Kagemaraton i Aalborg: Her får du byens lækreste kager

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kalenderen siger efterår.

Det betyder udsigt til bronzefarvede landskaber, varme drikke og store, vamsede sweatere.

Især det sidste har vi set frem til. Nu er det officielt slut med at skulle bekymre sig om, hvordan badetøjet sidder, om flødeis mon er godkendt som diæt-mad, og om hvor mange kalorier man forbrænder ved at gå fra solstolen og hen til swimmingpoolen.

Læste du: Sommeren er over os: Vi kårer Aalborgs bedste is

Vi møder efteråret med åbne arme, og helt uden dårlig samvittighed!

Men her støder vi så på nye udfordringer, nye bekymringer og nye valg, der skal træffes. For eksempel: Hvor i alverden skal jeg gå hen, når jeg vil have et godt stykke kage?! Ingen grund til panik!

Vi har nemlig endnu engang taget én for holdet, og begivet os ud på Aalborgs første officielle kagemarathon.

Vores eneste krav var at stederne på den ene eller anden måde skulle udmærke sig på kagefronten, og derudover tilbyde siddepladser, hvor man kunne nyde vidunderet i ro og mag.

Velbekomme!

Kochs Kaffebar, Algade 23

De fleste ved, at det at spise morgenmad er strengt nødvendigt, hvis man vil opretholde et stabilt blodsukker igennem hele dagen. Det gjaldt derfor om at få lagt en rigtig god bund!

Første sted på kage-ruten blev derfor hos Kochs Kaffebar. Rygterne går på, at man netop her kan få byens bedste flødeboller, så dét måtte vi naturligvis teste.

Flødbollerne fås med kokos, passion, hindbær, mokka, lakrids – og den klassiske, som vi valgte at kaste os ufortrødent over.

Tykkelsen på chokoladeovertrækket var ikke overvældende, men det gjorde det kun nemmere at komme ind til den søde og luftige skum, som ventede på os … Lækkert!

Men hvis der var noget, som virkelig var værd at vente på, var det bunden. Kombinationen af knas og kanel sendte os direkte tilbage til mormors kageskål, hvor de krydrede Bastogne-kiks altid var en sikker vinder.

Og det samme må siges at være tilfældet med Kochs uimodståelige flødeboller. Godkendt!

La Bontá, Gravensgade 7

Næste stop på ruten blev hos det charmerende bageri La Bontá. I marts måned fik bageriet nye lokaler og det betød blandt andet plads til et endnu større udvalg af deres lækre kager.

Hos La Bontá værner man om bagerfagets bedste traditioner – og det kan smages. Størstedelen af deres brød bages uden sukker og fedtstof, og er både kold- og langtidshævede. Men nok om det.

Vores besøg behøvede hverken at være sukker- eller fedtfri, så vi brugte lang tid på at beundre udvalget af kager og konditori.

Faktisk har La Bonta et ret smart koncept med konditori i mini-udgave, hvilket gør det muligt at komme vidt omkring på kage-paletten – uden at overdrive.

Vi valgte alligevel at springe på to af de store drenge med hindbær og orange.

Den søde smag af bær og frugt gik perfekt i spænd med den knasende nøddebund, imens det autentiske udseende afslørede at hele herligheden selvfølgelig var lavet fra bunden. Det kan vi lide!

Penny Lane, Boulevarden 1

Et besøg på Penny Lane skuffer sjældent. Den provokerende kagemontre skriger på ens opmærksomhed, og når der bliver spurgt hvad man kunne tænke sig, er det ret svært ikke at udbryde: “DET HELE!”

Vi nærmede os efterhånden middagstid, hvorfor vi naturligvis burde vælge noget nærende og mættende. Derfor faldt valget på: Gulerod! Forklædt som et saftigt stykke kage med flødeostglasur på toppen. Syndigt.

Og selvfølgelig en lille træstamme som beskeden dessert.

Fælles for alle kager og bagværk hos Penny Lane er, at der virkelig er kræset for detaljerne – på den gode, gammeldags facon. Både træstamme og gulerodskage smagte lige præcis som de “burde”, og der var ikke finger at sætte på hverken smag eller udseende.

Hvis vi ikke vidste bedre, skulle man næsten tro at vores egen bedstemor stod ude i bageriet og dikterede hvordan en rigtig gulerodskage eller træstamme skulle smage. Pletskud!

