Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

23. september 2021
Kl. 17.00 - 18.30

Byvandring: I Churchill-klubbens fodspor

En af Danmarks første modstandsgrupper under besættelsen 1940-45 var Churchill-klubben. Den blev dannet af en flok unge skoledrenge i Aalborg, som i 1942 begyndte at stjæle våben fra tyskerne og lave små sabotageaktioner.

På denne særlige byvandring kan du komme med rundt til nogle af de steder i Aalborg, hvor Churchill-klubbens modige medlemmer kastede sig ud i den farlige opgave med at modarbejde den tyske besættelsesmagt. Undervejs får du fortællingen om gruppen og baggrunden for, hvorfor en flok unge skoledrenge besluttede sig for at lave en sabotagegruppe.

Vi går også i politiets fodspor og finder ud af, hvordan det lykkedes at fange drengene, og vi tager med dem til fængslet i Kong Hans Gade. Herfra fortsatte de med at lave sabotageaktioner, selv om de var spærret inde. Senere blev de flyttet til et andet fængsel, da det blev opdaget, og sabotagearbejdet fik i første omgang en ende. På byvandringen får du også historien om, hvordan det siden gik dem, da de blev løsladt igen, og hvordan nogle af medlemmerne fortsatte modstandsarbejdet.

Byvandringen finder sted: 

Torsdag d. 23. september 2021, kl. 17:00 til 18:30, Aalborg Historiske Museum, Algade 48. 

Du kan læse alt om vandringen samt købe dine billetter i billetlinket ovenfor.