Kan blive den næste Magnussen: 17-årige Valdemar Eriksen skifter til spansk topteam

Skrevet af: Michael Qureshi

Her på MigogAalborg har vi de seneste år fulgt den unge nordjyske racerkører Valdemar Eriksen tæt.

Med bopæl i Nibe og mange aktiviteter i Aalborg er han en lokal komet, og de seneste måneder har han leveret en stribe imponerende internationale resultater.

Nu bliver det endnu vildere for racerkøreren, der sådan helt officielt endnu ikke er gammel nok til at tage kørekort på de “rigtige” veje.

Valdemar Eriksen skifter i 2020 til den spanske Formel 4-serie, hvor han skal køre for top teamet Drivex, som sidste år vandt mesterskabet og har ligget konstant i toppen siden starten af mesterskabet i 2016.

Drømmen er Formel 1

Det giver selvfølgelig endnu mere næring til drømmen om, at Valdemar Eriksen på længere sigt kan blive Danmarks næste Kevin Magnussen og køre Formel 1.

Mesterskabet strækker sig over 7 weekender på store kendte baner i Frankrig, Portugal og Spanien, herunder Barcelona, Jerez, Paul Ricard, Portimao og Valencia.

Vinterens resultater banede vejen Valdemars gode resultater i vinterens MRF Challenge, hvor han vandt 4 podieplaceringer i de 3 afdelinger i hhv Dubai, Bahrain og Chennai, gjorde at teamet fik øje på ham, idet de manglede en kører, der kunne køre med om mesterskabet i 2020.

Det resulterede i en 2-dages test på Formel 1-banen i Barcelona, hvor formålet ene og alene var for teamet at vurdere, om de mente Valdemar havde potentialet.

Der var således inviteret kørere ind fra sidste års mesterskab, som Valdemar skulle måles op imod.

Omvendt – var det for Valdemar og hans driver coach Benjamin Bailly, vigtigt at vurdere om teamet arbejdede på et overbevisende professionelt niveau og med den rigtige infrastruktur.

Valdemar Eriksen. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset.

Var et let valg for Valdemar Eriksen

Testen gik rigtigt godt, hvor Valdemar kørte lige op med sidste års topkørere på nye dæk, og var absolut hurtigst af alle på long runs/race simulation.

”Drivex kontaktede mig efter at have lagt mærke til mine gode resultater i MRF. Indtil for nyligt, anede jeg ikke hvor eller hvad jeg skulle køre i år, udover, at jeg selvfølgelig gerne ville køre en serie, hvor jeg kunne køre for et topteam, hvilket jo også involverer en masse økonomi.

Men da Ben og jeg havde testet med Drivex på Barcelona, var det et let valg. De har været superprofessionelle fra første kontakt, gennem kontraktforhandlingerne og selvfølgelig vigtigst af alt – på banen!.

Jeg flyver til Valencia allerede på søndag til første test, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang, og mit mål for sæsonen er selvfølgelig at kunne køre med om podieplaceringerne hver gang,” siger Valdemar Eriksen.

Motorsport kræver mange penge

Det er kendt for de fleste at udøve og nå til top i motorsport, kræver mange penge og det er først når man som kører når toppen, at det er muligt at tjene penge og leve af det.

Valdemars karriere er primært finansieret af danske sponsorer og investorer i VER Business Club hvoraf størstedelen er virksomheder i Aalborg.

Det er derfor vigtigt, for Valdemars fortsatte karriere, at han bevarer en tæt relation med sine sponsorer hjemme i Danmark, hvor langt de fleste ikke umiddelbart får en brugbar eksponering eller værdi ud af VIP Hospitality i udlandet.

Derfor skal Valdemar også køre hjemme i Danmark i topklassen Super GT, som er lukkede GT-biler i modsætning til formelbiler, som han har kørt i indtil nu og fortsat skal køre i, i Spanien.

Valdemar bliver formentlig den yngste kører til nogensinde at deltage i mesterskabet.

Her kan Valdemar eksponere sine sponsorer samt arrangere VIP events på banerne i Danmark for sine sponsorer og deres kunder og partnere.