Good Life Society, Nørregade 25

Klokken nærmede sig eftermiddag, og havde vi befundet os i England, havde tidszonen nok vist “Tea O’clock”.

Derfor var det oplagt at lægge vejen forbi Good Life Society. Et forholdsvist nyt sted i byen, hvor lækker kaffe, spændende te og udsøgt bagværk går hånd i hånd.

Udvalget var overskueligt, men det var stadig svært at vælge…

Vi endte med et stykke af Dagens lagkage – der på nostalgisk vis tog os direkte tilbage til tiden, da trefarvet is var den eneste rigtige – og så lige et stykke af den meget populære Cheesecake med hvid chokolade.

Begge dele smagte urimeligt lækkert. Den bløde cheesecake smeltede på tungen, mens den søde lagkage fik vores smagsløg til at synge af fryd – hele vejen ned i maven.

Vi forlod salonen mætte, tilfredse – og med et efterhånden faretruende sukker-rush!

Lagkagehuset, Otto Mønstedsvej 1

Sidste sted på ruten blev et sted, som i den grad ved hvordan man rammer et kageglad hjerte.

Ganske vist kan Aalborg ikke tage æren for Lagkagehusets eksistens – men vi kan i stedet være taknemmelige for, at vi har muligheden for at komme der.

Udover at være verdens absolut mest gavmilde, når det kommer til smagsprøver, så har Lagkagehuset altså også et kagesortiment, der er en konge værdig.

Har du smagt vores muffins? 😋 #muffins #haps #lagkagehuset

Et opslag delt af Lagkagehuset (@lagkagehuset_official) den

Othello, rabarbarsnitte, muffins, chokoladekage, tærte.

Mulighederne føles uendelige, og man kunne altså nemt få lyst til at proklamere “Én af hver!” når ekspedienten spørger, hvad der kunne friste.

Men Lagkagehuset hedder vel ikke Lagkagehuset for ingenting. Derfor faldt valget på en jordbærlagkage.

Det her bliver kort: Den smagte, som den ser ud. Legendarisk, smuk og fuldstændig perfekt! Og hvis man ikke er heeeelt vild med lagkage, så gør den det også forrygende som håndvægt – der er nemlig gods i!

Så ja, prisen er pebret – men det glemmer man altså alt om, når man først har sat tænderne i dette vidunder af en kage. Hvis “kage” i det hele taget er et værdigt ord at bruge i denne sammenhæng.

En fuldstændig perfekt afslutning på det hårdeste (og skønneste) marathon, vi nogensinde har gennemført.

Det skal næsten fejres med en god kop kaffe. Mhm, kaffe … Hvad mon næste guide skal handle om? ☕

Perfekt start på mandagen: Gratis kaffe i Lagkagehuset

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I slutningen af september kunne vi her på MigogAalborg afsløre, at Lagkagehuset åbner i midtbyen i det nye år.

Det kan du læse mere om her.

Lagkagehuset har dog allerede en yderst populær lokation her i byen; nemlig drive-in på Otto Mønstedsvej 1 ved Meny.

Her holder mange bilister i kø hver morgen for at få det lækre brød og ikke mindst en tiltrængt kop kaffe.

Men i morgen giver Lagkagehuset det sorte guld. Frem til kl. 10 kan du nyde gratis kaffe i alle Lagkagehusets butikker i landet.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Lagkagehuset på Otto Mønstedsvej åbner allerede kl 6.00 mandag morgen, så der er masser af muligheder for at komme forbi og få den perfekte start på en ny uge.

Fejrer nye bønner

Årsagen til den gratis kaffe er, at Lagkagehuset tager yderligere et par trin op ad kvalitets-trappen ved at investere i et af Englands førende risterier, Modern Standard.

Det er netop fra i morgen, mandag d. 10. december, at danskerne kan smage de nye bønner.

“Alle skal se, smage og opleve, at vi gør os umage med kaffen, og vores kaffemestre i hver eneste Lagkagehuset i Danmark har været på træningslejr for at sikre, at kaffen ved servering giver gæsterne smil på læben,” skriver Lagkagehuset blandt andet i pressemeddelelsen.

