Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

29. februar 2024
Kl. 19.00 - 21.00

Foredrag: Et liv i manegen – Agnete Enoch fra Cirkus Dannebrog

I dansk cirkushistorie er der en håndfuld cirkus, som er særligt kendte. Torsdag 29. februar kan du komme tæt på et af dem, når Agnete Enoch – tidligere artist og direktør for Cirkus Dannebrog – fortæller om sit fascinerende liv i manegen. Det sker på Cirkusmuseet i Rold.

Agnete Enoch er datter af artisterne Haddy og Solveig Enoch, som i 1977 skabte Cirkus Dannebrog. Hun fortæller til foredraget åbenhjertigt om et liv, som kun få oplever – deriblandt hvordan det var at vokse op i en artist- og senere cirkusdirektørfamilie og det hårde slid med at drive et cirkus med mange glæder og sorger.

Det hele begyndte, da Enochs forældre i 1950’erne og 1960’erne efterhånden blev et anerkendt cykelartistpar, der optrådte i både ind- og udland. Haddy ønskede sig brændende at genoplive Cirkus Dannebrog, som hans mormor og morfar grundlagde sidst i 1800-tallet, men som var lukket i 1922.

Det lykkedes ham og Solveig at realisere den drøm i 1977, og de og deres børns cykelnumre blev hovedattraktionen i det genopståede cirkus.

 

Finder sted: Cirkusmuseet i Rold