Spanien har prioritet

Valdemars erklærede mål er at nå Formel 1. Derfor er det stadig formelvejen, og dermed det spanske F4- mesterskab, der har den højeste prioritet i 2020.

Udover at køre selve mesterskabet, er der planlagt over 20 testdage på de spanske baner.

“Jeg vil gerne sige tak til mine mine sponsorer i VER Business Club for at gøre denne fantastiske sæson mulig, samt til hjælpere og familie omkring mig,” slutter Valdemar Eriksen.

Få Aalborg på væggen: Spar 20% på de flotte Aalborg-plakater

Skrevet af: Michael Qureshi

De fleste af os har helt sikkert set mere til vores hjem de seneste uger end normalt.

Derfor kunne det måske være tid til at få lidt nyt på væggene – og her har vi et rigtig godt forslag.

Vores Aalborg-plakater under navnet Spot Byen er et samarbejde mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro.

Lige nu vil vi gerne gøre lidt ekstra for vores mange læsere – hvor vi alle jo har det tilfælles – at vi elsker Aalborg.

Derfor kører vi fra i dag og den næste uge en kampagne med 20% på ALLE vores plakater. Bestil dem lige her

Aalborg Tårnet

Støt to lokale Aalborg-virksomheder samt CoolUnite

Du skal bare bruge rabatkoden SpotByen20, når du er ved at gennemføre bestillingen, og så bliver der automatisk reduceret 20% på prisen på plakaterne.

Du støtter samtidig også to lokale Aalborg-virksomheder, der som stort set alle andre brancher naturligvis også mærker en væsentlig økonomisk konsekvens af Corona-krisen.

Derudover går 6% af overskuddet på Spot Byen plakater ubeskåret til velgørenhedsfonden CoolUnite, der støtter syge og udsatte børn.

Plakaterne kommer i str. 50 x70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

I denne periode hvor det meste af Danmark er lukket ned kan plakaterne afhentes tirsdag og torsdag mellem 13.00-16.00. Max to personer i butikken på samme tid.

Men det er også muligt at få dem leveret med fragt.

Du kan se og bestille alle plakater inklusiv de flotte collager også lige her

Hvis du har en virksomhed – så kan vi også specialdesigne med gulv-til-loft løsninger eller akustikplader. Her kan du skrive en mail til jes@migogaalborg.dk for mere information.

 

Så kan der ryddes ud: Genbrugspladserne åbner igen i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Siden regeringen den 11. marts meldte ud, at store dele af den offentlige sektor skulle lukkes ned for at begrænse smittespredning af coronavirus, har de kommunale genbrugspladser været lukket for private.

Kommunernes Landsforening har gennem længere tid været i dialog med myndighederne om situationen, da der flere steder er opstået udfordringer med affald, der ophobes og smides i bl.a. naturen.

Det har været afgørende for KL at få en vurdering af, at en genåbning kunne være sundhedsmæssig forsvarlig. Den vurdering er nu kommet fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Styrelsen vurderer, at det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at genåbne genbrugspladser for private, hvis det sikres, at de borgere, der kommer på genbrugspladsen, holder afstand til hinanden og til personalet, så der ikke opstår situationer, hvor borgerne kommer i tæt kontakt.

Det skriver man i en pressemeddelelse lørdag.

Vis hensyn

KL ændrer derfor sin anbefaling til kommunerne til, at genbrugspladserne åbner fuldt ud og med fuld bemanding fra tirsdag den 31. marts 2020.

Det kræver dog, at Aalborg Kommune godkender de indstillinger, som Kommunernes Landsforening kommer med.

”Det har været afgørende for os, at en genåbning af genbrugspladserne kunne være sundhedsmæssig forsvarlig. Det helt overordnede hensyn i denne tid er, at vi skal begrænse smittespredning mest muligt.

Derfor er det også vigtigt, at vi tager de rigtige forholdsregler og følger myndighedernes anbefalinger, når pladserne genåbner,” siger Jacob Bjerregaard, formand for KL’s Miljø- og Forsyningsudvalg.

KL anbefaler, at der åbnes samtidigt på tværs af hele landet, så behovet for at komme af med affaldet spredes mest muligt.