De fortsætter:

“Når du drikker kaffe fra Modern Standard i Lagkagehuset, drikker du Specialty Coffee, der dækker over kaffe af særlig høj kvalitet, og et indgående kendskab til hvilken farm bønnen kommer fra, og hvordan den er blevet behandlet i alle led i kaffens rejse.

Vores kaffe er brygget på arabicabønner fra Brasilien og Colombia, og er etisk handlet direkte mellem risteri og kaffefarm, hvilket indebærer at kaffefarmen er betalt 30 % over Fair Trade prisen.”

Foto: Lagkagehuset

De nye bønner i Lagkagehuset beskrives således:

Filterkaffe fra Colombia:

“Vores colombianske filterkaffe er fyldig og har en afbalanceret sødme, med noter af karamel. Kaffen er brygget på arabicabønner fra farmen El Porvenir, der breder sig over områderne La Castilla og Pitalito i regionen Huila.”

Espresso fra Colombia og Brasilien:

“Vores espressoblend består af 30% bønner fra samme farm El Porvenir i Colombia og 70% bønner fra farmen Santa Luzia, der ligger i området Sul de Minas, Minas Gerais i Brasilien.

Således kombinerer vi fylden fra den brasilianske bønne med kompleksiteten fra den colombianske bønne. Det giver en fyldig, rund og afbalanceret espresso med noter af chokolade og karamel.”

Hvad: Gratis kaffe
Hvor: Lagkagehuset over hele landet
Hvornår: Mandag den 10. december frem til kl. 10

HiFi Klubben har stor succes i Slotsgade: Alt kan testes i butikken

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

1. maj var dagen, hvor HiFi Klubben endegyldigt kunne vinke farvel til de gamle og forældede lokaler på Vesterbro i Aalborg.

De har nu til huse i Slotsgade 7 i centrum af Aalborg, og selvom kæden består af 30 butikker fordelt i hele landet, betragtes butikken i Aalborg centrum som en af kædens allerflotteste.

Vi tog en tur forbi den lækre butik til en lille snak med med butikschef, Lars Bo Pedersen, om hvorvidt det også var lykkes at rykke succesen med sig.

Her fik vi en sludder om alt lige fra perfekt lyd, æstetik og ikke mindst et lille, men meget vigtigt spejl …

Husfreden kan sikres med det rette udstyr

Vi starter rundturen i tv-afdelingen, for når det er tid til at skifte fjernsynet, er det ofte en jungle at finde rundt i og mulighederne synes uendelige.

Men hos HiFI Klubben har de gjort det meste af arbejdet for én.

Der er nemlig kun et helt skarpt og håndplukket udvalg med garanti for det bedste af det bedste.

“Vi har eksempelvis ingen 2017-modeller i vores udvalg. Alt er med den nyeste teknologi,” uddyber Lars Bo.

Men de fleste har nok opdaget, at lyden i fladskærmen er alt andet end lækker. Det er der heldigvis råd for.

HiFi Klubben oplever især en stor efterspørgsel efter de såkaldte Soundbars. De løfter lydniveauet betragteligt, og stjæler ikke ret meget plads under fjernsynet.

“Vi hører ofte, at de er en direkte grund til, at husfreden er sikret derhjemme. En Soundbar er meget æstetisk og fylder ikke meget, så det er et fint kompromis, hvis man både vil have et stilfuldt hjem og en god lydoplevelse.”

Sonos er stadig et af mest populære mærker inden for Soundbars, men mærket som canadiske Bluesound er ifølge Lars Bo, et endnu bedre valg, hvis man går efter den bedste lydoplevelse.

Jyllands største udvalg inden for lyd til hjemmet

Hvis man vil gå skridtet videre i den samlede lydoplevelse, er indbygningshøjtalere i væg eller loft det helt rigtige valg.

Hi Fi Klubben i Aalborg har med den nylige flytning til Slotsgade, faktisk Jyllands største udvalg i indbygningshøjtalere, som er lækker lyd, der nemt kan skjules i hjemmet.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan med indbygningshøjtalerne. Det kan både indbygges i køkkenet, soveværelset – eller som mange vælger – i stuen, hvor det både kan fungere som en lydopgradering til fjernsynsoplevelsen eller som prikken over i’et, når der skal holdes fest.

“Vi oplever en større og større efterspørgsel efter det. Vi har mange forskellige løsninger, og noget for enhver prisklasse. En god tommelfingerregel er, at man for 6-10.000 kr. pr. rum, kan få rigtig lækker indbygningslyd i hjemmet,” fortæller Lars Bo.

