Kampagner for MobilePay og GOSH: Aalborg-firma overhaler de store

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
De to partnere Peter Andreasen (t.v.) og William Shaw.
De to partnere Peter Andreasen (t.v.) og William Shaw.

Det bliver mere og mere normalt for små som store virksomheder at uddelegere kreative opgaver til forskellige bureauer, som hver især specialiserer sig inden for et bestemt felt.

Bureauerne er mange, men på trods af den store konkurrence finder man lige her i Aalborg et af de bureauer, som i den grad har opnået stor succes med at udvikle digitale, kreative løsninger for mange forskellige firmaer.

BlackMoose har blandt andet lavet indhold til store virksomheder som MobilePay, Bambora, SKAT, Gosh Copenhagen og lokale spillere, såsom TARGIT og MapsPeople.

De har overhalet store reklamevirksomheder med base i København, som normalt lander den her slags opgaver.

Blackmoose har lige fået nye lækre lokaler i Danmarksgade, og vi tog et smut forbi for at snakke med en af folkene bag om hvad der skal til, for at kunne konkurrere mod selv de største i branchen. Vi mødte den kreative moose Peter Andreasen, som også er partner i firmaet.

Originalitet i en klasse for sig selv

BlackMoose er skabt af de to nordjyder William Shaw og Peter Andreasen for knap seks år siden. I den spæde start havde de begge andre projekter ved siden af.

For et års tid siden tog Peter springet og opsagde sit job som marketingmanager ved Ranum Efterskole College. Nu er de klar til at tage næste skridt i deres udvikling.

Det skal blandt andet ske i de nye lokaler i Danmarksgade.

Spørger man Peter, hvordan de har fået succes i en digital verden, hvor der er mange om buddet, er svaret ganske enkelt.

“Kort sagt vil vi bare gerne levere noget, som er i en klasse for sig selv. Vi laver ikke de umiddelbare løsninger, men kigger hele tiden efter det originale udtryk,” fortæller Peter og nævner deres kundemøder som et eksempel.

”Når jeg hører et pitch, så tænker jeg straks i kreative løsninger. Jeg forestiller mig et stort og tomt lærred, som vi så skal gøre alt for at udfylde på den mest kreative og originale måde.”

Kreative helt ind til benet

Kreativiteten kommer ikke bare ud af ingenting. Peter har været musikproducer i mange år og optrådt som DJ rundt omkring i hele verden.

”Selvom det lyder lidt som en kliché, så er vi bare kreative helt ind til benet. Vi kan ikke lade være. Når vi er blevet hyret til et projekt, så går vi ind i en meget intens proces, hvor vi sætter os fuldstændig ind i det miljø, som vi skal portrættere eller markedsføre.”

Men selvom BlackMoose har en kreativ profil, gør de meget ud af at levere den samlede pakke, hvor det ikke kun er det visuelle, der er i fokus.

”Det kreative skal jo helst komplimenteres af et højt teknisk niveau, de rette marketingsparametre osv. Det ligger en masse ting bag, og for kunderne betyder det meget, at vi kan tilbyde en samlet løsning.”

Et stærkt nordjysk makkerskab

Peter og William er begge vokset op i Nordjylland, og de har igennem årene udviklet et unikt makkerskab, som har skabt succes i en meget svær branche.

”Vi har bare et fælles drive, som er helt ekstraordinært. Vi brænder for at lave koncepter, der kan revolutionere den digitale branche, og i den proces har vi hver vores styrker.”

William er praktikeren, som formår at styre den sprudlende Peter, som ser idéer alle vegne.

”Han får mig ned på jorden, når det er nødvendigt, men uden at dræbe de kreative tanker.”

Virksomheden startede i små lokaler i Klokkestøbbergade i Aalborg, mens de nu arbejder i hver deres ende af landet. William styrer projekterne fra København, mens Peter sidder på det nye kontor i Aalborg.

”Det giver selvfølgelig lidt logistiske udfordringer, men vi kender hinanden så godt, at jeg eksempelvis sagtens kan høre på Williams toneleje om en kreativ idé, jeg har ligget søvnløs over, er helt ude i skoven,” fortæller Peter med et grin.

Selvom Peter endnu ikke kan røbe så meget om de store samarbejder, de har i støbeskeen, tør han godt love, at BlackMoose vokser sig endnu større i fremtiden.

