Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kan du løse julemysteriet?: Vi har testet AKKC’s nye julefrokost-koncept

Af Lærke Holst Thomsen
Foto: AKKC
Foto: AKKC

Lad os bare erkende, at julefrokoster ér hyggelige og det er da også lækkert, at man kan smovse sig i flæskesteg, julemedister og ris á la mande, alt i mens bordet er fyldt med rædselsfulde pakkespilsgaver, der er købt i Tiger.

Men når man har gjort det de første 3-4 gange i november måned, og man indser, at man stadig mangler 4-5 julefrokoster i december, så bliver julemedisteren altså en smule tarvelig i længden.

Det har Aalborg Kongres og Kultur Center netop gjort noget ved.

I år har de nemlig lavet et exceptionelt julefrokostkoncept, som handler om alt andet end julemedister og pakkespil, men trods alt stadig jul.

Det er det såkaldte julefrokostmysterie som bliver afholdt i weekenden d. 24 og 25 november, og der er stadige ledige billetter.

MigogAalborg var forbi til deres gennemførte koncept i fredags, og her må vi bare sige, at vi fik en aften, vi sent vil glemme!

En rejse tilbage til 1920’erne

Til dette julefrokost-mysterie kan man godt pakke nissekostumet væk. AKKC har nemlig lavet et intet mindre end genialt tema, hvis I spørger os.

Aftenens tema var Gatsby-tema inspireret af 1920’erne.

Og med det syn det mødte os, da vi ankom til foyeren, var det som at rejse ned i en tidslomme fra netop dette årti.

De kvindelige gæster var iklædt deres fineste vintage-kjoler og fjerboa samt fingerhandsker, mens deres mandlige ledsagere var klædt på i bedste Peaky Blinders-stil med seler og hat.

Her kunne man hurtig komme til at føle sig underdressed, så vi vil på det kraftigste anbefale, at man går ALL-in på udklædning!

Kan du løse julemysteriet?: Vi har testet AKKC's nye julefrokost-koncept
Foto af AKKC.

Aftenens detektiv

Efter en tiltrængt velkomstdrink i foyeren blev dørene åbnet til Europahallen, som var blevet lyst op med det fineste røde julelys og julehjerter i loftet.

Da vi havde sat os til rette og skålet i de fyldte glas – som tjenerne iøvrigt var flittige til at fylde godt op, så snart vi havde taget en tår – åbnede gardinerne foran scenen sig.

Her blev vi præsenteret for aftenen vært, Sheerley Holm, som var ingen ringere end Peter Andersen alias dragqueen DQ, som for alvor blev kendt, da hun vandt Dansk Melodi Grand Prix i 2007 med sangen Drama Queen.

Selvom Peter Andersen dengang vandt under sit alias, kunne han sagtens vinde en præmie for årets vært.

Han formåede at få folk underholdt fra start til slut med sit vilde kostume og karakteristiske roller som først og fremmest vært, Dragqueen og senere som en hemmelig kendt person, som alle var roller, han levede sig fulstændig ind i.

Kan du løse julemysteriet?: Vi har testet AKKC's nye julefrokost-koncept
Foto af Lærke Holst Thomsen.

Mysteriet om det stjålne vartegn

Indledningsvist blev vi bedt om at udvælge den person ved bordet, vi fandt mest ansvarlig til at kunne styre det “telefoniske apparat”, som der så fint og gammeldags stod skrevet i aftenen brochure.

Og så gik mysteriet om det stjålne vartegn ellers igang. Men hvad var det stjålne vartegn? Det svar var at finde i aftenens menu.

Forskellige vidner havde set tre store aalborgensiske personligheder kræse om det stjålne vartegn, inden det blev stjålet.

De tre personer var henholdsvis Niarn, Mette Frederiksen og Mikkel Hansen.

Så spørgsmålet var, hvem det kunne være; var det én af de tre eller kunne det være en helt fjerde?

Og det var altså med at holde tungen lige i munden og høre godt efter.

I løbet af aftenen blev vi nemlig også introduceret til en quiz med tre spørgsmål, hvor svarene var blevet givet i løbet af aftenen.

Men med den præstation og underholdning af et værtskab at være, var det ikke noget problem at høre efter.

De gæster, der havde svaret hurtigst på flest spørgsmål blev senere kåret som vindere af aftenens quiz.

Aftenens underholdning

For underholdningen var genial, og den skarpe læser, kan måske huske, at vi startede med at nævne Dragqueenen DQ?

Vi skulle selvfølgelig have en koncertoptræden med nummeret, hun vandt med ved Melodi Grand Prixet tilbage i 2007, og det var altså noget, der sat ekstra gang i den allerede gode stemning.

Aftenen højdepunkt i underholdningsspektret må dog siges at være aftenen store overraskelse, som vi af gode grunde ikke kan afsløre.

Men vi kan sige så meget, at vi aldrig har været til en julefrokost, hvor der er blevet tisset så meget i bukserne af grin – i bogstavligste forstand.

Både under underholdningen, men også dagen efter, når man kiggede tilbage på aftenen, der gik.

Det var virkelig gennemført.

Kan du løse julemysteriet?: Vi har testet AKKC's nye julefrokost-koncept
Foto af AKKC.

4-retters menu fra by Mest

I løbet af aftenen skulle vi igennem en 4-retters menu, som var lavet af Restaurant AKKC by Mest.

Hertil en god vin-menu, der var godt tilpasset til retterne, der bød på forskelliganrettet and, svinemørbrad og en udsøgt dessert med mælkechokolade og Amarana kirsebær.

Dansegulv og DJ

Da underholdningen var slut og aftenens vinderbord blev kåret, blev de forreste borde foran scenen rykket til side, så aftenens gæster kunne danse til musikalske numre fra aftenen DJ – og det gjorde de.

Julemysteriet er en unik og gådefuld form for julefrokost, der både giver smil på læben, sætter gang i snakken og vækker din indre detektiv. Hvem elsker ikke et godt mysterium?

Ta’ kollegaerne, vennerne, kortklubben, mødregruppen, fodboldklubben eller andre med detektiv-tendenser under armen og hjælp hinanden med at løse det store julemysterie, når de gør det hele igen i den kommende weekend!

Del artikel

Andre læser også