ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kalkminer, kilder og skov: Er det her Danmarks smukkeste motionsløb?

Af Emil Kjær Jørgensen

Der findes mange smukke løberuter i og omkring Aalborg.

Men lørdag den 24. september vil vi godt garantere en helt særlig løbeoplevelse, når Helosan Kalkmineløb løber af stablen.

Efter to års pause på grund af corona er det spektakulære løb tilbage i naturskønne område ved Rebild Bakker og Rold Skov, bare en lille halv times kørsel fra Aalborg.

Omgivelserne sætter forventningerne højt til ruten, når deltagerne sendes afsted fra Rebildcentret, kun få hundrede meter fra det kommende Koldkrigsmuseum Regan Vest.

Løbet er for alle, og du bestemmer helt selv om du tager ruten på gåben eller i et hurtigere tempo. Du kan vælge mellem ruter fra 3 kilometer (barnevognsvenlig) til 4 kilometer, 10,5 kilometer og 21,1 kilometer, så der er en rute til enhver form.

Løb igennem de oplyste Thingvæk Kalkminer

Som afrunding på alle ruterne venter en naturperle, når alle deltagere skal igennem de oplyste Thingbæk kalkminer med bl.a. skulpturkunst, flagermus og spændende fortællinger om minernes fortid.

“Det er unikt, at løbet ender inde i Thingbæk kalkminer. De sidste 200 meter før mål løber man i de afkølede og smukt oplyste minegange. Det er helt fantastisk at afslutte i sådan nogle fantastiske kulisser, efter man har løbet langt,” fortæller Anders Revsbech, medlem af Støvring Løbeklub og teknisk koordinator af løbet.

Kalkminer, kilder og skov: Er det her Danmarks smukkeste motionsløb?

Foruden Thingbæk Kalkminer og den enestående natur med Rebild Bakker og Rold Skov, der omgiver dem, kan man undervejs på ruterne forsyne sig med vand ved væskedepoterne fra de naturlige kildeudspring – en oplevelse uden sidestykke i Danmark.

”Kildevandet er forfriskende, og en skøn måde at udnytte naturens ressourcer på. At drikke direkte fra kilderne er noget vi oplever gæster kommer lang vejs fra for at prøve – det smager fantastisk,” siger destinationsudvikler og eventkoordinator, Pernille Mulvad Møller fra RebildPorten 

Et bæredygtigt islæt

Alle deltagere får uddelt et bæredygtigt genbrugs-krus med deres startnummer, som kan foldes sammen og tages med videre på ruten.

Foruden gælder startnummeret også som entrebillet til hele Rebildcentret, hvor du kan opleve kildetårnet eller se en udstilling om den kolde krig.

Hvad: Helosan Kalkmineløb
Hvor: Røde Møllevej 4, 9520 Skørping
Hvornår: Lørdag d. 24. september kl. 12.00

Du kan tilmelde dig løbet lige her.

Del artikel