“Vi er klar til at tage næste skridt i vores udvikling. Vi vil gerne skrue lidt op for alle parametre, men i et tempo, hvor vi ikke glemmer vores kreative tankegang, som er vores helt store styrke.”

Film-maraton: Oscar-film vises hele søndagen i Nordkraft

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: PR/A Star is born
Foto: PR/A Star is born

Hvis du elsker film og kan skrive filmnørd på visitkortet, så ved du nok allerede, at det er natten til mandag 25. februar, at Hollywood ruller den røde løber ud og uddeler de eftertragtede Oscar-statuetter.

Selvom showet indledes med verdens største modeshow med kjoler fra Dior, Chanel, Louis Vuitton og andre af de mest ikoniske modehuse, så er det jo filmene, det hele handler om.

Det ved man i Biffen i Nordkraft, og i den anledning inviterer de til et ekstraordinært filmmaraton søndag 24. februar.

Oscar-film til skarp pris

Her kan du se en lang række af de film, der er nomineret i de mange kategorier og tilmed til en favorabel pris på kun 70 kr. for en billet til en film.

Allerede fra kl. 11 kan du opleve den første film: A Star is Born – med Lady Gaga og Bradley Cooper i hovedrollerne.

Filmen er nomineret til hele otte statuetter: deriblandt Bedste film og Bedste sang – mens både Lady Gaga og Bradley Cooper er nomineret for deres skuespilspræstationer som henholdsvis tjeneren Ally og den alkoholiserede rockstjerne Jack.

Biffens filmprogram fortsætter med Bohemian Rhapsody, Kapernaum, Cold War, The Favourite, Roma, If Beale Street Could Talk, Green Book, og afsluttes med Free Solo kl. 20.50.

Alle er de nominerede i adskillelige kategorier.

De mange filmvisninger indledes naturligvis med et glas bobler til publikum, og de præsenteres af festklædte værter.

Du kan købe billetter til Oscar-filmene her.

Rød løber i Kennedy

Også hos Nordisk Films biograf i Kennedy Arkaden rulles den røde løber ud i anledning af det pailletbesatte awardshow.

Her begynder festen dog først søndag aften kl. 22, hvor filmen Green Book med danske Viggo Mortensen i hovedrollen, vises.

En rolle, som han er nomineret for, og som han senere på natten forhåbentlig kan tage Oscar’en med hjem for.

Efter Green Book stilles der om til den røde løber med alle kjolerne, og derefter kan du se selve showet direkte fra Dolby Theatre i Hollywood i LA helt frem til den lyse morgen.

Billetten koster 130 kr. og kan købes her.

Nordisk Film serverer i løbet af deres Oscar Night bobler og lækker oscar-inspireret kage til den søde tand og opfordrer desuden til, at du trækker i dit bedste Oscar-outfit: Uanset om det er galla eller pyjamas.

I løbet af natten vil der desuden være kaffe, så alle kan holde sig vågne, og der vil være lidt til de sultne at gå hjem på tidligt mandag morgen.

Aftenens program er som følgende:
Kl. 21:30: Vi åbner dørene til den røde løber
Kl. 22:00: Velkomst i salen
Kl. 22:15: Filmstart Green Book
Kl. 00:25: Filmen slutter
Kl. 00:30: Der stilles om til den røde løber i Hollywood
Kl. ca. 05:30-06:00: Godnat og tak for i aften

Læs mere om Oscar Night i Kennedy her.

Gå på banen med spillerne: Indløbsbørn til AaB-kampe skal findes i Magasin

Skrevet af: Michael Qureshi

På onsdag d. 20. februar kan fodboldglade børnefamilier krydre vinterferien med et besøg i Magasin. Her har familiens yngste nemlig mulighed for at blive et af AaB’s nye indløbsbørn.

For AaB’s superligaspillere er det hverdagskost at løbe ind på Danmarks mange stadioner foran mange mennesker på tilskuerpladserne samt på tv.

Det er dog en oplevelse, som unge, spirende fodboldtalenter stadig kun kan drømme om en dag at få.

Men nu har alle børn i Aalborg og øvrige Nordjylland chancen. Det kræver i første omgang, at børnene kommer et smut forbi Magasin med forældre her i vinterferien.

Vil skabe lokale oplevelser

Onsdag den 20. februar mellem 14.00-16.00 er der nemlig mulighed for at blive et af AaB’s nye indløbsbørn.

