Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

22. november 2023
Kl. 20.00 - lør Kl. 23.00

Mod alle Odds – Teater Nordkraft

22 børns statistiske skæbner

I Danmark har vi en forestilling om, at vi grundlæggende har lige muligheder, uanset vores baggrund. Men statistikken viser noget andet. Kan vi overhovedet påvirke vores børns fremtid, eller er deres skæbne allerede bestemt ud fra, hvem de bliver født af, og hvor og hvordan de vokser op? Har vi reelt et frit valg?

Forestillingen er en dramatisering af menneskeliggjorte statistikker –  i al deres tragik, optimisme og indlysende uretfærdighed. MOD ALLE ODDS spillede i København i 2019, og vandt Årets Reumert i 2019 for Årets Performance.

I sæson 23/24 kommer Tue Biering til Teater Nordkraft, og instruerer en ny version af forestillingen: 22 børn er castet fra forskellige sociale lag i Aalborg kommune, og medvirker hver aften.

Børnene er ikke professionelle skuespillere. De spiller ingen roller, men står på scenen som sig selv. Hvem kommer fra overklassen, den højere middelklasse, middelklassen, arbejderklassen eller underklassen? Hvis forældre tjener hvad? Hvor mange vokser op med fysisk eller psykisk vold? Hvor mange er skilsmissebørn? Hvornår vil de dø? Hvor mange vil blive mobbet? Og hvor mange vil blive mobbere? Børnene fordeles efter statistisk sandsynlighed, så vi og de ser den virkelighed, som de vil komme til at opleve.

Selvom statistikkerne er uhyggelige og tyngende, er forestillingen mest af alt en hyldest til ung ukuelighed: Selvom tallene taler deres tydelige sprog, er alle 22 børn stadig aktører i deres eget liv – og hvis mønstrene skal brydes, er det dem som skal og kan gøre det.

 

Finder sted: Teater Nordkraft