Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

7. september 2021
Kl. 18.00 - 20.00

Åben udgravning: Jernaldergravpladsen ved Vaarst

Foto: Nordjyllands Historiske Museum
Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Tirsdag 7. september kan du komme med på rundvisning i den aktuelle udgravning af den store jernaldergravplads ved Vaarst – en udgravning, som har vakt stor arkæologisk opmærksomhed de seneste tre år…

Her fortæller arkæolog og udgravningsleder, Torben Trier Christiansen, om fundene fra dette års undersøgelser, og der fremvises bl.a. et par usædvanligt store grave, som netop nu er under udgravning.

Gravpladsen, som blev fundet i 2018 efter at en lokal detektormand indleverede en mængde fine bronzesmykker mm. fra marken, har oprindeligt rummet hundredvis af grave, og den er blevet benyttet fra ca. 200-550 e.Kr. Faktisk har der på stedet været et helt kompleks af gravpladser, for der findes samtidige grave på tre små lokale bakketoppe i området.

De arkæologiske undersøgelser har indtil videre været fokuseret på den sydligste af tre gravpladser, og her er der nu undersøgt 90 grave. Mellem de største og rigeste grave på denne gravplads fandt arkæologerne ved sidste års undersøgelser desuden resterne af en bygning, som formentlig har tjent som tempel eller lignende.

Bevaringsforholdene varierer meget, og derfor også hvor meget af indholdet i gravene, som er bevaret, men mange grave har åbenlyst været usædvanligt rigt udstyret. Flere gravlagte har blandt andet fået eksklusive smykker af bronze, sølv og guld med sig i graven. Enkelte har sågar fået importerede drikkeglas og spillebrikker af glas med sig i døden.

Rundvisningen finder sted:

Tirsdag d. 7. september 2021, kl. 18:00-20:00 (Der er rundvisninger hver halve time) 

Du kan læse alt om rundvisningen og praktisk information i billetlinket ovenfor.

 

Finder sted: Vaarst