Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

8. marts 2022
Kl. 20.00 - 19. mar

Roman af Édouard Louis: “Hvem slog min far ihjel?” på Aalborg Teater

“JEG TROR, DET ER PÅ TIDE MED EN REVOLUTION”

En kærlighedserklæring fra den homoseksuelle forfatter til sin homofobiske og racistiske fabriksarbejderfar. En erkendelse af, at de undertrykkende kræfter ikke er dem, man troede. Er det her, at det egentlige mulighedsrum for en revolution i Vesten befinder sig?

Louis’ far er en voldelig, alkoholiseret, homofobisk og racistisk mand. Han er dog også en fighter, der indædt gør, hvad han kan for at spare på pengene og skaffe sin familie det, den har brug for. En dag bliver hans ryg imidlertid knust, mens han er på arbejde på fabrikken.

Han føler, at han gjort sin pligt. Passet sit arbejde, betalt sin skat og overholdt landets love. Derfor forventer han også, at staten og det omgivende samfund vil træde til med en hjælpende hånd. For sådan burde en velfærdsstat jo fungere.

Men social- og sundhedssystemet, der skulle tage sig af Louis’ far, findes ikke, for nedskæringspolitikken hersker, og han får lov at mærke konsekvenserne. Således bliver den knækkede mand ladt i stikken, indtil han dør alt for tidligt. Det får Louis, hans homoseksuelle forfattersøn, til at hæve sin stemme. Til at protestere med en kraft og klarhed, der gør det umuligt ikke at spidse ører.

Den franske forfatter Édouard Louis’ opsigtsvækkende roman er med denne forestilling transformeret til en monolog fremført af Evrim Benli. Monologen udgør både en kærlighedserklæring til faderen og et rasende anklageskrift mod det system, der gør livet utåleligt for de svageste.

Forestillingen instrueres af Sullivan Lloyd Nordrum, og den udgør hans afgangsprojekt fra Den Danske Scenekunstskoles masteruddannelse, som han er blandt de første dimittender fra. Lydsiden, som spiller en afgørende rolle i forestillingen, er designet af Mads Skjøtt Stagis.

 

Finder sted: Aalborg Streetfood