher, som lider i disse Corona-tider.

Det gælder især fitnesscentre og andre træningsfaciliteter, som tidligst i august må genåbne.

Således står populære DGI Huset i Nordkraft også i en svær situation, hvor udgifterne tårner sig op uden indtjeningsgrundlag.

Det vil et større team af medarbejdere fra DGI Huset Nordkraft anført af ultraløberen Stine Rex og Aalborgs Borgmester Thomas Kastrup-Larsen gerne bidrage til at ændre på.

De tager tilløb til at samle penge ind for at støtte op, så der også er noget, der hedder DGI Huset i Nordkraft på den anden side Corona-krisen.

Læs også: Jubel i Fårup Sommerland: Nu er åbningsdatoen officiel

Løber 48 timer i streg

I næste uge fredag d. 22. maj vil Aalborgs jernkvinde Stine Rex forsøge at slå både nordisk – og verdensrekord, når hun sætter sig for at løbe 48 timer i streg.

Det sker i Fårup Sommerland, hvor man har fået en godkendt opmålt DAF-rute. Det betyder, at Dansk Atletik Forbund har målt ruten og står inde for, at længden af ruten er korrekt.

I dette tilfælde bliver det på en 2,2 km lang rute i Fårup Sommerland.

Verdensrekorden hedder 401 km på 48 timer, mens den nordiske rekord er på 377 km.

Den danske Ultra-dronning Stine Rex, har tidligere opnået 2 x 4. plads ved Spartathlon løbet, sølvmedalje ved EM 24H 2018 [dansk rekord 241,921 km] 1. plads ved Ultra Balaton 2019.

“Jeg går selvfølgelig efter alle de rekorder, jeg kommer i nærheden af.

Men det vigtigste er uden tvivl, at vi får skabt noget opmærksomhed omkring vores skønne arbejdsplads DGI Huset i Nordkraft, som betyder meget for mange mennesker,” siger Stine Rex til MigogAalborg.

Vi giver ikke op

Hun fortsætter;

“Vi har tænkt os at vise, at Team DGI Huset ikke giver op, selv om vi er tvunget til at være lukket.

Vores fællesskab vil vinde over Corona. Jeg ved, at DGI Huset vil vende stærkt tilbage, for vi har hinanden og vi har de bedste medlemmer, som har vist os støtte, lige siden den dag vi lukkede ned,” forklarer Stine Rex.

Hun bliver ikke alene på den godkendte rute. Flere af DGI-instruktørerne er med på en stafet, hvor to fra teamet blandt andet løber 24 timer i træk.

Borgmesteren løber en marathon

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen bakker også op om initiativet og har sagt ja til at løbe en marathon på ruten.

Der er desværre ikke i forbindelse med forsamlingsforbuddet mulighed for at komme forbi og heppe på de seje løbere.

Stine Rex fortæller, hvordan alle kan støtte op omkring hendes to døgn lange løb med at donere penge til DGI Huset.

“Du kan donere et beløb pr. km, du tror jeg kan nå at løbe. Man kan også donere via løbet kilometer af DGI Husets instruktører eller de andre seje løbere, som hjælper os i denne svære tid,” forklarer hun.

Man kan også blot sende et valgfrit beløb til DGI Husets mobilpay 33515. I kommentarfeltet skal man huske at påføre teksten “donation”.

Limited edition: Her kan du få den vildeste Nutella-snegl

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis du skulle have glemt det, kan vi informere om, at det er Fars Dag på fredag, d. 5 juni.

Er du også træt af at give de obligatoriske bomuldsstrømper, noget udstyr til grillen eller en klassisk skjorte?

De fleste ved, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, og på fredag har du for alvor mulighed for at tage kegler i hjemmet.

For Surdejsbageren har lavet et lille twist på bestselleren kanelsnegl, hvor den klassiske remonce er skiftet ud med det tætteste man kommer på flydende guld: Nutella.

Sneglen koster som sædvanligt en halv Vejgaard-dollar (25 kr.), og udover Nutella har den klassiske snegl fået selskab at ristede hasselnødder og knasende krokant.

Selvom sneglen først kan smages igen om en uge, lavede Henrik og Co en lille portion test-snegle, som bogstaveligt talt røg som varmt brød i dag.

Vi nåede lige at få fingrene i et enkelt eksemplar, og vi kan garantere en fantastisk oplevelse for alle, der elsker Nutella. Den skal helt bestemt nydes lun, hvor Nutella’en stadig er flydende.

Sådan får du fingrene i den

Nutella-sneglen kan i første omgang KUN (!) bestilles til afhentning Fars Dag (Grundlovsdag), og bestillingerne har allerede væltet ind efter, at Surdejsbageren lagde en lille teaser ud i går på Instagram.

“Der er jo store traditioner for at bestille og spise hveder til St. Bededag, så nu tester vi lige af om Fars dag skal have en ny tradition her i Aalborg,” fortæller ejer og surdejsbager Henrik Skougaard.

