Kan blive den næste Magnussen: 17-årige Valdemar Eriksen skifter til spansk topteam

Skrevet af: Michael Qureshi

Her på MigogAalborg har vi de seneste år fulgt den unge nordjyske racerkører Valdemar Eriksen tæt.

Med bopæl i Nibe og mange aktiviteter i Aalborg er han en lokal komet, og de seneste måneder har han leveret en stribe imponerende internationale resultater.

Nu bliver det endnu vildere for racerkøreren, der sådan helt officielt endnu ikke er gammel nok til at tage kørekort på de “rigtige” veje.

Valdemar Eriksen skifter i 2020 til den spanske Formel 4-serie, hvor han skal køre for top teamet Drivex, som sidste år vandt mesterskabet og har ligget konstant i toppen siden starten af mesterskabet i 2016.

Drømmen er Formel 1

Det giver selvfølgelig endnu mere næring til drømmen om, at Valdemar Eriksen på længere sigt kan blive Danmarks næste Kevin Magnussen og køre Formel 1.

Mesterskabet strækker sig over 7 weekender på store kendte baner i Frankrig, Portugal og Spanien, herunder Barcelona, Jerez, Paul Ricard, Portimao og Valencia.

Vinterens resultater banede vejen Valdemars gode resultater i vinterens MRF Challenge, hvor han vandt 4 podieplaceringer i de 3 afdelinger i hhv Dubai, Bahrain og Chennai, gjorde at teamet fik øje på ham, idet de manglede en kører, der kunne køre med om mesterskabet i 2020.

Det resulterede i en 2-dages test på Formel 1-banen i Barcelona, hvor formålet ene og alene var for teamet at vurdere, om de mente Valdemar havde potentialet.

Der var således inviteret kørere ind fra sidste års mesterskab, som Valdemar skulle måles op imod.

Omvendt – var det for Valdemar og hans driver coach Benjamin Bailly, vigtigt at vurdere om teamet arbejdede på et overbevisende professionelt niveau og med den rigtige infrastruktur.

Valdemar Eriksen. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset.

Var et let valg for Valdemar Eriksen

Testen gik rigtigt godt, hvor Valdemar kørte lige op med sidste års topkørere på nye dæk, og var absolut hurtigst af alle på long runs/race simulation.

”Drivex kontaktede mig efter at have lagt mærke til mine gode resultater i MRF. Indtil for nyligt, anede jeg ikke hvor eller hvad jeg skulle køre i år, udover, at jeg selvfølgelig gerne ville køre en serie, hvor jeg kunne køre for et topteam, hvilket jo også involverer en masse økonomi.

Men da Ben og jeg havde testet med Drivex på Barcelona, var det et let valg. De har været superprofessionelle fra første kontakt, gennem kontraktforhandlingerne og selvfølgelig vigtigst af alt – på banen!.

Jeg flyver til Valencia allerede på søndag til første test, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang, og mit mål for sæsonen er selvfølgelig at kunne køre med om podieplaceringerne hver gang,” siger Valdemar Eriksen.

Motorsport kræver mange penge

Det er kendt for de fleste at udøve og nå til top i motorsport, kræver mange penge og det er først når man som kører når toppen, at det er muligt at tjene penge og leve af det.

Valdemars karriere er primært finansieret af danske sponsorer og investorer i VER Business Club hvoraf størstedelen er virksomheder i Aalborg.

Det er derfor vigtigt, for Valdemars fortsatte karriere, at han bevarer en tæt relation med sine sponsorer hjemme i Danmark, hvor langt de fleste ikke umiddelbart får en brugbar eksponering eller værdi ud af VIP Hospitality i udlandet.

Derfor skal Valdemar også køre hjemme i Danmark i topklassen Super GT, som er lukkede GT-biler i modsætning til formelbiler, som han har kørt i indtil nu og fortsat skal køre i, i Spanien.

Valdemar bliver formentlig den yngste kører til nogensinde at deltage i mesterskabet.

Her kan Valdemar eksponere sine sponsorer samt arrangere VIP events på banerne i Danmark for sine sponsorer og deres kunder og partnere.

Spanien har prioritet

Valdemars erklærede mål er at nå Formel 1. Derfor er det stadig formelvejen, og dermed det spanske F4- mesterskab, der har den højeste prioritet i 2020.

Udover at køre selve mesterskabet, er der planlagt over 20 testdage på de spanske baner.

“Jeg vil gerne sige tak til mine mine sponsorer i VER Business Club for at gøre denne fantastiske sæson mulig, samt til hjælpere og familie omkring mig,” slutter Valdemar Eriksen.