“Vi gør meget ud af at skabe oplevelser og støtte lokale aktiviteter.

Derfor har vi tilrettelagt eventen onsdag i fællesskab med hele Nordjyllands fodboldklub AaB, som vi desuden har indgået et tre-årigt sponsorsamarbejde med.

Sammen leder vi efter 44 indløbsbørn til to af AaB’s forårskampe,” fortæller Tina Mikkelsen, som er Store Manager i Magasin Aalborg.

Mød to AaB-profiler

Det kræver ingen særlige forudsætninger at være med i konkurrencen om at blive indløbsbarn for AaB, bare man er en dreng eller pige i alderen 6-12 år.

For at deltage skal man fotograferes af en professionel fotograf i stormagasinet.

Billedet kan man efterfølgende få lov til at få med hjem.

Uanset om man er blandt de heldige indløbsbørn eller ej, har alle fremmødte mulighed for at møde to af AaB’s spillere helt tæt på i Magasin.

Forsvarsspillerne Kristoffer Pallesen og Jores Okore er nemlig til stede, og de står klar til at skrive autografer og tage selfies med børnene.

“I Magasin arbejder vi hele tiden på at lave events, overraskelser, konkurrencer, optrædener og andre impulser, som giver liv i byen og skaber glæde og inspiration.

AaB er uden tvivl en af Aalborgs stoltheder, og derfor vil vi gerne være med til at give byens borgere muligheden for at komme helt tæt på klubben og dens spillere,” fortæller Tina Mikkelsen.

De første 50 fremmødte deltagere får desuden en gratis Hummel-cap i ”Goodie”-appen.

Magasins Goodie App har løbende opdateringer om gode tilbud, shoppeweekender med 20 % rabat, events og gratis gaver. Den kan downloades hvor du normalt henter apps.

Skaber glæde: Kendt hotel donerer møbler til udsatte borgere

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Himmerland Golf & Spa
Foto: Himmerland Golf & Spa

Mens håndværkere arbejder på højttryk for at modernisere alle værelser på Himmerland Golf & Spa Resort, får en lang række mennesker gavn af de brugte møbler

I forbindelse med ombygningen af alle værelser på Himmerland Golf & Spa Resort bliver en lang række af de møbler, der hidtil har stået på værelserne, overflødige.

Derfor har Administrerende Direktør for Himmerland Golf & Spa Resort, Mark Bering, indgået en aftale med Anette Rolighed Nielsen, der står bag Mor Roligs mad – og hjælpe team, der blandt andet støtter udsatte mennesker i Himmerland.

Dermed sikres det, at de brugte møbler blandt andet bliver brugt til at hjælpe mennesker, der bliver udskrevet fra eksempelvis behandlingsinstitutioner og skal flytte i egen bolig.

“Vi hjælper mange borgere i Vesthimmerlands Kommune. Blandt andre dem, der bliver udskrevet fra misbrugscentret og skal flytte i egen bolig.

Så står de ofte uden penge og uden bolig, og så er det fantastisk, at vi kan hjælpe dem med at møblere deres nye lejlighed,” fortæller Anette Rolighed Nielsen.

Fra venstre: Kim Jensen (Anettes mand), Anette Rolighed Nielsen og Mark Bering

Senge gør en kæmpe forskel

Ikke mindst sengene fra Himmerland Golf & Spa Resort gør derfor en stor forskel.

“Senge er faktisk noget af det, der er sværest at få fat i, fordi mange først smider dem ud, når de er slidt helt op.

Sengene fra hotellet er stadig dejlige at sove i, så det gør en stor forskel. Vi har også fået en del lænestole, som folk er glade for,” siger Anette Rolighed Nielsen.

Glad for at hjælpe

Administrerende direktør for Himmerland Golf & Spa Resort, Mark Bering er glad for at kunne hjælpe.

“Da vi både moderniserer og ommøblerer værelserne, er vi nødt til at skille os af med en del rigtig fine møbler.

Derfor er jeg rigtig glad for at vi gennem samarbejdet med Annette sikrer, at møblerne ikke bliver smidt ud, men i stedet bliver brugt til at hjælpe nogle mennesker, som virkelig har brug for det,” siger Mark Bering.

Blandt de møbler som Himmerland Golf & Spa Resort giver væk er blandt andet 60 senge, 120 lænestole og 120 lamper og ca. 100 borde.