”Det er vigtigt, at vi alle sammen udviser tålmodighed, tager hensyn til hinanden og ikke mindst til de medarbejdere, der nu skal organisere pladserne på en anden måde.

Jeg vil derfor opfordre til, at alle ikke kører afsted tirsdag morgen, og at man lige overvejer, om man kan vente med at aflevere sit affald i noget tid endnu,” siger Jacob Bjerregaard.

Adgangsbegrænsninger og hyppig rengøring

For at åbningen kan foregå forsvarligt i forhold til smittefare for borgere og medarbejdere, bør kommunerne indføre adgangsbegrænsning, der passer til den enkelte kommune. Det kan fx være portvagt, bomløsninger, nummerpladestyring, onlinebooking eller lignende.

Samtidig bør det overvejes, om der kan være en kommunal myndighedsperson med erfaring med miljøtilsyn til stede på pladserne, lyder det fra KL.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at man på genbrugspladserne sikrer hyppig rengøring af fælles kontaktpunker, så man minimerer risikoen for indirekte smitte via disse.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler også, at brugerne ved tydelig skiltning på pladserne opfordres til at holde afstand til andre på pladsen samt udføre håndhygiejne, når de har forladt pladsen.

Vi kan derfor afvente, hvilke forholdsregler Aalborg Kommune indfører. Det ventes, at man tager stilling til sagen på mandag i byrådet.

Friske tal frigivet: For første gang falder antallet af indlagte i Nordjylland

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto Region Nordjylland
Pressefoto Region Nordjylland

Nu er sygdom jo absolut intet at juble over.

Men hvis vi nu skal finde helt positive briller frem i disse stunder, hvor nyhedsstrømmen ellers er fyldt med dårligt nyt, så kom der et skønt lille lyspunkt i dagens overvågningsrapport fra Statens Serum Institut.

Her kan man konstatere, at for første gang Corona-virussen fik sit tag på Danmark og man har lavet disse overvågningsrapporter, så er tallet af indlagte i Region Nordjylland faldet.

Faldet med 10%

Fredag var tallene 30 indlagt på sygehusene, hvoraf ni er på intensivafdelingen, heraf er otte indlagt på intensiv og i respirator.

Men på et døgn har de tal ændret sig med et lille positivt tal.

Lørdag d. 28. marts siger Epidemiologisk overvågningsrapport, at i Nordjylland er nu 27 indlagt med 10 på intensivafdelingen, heraf otte i respirator.

Det er et lille fald på 10%, men forhåbentligt tegn på en udvikling og en stabilitet i antallet af alvorligt syge af Corona i Nordjylland.

Det oplyses desværre ikke om det skyldes, at patienterne er døde de seneste døgn eller udskrevet – men lyspunktet ligger i, at der i hvert fald ikke er kommet flere indlagte til i så fald.

Tallene på intensiv-afdelingen ligner også meget hinanden det seneste døgn, som man kan se i nedenstående boks.

Region Sjælland oplevede også et fald på 6% det seneste døgn af antal indlagte.

Nordjylland er klart den region som har det bedst lige nu i Corona-krisen. Ud af de i alt 459 indlagte på de danske hospitaler er kun 27 af dem her i Nordjylland.

Der er dog ingen tvivl om, at det selvfølgelig lynhurtigt kan vende, hvis man tager for let på myndighedernes anbefalinger om at opholde sig mest muligt hjemme, og uden for vise hensyn, tage afstand og vaske hænder.

Jylland kan slippe lettere

DR Nordjylland har også snakket med Henrik Nielsen, der er ledende overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital.

Han vurderer, at det vestlige Danmark og især Nordjylland er mindre hårdt ramt end eksempelvis København, hvor befolkningen bor meget tæt.

“Når der er en mulighed for, at Jylland og Fyn vil komme nemmere gennem denne bølge, så skyldes det, at de restriktioner, der skal begrænse smitten, er lagt ned over hele landet på én gang og ikke landsdel for landsdel afhængig af, hvor langt smitten er nået.

Hvis restriktionerne virker som ønsket, kan smittekurven potentielt bliver fladere i den vestlige del af landet,” forklarer Henrik Nielsen til DR Nordjylland.