Kagemaraton i Aalborg: Her får du byens lækreste kager

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kalenderen siger efterår.

Det betyder udsigt til bronzefarvede landskaber, varme drikke og store, vamsede sweatere.

Især det sidste har vi set frem til. Nu er det officielt slut med at skulle bekymre sig om, hvordan badetøjet sidder, om flødeis mon er godkendt som diæt-mad, og om hvor mange kalorier man forbrænder ved at gå fra solstolen og hen til swimmingpoolen.

Læste du: Sommeren er over os: Vi kårer Aalborgs bedste is

Vi møder efteråret med åbne arme, og helt uden dårlig samvittighed!

Men her støder vi så på nye udfordringer, nye bekymringer og nye valg, der skal træffes. For eksempel: Hvor i alverden skal jeg gå hen, når jeg vil have et godt stykke kage?! Ingen grund til panik!

Vi har nemlig endnu engang taget én for holdet, og begivet os ud på Aalborgs første officielle kagemarathon.

Vores eneste krav var at stederne på den ene eller anden måde skulle udmærke sig på kagefronten, og derudover tilbyde siddepladser, hvor man kunne nyde vidunderet i ro og mag.

Velbekomme!

Kochs Kaffebar, Algade 23

De fleste ved, at det at spise morgenmad er strengt nødvendigt, hvis man vil opretholde et stabilt blodsukker igennem hele dagen. Det gjaldt derfor om at få lagt en rigtig god bund!

Første sted på kage-ruten blev derfor hos Kochs Kaffebar. Rygterne går på, at man netop her kan få byens bedste flødeboller, så dét måtte vi naturligvis teste.

Flødbollerne fås med kokos, passion, hindbær, mokka, lakrids – og den klassiske, som vi valgte at kaste os ufortrødent over.

Tykkelsen på chokoladeovertrækket var ikke overvældende, men det gjorde det kun nemmere at komme ind til den søde og luftige skum, som ventede på os … Lækkert!

Men hvis der var noget, som virkelig var værd at vente på, var det bunden. Kombinationen af knas og kanel sendte os direkte tilbage til mormors kageskål, hvor de krydrede Bastogne-kiks altid var en sikker vinder.

Og det samme må siges at være tilfældet med Kochs uimodståelige flødeboller. Godkendt!

La Bontá, Gravensgade 7

Næste stop på ruten blev hos det charmerende bageri La Bontá. I marts måned fik bageriet nye lokaler og det betød blandt andet plads til et endnu større udvalg af deres lækre kager.

Hos La Bontá værner man om bagerfagets bedste traditioner – og det kan smages. Størstedelen af deres brød bages uden sukker og fedtstof, og er både kold- og langtidshævede. Men nok om det.

Vores besøg behøvede hverken at være sukker- eller fedtfri, så vi brugte lang tid på at beundre udvalget af kager og konditori.

Faktisk har La Bonta et ret smart koncept med konditori i mini-udgave, hvilket gør det muligt at komme vidt omkring på kage-paletten – uden at overdrive.

Vi valgte alligevel at springe på to af de store drenge med hindbær og orange.

Den søde smag af bær og frugt gik perfekt i spænd med den knasende nøddebund, imens det autentiske udseende afslørede at hele herligheden selvfølgelig var lavet fra bunden. Det kan vi lide!

Penny Lane, Boulevarden 1

Et besøg på Penny Lane skuffer sjældent. Den provokerende kagemontre skriger på ens opmærksomhed, og når der bliver spurgt hvad man kunne tænke sig, er det ret svært ikke at udbryde: “DET HELE!”

Vi nærmede os efterhånden middagstid, hvorfor vi naturligvis burde vælge noget nærende og mættende. Derfor faldt valget på: Gulerod! Forklædt som et saftigt stykke kage med flødeostglasur på toppen. Syndigt.

Og selvfølgelig en lille træstamme som beskeden dessert.

Fælles for alle kager og bagværk hos Penny Lane er, at der virkelig er kræset for detaljerne – på den gode, gammeldags facon. Både træstamme og gulerodskage smagte lige præcis som de “burde”, og der var ikke finger at sætte på hverken smag eller udseende.

Hvis vi ikke vidste bedre, skulle man næsten tro at vores egen bedstemor stod ude i bageriet og dikterede hvordan en rigtig gulerodskage eller træstamme skulle smage. Pletskud!