HiFi Klubben står som altid klar med de helt rigtige råd, til lige netop dit behov. De kommer gerne hjem og tjekker mulighederne hjemme hos dig, inden de foreslår en løsning.

“Mange vælger at tage os med på råd i starten af en byggeproces, hvor vi i fællesskab med håndværkerne kan sikre, at man får den fedeste indbygningslyd, uden at gå på kompromis med indretningen i hjemmet.”

Hvis man tilmelder sig HiFi Klubbens kundeklub, vil man løbende modtage invitationer til diverse events og demoaftener. Du kan også følge med på Facebook lige her.

ALT kan testes i butikken

Inden man tager beslutningen om enten fjernsynet, indbygningshøjtalerne eller de helt rigtige høretelefoner, kan de testes i butikken.

“Jeg talte lige op her den anden dag, og der havde vi over 240 højtalere sat til! Vores mantra er, at der skal komme lyd ud af alting herinde. Uanset kombinationen, kan vi afspille det, så man kan høre, om det er den helt rigtige løsning,” fortæller Lars Bo

I Slotsgade har de også et seperat lytterum, hvor akustikken er lavet, så den er så tæt som muligt på den, man oplever hjemme i sin egen stue.

“Vi lever af tilfredse kunder, så vi vil være helt sikre på, at man får den rigtige lyd med hjem. Vi oplever en stor tilfredshed med, at man lige kan teste det af her, inden man siger endeligt ja.”

Når man har taget den svære beslutning, er der ingen tvang om køb. Medarbejderen taster blot ens valg ind i systemet, og så bliver det sendt videre til ens e-mail.

Der kan man så finde online links til de påfølgende produkter, og når beslutningen er taget trykker man blot “Godkend” og vælger om man vil have sendt alt hjem, eller hente det i en af HiFi Klubbens 30 butikker på landsplan.

Lille spejl på væggen der …

Her seks måneder efter åbningen, er Lars Bo og resten af staben utrolig glad for den modtagelse, de har fået.

Men selvom HiFi Klubben er de førende eksperter inden for lyd og billede, var der alligevel noget, som de var nødt til at ændre efter ganske kort tid.

“Vores udvalg af høretelefoner er en af byens største, men kunderne efterspurgte hele tiden et spejl; de skulle jo se, om de så cool ud med dem på,” siger Lars Bo med et smil og fortsætter:

“Så nu har vi hængt et fint spejl op ved siden af vores mange høretelefoner, så både lyd og look kan tjekkes ud.”

Gælder også Aalborg: Politiet varsler stor aktion i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

Julefrokostsæsonen er over os.

Alle ved, at man skal lade bilen stå, når mængden af snaps, vin og juleøl blevet for stor til at man kan sætte sig bag rattet.

Men for nogen er fristelsen til at tage egen bil, frem for at vente på en taxi eller bussen, altså for tillokkende.

Derfor er samtlige politikredse er på stikkerne den næste uge i jagten på spritbilister.

Det skriver eb.dk fredag.

“Vi lægger et massivt tryk, så der er mange flere betjente på gaden end normalt til at lave de her spritkontroller.

Det er både betjente på motorcykler, i civile biler med videoudstyr, og kantstenskontrol, hvor man for eksempel stopper samtlige bilister,” siger Jens Henrik Jensen, vagtchef ved Østjyllands Politi, til eb.dk

Ekstra kontrol i hele landet

Vagtchef ved Østjyllands Politi, Jens Henrik Jensen, fortæller, at den øgede indsats er en del af en national indsats.

“Fra i går (torsdag 6. dec red.) til og med 16. december løber denne nationale kontrol, hvor vi har særligt fokus på spiritus- og narkokørsel.

Også i hverdagene er vi mere opmærksomme, men det er klart, at indsatsen er særligt koncentreret omkring weekenderne,” fortæller han til eb.dk

Jens Henrik Jensen opfordrer i stedet folk til at lade bilen stå og tage en taxi, men her skal man være opmærksomhed på at tage en rigtig taxi og ikke pirat-taxi, hvor dem der samler dig, ikke altid vil dig det bedste.

I Aalborg skal du derudover være særligt opmærksom på prisen, når du sætter dig ind i en taxi. Det kan du læse mere om her.