Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

25. oktober 2023
Kl. 19.00 - 20.45

Arkæologien i nyt lys: Det rige jernaldercenter ved Gudme på Sydøstfyn

Foredrag ved museumsinspektør Palle Østergaard Sørensen, ROMU
Det rige center ved Gudme på Sydøstfyn har være kendt siden midten af 1800-tallet, hvor de første skattefund dukkede op. I midten af 1980´erne begyndte detektorførere at afsøge området, og mængden af metalfund fra pløjejorden eksploderede. De mange fund førte til en række større og mindre arkæologiske undersøgelser i perioden fra slutningen af 1980’erne og frem til 2000. De enestående resultater er fornyelig blevet publiceret i en større monografi, som danner basis for foredraget.

Foredragsrække om arkæologi
Arkæologi er studiet af tidligere tiders menneskelige aktivitet – primært gennem studiet af menneskets materielle levn. Langt det meste af al menneskelig aktivitet foregik, før vi lærte at skrive, så arkæologi er den vigtigste metode til at studere ældre menneskeskabte samfund.
Denne foredragsrække præsenterer et bredt udvalg af den nyeste arkæologiske viden, der bidrager til aktuelle historierelaterede temaer og debatter lokalt, regionalt og nationalt. En lang række af landets toneangivende arkæologer har derfor gennem årene gæstet Aalborg.
Foredragene er tilrettelagt af museumsinspektør, ph.d. Torben Birk Sarauw, Nordjyske Museer.