Good Life Society, Nørregade 25

Klokken nærmede sig eftermiddag, og havde vi befundet os i England, havde tidszonen nok vist “Tea O’clock”.

Derfor var det oplagt at lægge vejen forbi Good Life Society. Et forholdsvist nyt sted i byen, hvor lækker kaffe, spændende te og udsøgt bagværk går hånd i hånd.

Udvalget var overskueligt, men det var stadig svært at vælge…

Vi endte med et stykke af Dagens lagkage – der på nostalgisk vis tog os direkte tilbage til tiden, da trefarvet is var den eneste rigtige – og så lige et stykke af den meget populære Cheesecake med hvid chokolade.

Begge dele smagte urimeligt lækkert. Den bløde cheesecake smeltede på tungen, mens den søde lagkage fik vores smagsløg til at synge af fryd – hele vejen ned i maven.

Vi forlod salonen mætte, tilfredse – og med et efterhånden faretruende sukker-rush!

Lagkagehuset, Otto Mønstedsvej 1

Sidste sted på ruten blev et sted, som i den grad ved hvordan man rammer et kageglad hjerte.

Ganske vist kan Aalborg ikke tage æren for Lagkagehusets eksistens – men vi kan i stedet være taknemmelige for, at vi har muligheden for at komme der.

Udover at være verdens absolut mest gavmilde, når det kommer til smagsprøver, så har Lagkagehuset altså også et kagesortiment, der er en konge værdig.

Har du smagt vores muffins? 😋 #muffins #haps #lagkagehuset

Et opslag delt af Lagkagehuset (@lagkagehuset_official) den

Othello, rabarbarsnitte, muffins, chokoladekage, tærte.

Mulighederne føles uendelige, og man kunne altså nemt få lyst til at proklamere “Én af hver!” når ekspedienten spørger, hvad der kunne friste.

Men Lagkagehuset hedder vel ikke Lagkagehuset for ingenting. Derfor faldt valget på en jordbærlagkage.

Det her bliver kort: Den smagte, som den ser ud. Legendarisk, smuk og fuldstændig perfekt! Og hvis man ikke er heeeelt vild med lagkage, så gør den det også forrygende som håndvægt – der er nemlig gods i!

Så ja, prisen er pebret – men det glemmer man altså alt om, når man først har sat tænderne i dette vidunder af en kage. Hvis “kage” i det hele taget er et værdigt ord at bruge i denne sammenhæng.

En fuldstændig perfekt afslutning på det hårdeste (og skønneste) marathon, vi nogensinde har gennemført.

Det skal næsten fejres med en god kop kaffe. Mhm, kaffe … Hvad mon næste guide skal handle om? ☕

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her

Gigantisk kø: POWER åbnede i Aalborg med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag morgen klokken 7.00 åbnede Elektronik- og hvidevarekæden POWER med et brag i City Syd.

Tusinder af aalborgensere har allerede fra morgenstunden stået i kø, og i aftes var der propfyldt i teltet med overnattende kunder.

To timer efter åbningen var køen stadig gigantisk, men der var højt humør blandt de fremmødte, der fik serveret kaffe og rundstykker.

Mange kom også glade ud fra butikken med store fladskærme og computere og andet elektronik.

Udover en masse vilde kø-tilbud på bl.a. prisvindende SONY høretelefoner, Macbook Air 2019 og 65″ Samsung TV bliver det også en dag fyldt med fede events og konkurrencer.

“Det er en stor festdag,” siger Jesper Boysen, kædens adm. direktør.

Kan prøve Virtual Reality

For dem der tager turen derud, kan man også fordrive ventetiden med at prøve virtual reality, hvor aalborgensiske VRgame opstiller deres maskiner udenfor butikken – helt gratis selvfølgelig.

Senere på dagen serveres der også grillpølser og gratis is fra en is-bil i løbet af dagen.

120 medarbejdere, både fra den nye Aalborg butik samt hovedkontoret i København, står klar i den 2.500 kvadratmeter store butik om fredagen, og der åbnes 24 kasser til hurtig ekspedering.

Se alle POWERs åbningstilbud her.

Hvad: POWER butik åbningsdag
Hvor: Løven 25A, 9200 Aalborg SV
Hvornår: 23. august, 07.00-22.00