Men bare rolig. VI fortæller ikke nogen, hvis du bestiller en, to, tre eller fire dig til selv eller en anden du holder af.

Sneglene kan bestilles via Facebook, Instagram eller på mail info@surdejsbageren.dk

Vis din støtte til klubben: Nu kan du købe den helt særlige AaB-plakat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På søndag spiller AaB den første betydende fodboldkamp siden starten af marts, når de skal på jagt efter tre point i Esbjerg.

Klubberne må endnu ikke have tilskuere på tribunen, og dermed må spillerne undvære den helt særlige stemning og ikke mindst den flotte visuelle kulisse af rød-hvide farver, som AaB’s fans altid leverer – både ude og hjemme.

Men selvom vi ikke har mulighed for at støtte spillerne på lægterne, er der heldigvis stablet en række tiltag på benene for støtte klubben i en svær tid.

AaB har startet projektet AaB er det hele værd, som i skrivende stund har indsamlet næsten 500.000 kr. og på kampdage opfordrer de desuden alle fans til at lade sit halstørklæde hænge ud ad vinduet som en symbolsk gestus.

Nu er vi her på MigogAalborg klar med endnu en mulighed for at vise AaB din støtte – både økonomisk og visuelt.

Støt AaB sammen med MigogAalborg

Mange nordjyder har allerede sikret sig Spot Byen plakaterne til at pryde hjemmet med ikoniske steder som eksempelvis Vestre Fjordpark, Tyren eller Aalborg Tårnet.

Spot Byen er et kreativt samarbejde udsprunget mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro, og det ligger i vores fælles DNA at være stolte af at bo i Aalborg.

Vi er også stolte af AaB; derfor skal klubben selvfølgelig også have sin helt egen plakat, som du allerede kan sikre dig her.

Prisen for plakaten starter fra 299 kr., og så støtter du samtidig med 20 kr. pr. solgt plakat til AaB. Derudover støtter vi CoolUnite Fonden med 6 % af overskuddet af alle solgte plakater.

På motivet har vi fundet plads til den ikoniske AaB-tyr, som står foran stadion, den helt særlige fan-mosaik, som viser AaB-logoet på fineste vis og ikke mindst det ikoniske stadion i baggrunden, hvorfra mange AaB-fans har masser af gode minder fra.

Plakaterne kommer i str. 50 x 70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

Hvis du vil lure lidt på plakaterne, inden du køber, har du både mulighed for at se dem hos Fotograferne Vesterbro eller som noget helt nyt hos vores venner hos BoShop, som sælger både plakater og rammer i deres nye flotte butik på Østerågade 27.

Få farverige Aalborg ind i hjemmet

Udover de klassiske Spot Byen plakater i sort-hvid, har vi for nyligt sendt vores fotograf Kjetil Løjte ud i nattemørket i Aalborg, hvor han har skudt nogle helt fantastiske billeder af byen.

Vi kalder serien Dark Night, og i serien kan du bl.a få Musikkens Hus, Utzon Center, Kunsten med Aalborgtårnet i baggrunden, Budolfi Kirke med det ikoniske spir og Kulturbroen.

De plakater kan du sikre dig lige her.

Spot Byen tilbyder også løsninger til virksomheder, som ønsker at vise byen frem på bedste vis. Vi kan både tilbyde collager og akustikplader, som kan laves lige efter dit ønske. Send en mail til Jes for at høre nærmere.

Jubel i Fårup Sommerland: Åbner allerede i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fårupsommerland
Fårupsommerland

Fårup Sommerland skulle oprindeligt have åbnet for gæster d. 2. maj, men blev i første omgang udskudt pga. corona-virus – til d. 21. maj. Denne dato blev som bekendt udskudt igen.

13. maj skrev vi så, at åbningsdatoen endelig var officiel: 11. juni ville Fårup Sommerland åbne.

Men nu er der igen, igen nyt fra sommerlandet længst mod nord.

“Vi åbner allerede fredag d. 5. juni,” skriver Fårup Sommerland på Facebook.

Kl 14 i dag blev det meldt ud på et pressemøde fra Statsministeriet, at grænsen til Norge og Tyskland åbner fra 15 .juni. Det har også fået Fårup Sommerland til at juble.

Til EB siger Rasmus Morten, marketingchef i Faarup Sommerland:
“40 procent af vores gæster er på en normal sæson nordmænd, så denne nyhed har meget stor betydning for os og hele området.”
Alle sæsonkortholdere kan komme til en eksklusiv VIP snig-åbning dagen inden den officielle åbning.

“I inviteres herud torsdag d. 4 juni, hvor vi ekstraordinært slår dørene op fra 15:00-20:00 – kun for jer! Så kan I prøve den STORE nyhed SAVEN (og alt andet) før vi officielt åbner op d. 5 juni,” skriver de på Facebook.