Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

25. september 2021
Kl. 10.30 - 30. apr

Tag del i debatten: Kom til “Dialog” i Teatercaféen på Aalborg Teater

TAG DEL I DEBATTEN

Aktuelle samtaler i Teatercaféen
Til Dialog inviteres alle til at tage del i samtalen og debatten samt komme med synspunkter, når der sættes fokus på aktuelle emner. Både nordjyske og landskendte personligheder inviteres indenfor til at sætte debatten og samtalen i gang.

Forfatter, journalist og komponist Evanthore Vestergaard tilrettelægger og moderérer Dialog.

25. september 2021: Efter corona
Denne Dialog handler ikke om restriktioner og vacciner, politik og strategier, men om hvad conora-krisen gør ved os som mennesker, og hvad vi kan lære af den. Vi taler med en yngre kvinde og en ældre mand om erindringer, erfaringer og erkendelser med corona. Kommer vi tilbage til ”hverdagen” eller skal vi opfinde en ny? Grundlæggende frihedsrettigheder blev udfordret – hvordan retter vi op på det? Hvad gør vi næste gang, krisen banker på? Per og Nathalie hjælper os med at blive klogere.

Gæster
Per Jensen, journalist, byrådsmedlem og pensionist
Nathalie Ina Kühl, erhvervskvinde og kandidatstuderende

27. november 2021: Råd til sundhed?
Sundhed er en menneskeret ligesom adgang til helbredelse. Men udgifterne til medicin og sygehuse eksploderer igen og igen. Hvordan bør politikerne prioritere? Skal man overhovedet prioritere, eller skal man betale uanset prisen? Skal helbredelse kunne betale sig? Er supersygehusene fråds eller nødvendighed? Burde man nationalisere forskning og medicinproduktion? Vi taler om et af de vigtigste emner i vores tid.

Gæster
Ulla Astman, regionsrådsformand Region Nordjylland
Knud Kristensen, medlem af Etisk Råd

22. januar 2022: Krænkelse og udskamning
Krænkelse er på dagsordenen. Er det nyt eller er vi blevet mere følsomme, sårbare Og intolerante på det seneste? Hvor er grænsen for hvad vi kan sige og gøre i forhold til hinanden? Findes en forældelsesfrist? Er en undskyldning nok eller skal krænkerne udskammes og dømmes fra job og samfund? Har de sociale medier genindført gabestokken? Kan man føle sig krænket på andres vegne? Vi finder svar på nogle af tidens brændende spørgsmål.

Gæster
Ann-Dorte Christensen, professor AAU
Pernille Vigsø Bagge, sognepræst

30. april 2022: Skilsmissens (u)lyksaligheder
Over halvdelen af danske ægteskaber bliver opløst. Hvorfor har Danmark denne verdensrekord? Er danskerne for letsindige og for lemfældige med kærligheden? Giver de for hurtigt op og er det for let at blive skilt? Hvem er ofrene for de forliste forhold? Er der egentlig noget galt i at gå fra hinanden hvis kærligheden forsvinder? Kunne vi blive lige så gode til at forlade hinanden som vi er til at forlede hinanden? Mød et par mennesker, der gør os klogere på alt dette og deltag selv i samtalen.

Gæst
Gitte Fosvang, psykoterapeut

 

Finder sted: Aalborg Teater